V Luxembursku sa rodila katastrofa, vykúpili nás Žilinčania (podcast Sportnet)

David Hancko v zápase proti Luxembursku.
David Hancko v zápase proti Luxembursku. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|17. okt 2023 o 07:10

Vypočujte si utorkovú časť denného športového podcastu portálu Sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa počas včerajšieho dňa udialo v športovom svete.

Podcast si môžete vypočuť aj na: Spotify Apple Google

BRATISLAVA. Je 17. október a v tento deň oslavuje svoje 48. narodeniny bývalý slovenský futbalista Samuel Slovák a 44. bývalý jazdec a majster sveta formuly 1 Kimi Raikkonen.

V Sportnet podcaste, rannom športovom podcaste portálu Sportnet.sk, si môžete vypočuť to najdôležitejšie, čo sa počas pondelka (16. októbra) udialo v športovom svete.

Slováci zvládli dôležitý zápas v Luxembursku

Slovenskí futbaloví reprezentanti vyhrali v zápase 8. kola kvalifikácie o EURO 2024 nad Luxemburskom 1:0. V 77. minúte stretnutia sa zaskvel premiérovým gólom v reprezentačnom drese Dávid Ďuriš. Center mu na vzdialenejšiu žrď poslal David Hancko, takže to bola pekná žilinská kombinácia.

Prvá polovica hra bola jednoducho katastrofa. Ľahké, ba až hlúpe straty lôpt, z ktorých pramenil veľký počet šancí súpera, tie však zostali našťastie nevyužité. 

Viac k téme:

Futbalový horor sa odohral v Belgicku. Pri streľbe v centre Bruselu boli zastrelení dvaja ľudia, ktorí na sebe mali švédske futbalové dresy. 

Vlhovú skolila choroba

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová má za sebou náročné sústredenie v Argentíne. Postihla ju choroba. V tíme veria, že nejde o nič vážne.

Tréner Pini priznal, že pre silný zápal hrdla potrebujú ešte niekoľko dní na to, aby sa mohli vrátiť na lyžiarsky svah.

Celý tím už je ale mysľou pripravený na začiatok sezóny. Tá štartuje už 28. októbra v rakúskom stredisku Sölden. 

Viac k téme:

Olympijské novinky

Medzinárodný olympijský výbor schválil päť nových športov na OH 2028 v Los Angeles. Do programu pribudnú kriket, squash, lakros, flag futbal a bejzbal. Čo je to taký flag futbal? Dozviete sa nižšie.

Viac k téme:

Úžasná noc Ružičku

Útočník Adam Ružička sa stal prvým Slovákom, ktorý sa v novej sezóne NHL zapísal do streleckej listiny. Pripísal si navyše aj asistenciu.

Calgary však v noci na utorok prehralo na ľade Washingtonu 2:3 po nájazdoch. Slovenského útočníka vyhlásili za tretiu hviezdu zápasu.

Viac k téme:

Sportnet podcast vychádza každý pracovný deň. Vypočuť si ho môžete aj na: Spotify Apple Google

Nachádzate sa tu:
Sidemenu»Podcasty»V Luxembursku sa rodila katastrofa, vykúpili nás Žilinčania (podcast Sportnet)