Dávid Leško opäť skóroval, kraľuje kanonierom

Osobný súboj. Gruca z Bardejova (vľavo) a Katona z Prešova.
Osobný súboj. Gruca z Bardejova (vľavo) a Katona z Prešova. (Autor: Viktor Zamborský)
Sportnet|9. nov 2015 o 00:00

V šarišskom derby vyhral 1. FC Tatran Prešov, v tabuľke skupiny Východ preskočil práve Bardejov a je druhý.

V šarišskom derby II. ligy zaslúžene vyhral 1. FC Tatran Prešov, v tabuľke skupiny Východ preskočil práve Bardejov a je druhý. Zeleno-bieli otočili z 0:1 na 2:1, zvrat v súboji priniesol vyrovnávajúci gól Dávida Leška z priameho kopu v 28. minúte.

PREŠOV. Leško v tomto ročníku súťaže dal už pätnásť gólov a suverénne je na čele tabuľky strelcov.
Hostia mali výborný vstup do zápasu, gólový účet derby otvoril v 17. min prešovský odchovanec v drese Partizána Ivanko-Macej. Potom sa v dobrých streleckých pozíciách nepresadili Kuhajdík a Gruca, Prešov vyrovnal stav zápasu i hru a v druhom polčase bol jasne lepším tímom a hernú dominanciu umocnil druhým gólom i ďalšími príležitosťami.

„Vstup do zápasu z našej strany bol veľmi zlý,“ poznamenal tréner 1. FC Tatran Stanislav Varga.

„Prehrávali sme 0:1, hostia mali príležitosti. Do zápasu sme sa dostali po vyrovnávajúcom góle Dávida Leška z priameho kopu. Od tohto momentu sme neboli takí, ako keby sme cestovali z pohárového zápasu v Dunajskej Strede. Počas prestávky som hráčom povedal, že tá únava je iba v ich hlavách a určite majú na viac. Možno to ich povzbudilo a v druhom polčase tvorili lepší tím.“

Mali ďalšie šance

Prešovčania dali druhý gól a mali ďalšie šance.

„Našu výhru sme mohli i poistiť,“ podčiarkol kormidelník Prešova. „S hrou chlapcov, ktorou sa prezentovali sedemdesiat minút, som spokojný. Po vyrovnávajúcom góle sme náš výkon vygradovali, mužstvo ukázalo aj charakter. Som šťastný.“

Bardejov začal šláger kola parádne, no po vedúcom góle ho zastihol útlm a v zaujímavom zápase sa už nepresadil.

„Mali sme veľmi dobrý vstup do zápasu, chlapci sa dobre pohybovali, hrali aktívne,“ zvýraznil tréner Bardejova Jozef Kukulský.

„Smerom dopredu hrali až veľmi odvážne. Aj som im povedal, že Prešovčania majú v nohách pohárový duel. Na začiatku nám to aj vyšlo, zaslúžene sme viedli, navyše Kuhajdík a Gruca mierili tesne vedľa. Domáci potom dupli do pedálov, začali byť aktívnejší, dôraznejší, nás utlmil gól zo štandardnej situácie. Aj druhý gól sme inkasovali po štandardke. Domáci mali síce po rohovom kope jasnú výškovú prevahu, to však nemôže byť výhovorka,“ netajil svoje sklamanie lodivod Bardejova.

„Tieto veci na tréningoch rozoberáme, pripravujeme sa na ne. To je však o zodpovednosti každého hráča. Z druhého polčasu som sklamaný, od chlapcov som čakal trochu viac,“ zdôraznil J. Kukulský.

„Viac behania, aktivity. Domáci urobili viac pre víťazstvo a zaslúžene získali tri body. V druhom polčase urobili maximum smerom dopredu. Chýba nám veľa hráčov, príležitosť dostávajú mladí hráči. Výkonom ma uspokojil len Ivanko-Macej.“

Výplatu dostávajú po čiastkach

Jozef Kukulský sa vyjadril aj o medializovanej situácii v bardejovskom futbale. Podľa neho nie všetko bolo uverejnené v presných súvislostiach.

„Viem byť aj sebakritický, sú to i emócie. Ospravedlňujem sa vedeniu klubu, verím, že všetko bude dobré a všetci, ktorí robíme v Bardejove futbal, sa zomkneme. Nie je to tak, že som štyri mesiace nedostal výplatu. Dostávame ju po čiastkach. Niečo som povedal otvorene, bolo to na niečo dobré, niektoré veci sa už aj pohli.“

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Dávid Leško opäť skóroval, kraľuje kanonierom