Ďalšie zlyhanie Slovana, v Podbrezovej prehral 0:1. Straka: Nechápem

Radosť hráčov Podbrezovej z víťazného gólu.
Radosť hráčov Podbrezovej z víťazného gólu. (Autor: TASR/AP)
TASR|28. sep 2014 o 17:23

Pracovali sme v týždni na psychike a opäť vyšla práca navnivoč, lamentoval kouč Slovana František Straka.

PODBREZOVÁ. Futbalisti Slovana Bratislava sa naďalej trápia a prekvapujúco prehrali v zápase 12. kola Fortuna ligy aj na pôde Podbrezovej, nováčika súťaže.

Slovan v lige nevyhral už štvrtý zápas v rade. Predtým prehral s Trenčínom 0:2, Žilinou 0:3 a remizoval v Dunajskej Strede 1:1.

Vo štvrtok čaká slovenského majstra domáci zápas Európskej ligy UEFA proti Neapolu.

ŽP Šport Podbrezová - Slovan Bratislava 1:0 (1:0)

Gól: 5. Podio. Rozhodca Sedlák, ŽK: Kolčák, Niňaj, Lásik, 2721 divákov

Podbrezová: Maťašovský - M. Pančík, Kupčík , Minčič, Minčič, Greško (20. Snitka)- J. Pančík (76. Gal-Andrezly), Kochan, Podio, Harvilko - Vaščak (84. Kožička) - Nworah

Slovan Bratislava: Perniš - Čikoš, Niňaj, Kolčák, Jablonský - Milinkovič (59. Halenár), Štefánik, Lásik, Kubík (83. Mészáros) - Fořt (59. Peltier), Soumah

Jediný gól zápasu do siete Slovana

slovan_podbrezova.gif

Na Horehroní sa zápas očakával s veľkým napätím a úvod sa domácim vydaril nad očakávanie. V 5. minnúte sa po chybe Fořta predviedol ukážkovo technickou parádou Vaščak, tiesnený stihol ešte nahrať Podiovi a jeho strela na vzdialenejšiu žrď krásne doplachtila do siete.

Odpoveď majstra neprichádzala. Hoci mal územnú prevahu, cez obranu Podbrezovej sa nevedel presadiť. V 11. minúte hlavička Kolčáka tesne minula cieľ, a to bola zo strany hostí najväčšia prvopolčasová príležitosť. Okrem nej boli bezradní.

V 21. min roztlieskala divákov spolupráca Podia s Vaščakom, potom kolmá nahrávka Podia a menej dôrazná hlavička Minčiča. Aj v 31. min ukázali železiari svoju najväčšiu zbraň, na kolmú prihrávku si nabehol Vaščak a prinútil Perniša k ďalšiemu zákroku.

Súboj Vaščaka s Niňajom v pokutovom území Slovana v 38. minúte zaváňal faulom, ale penalta sa nekopala. Polčasovú aktivitu uzavreli domáci v 42. minúte - trestný kop M. Pančíka našiel hlavu Kupčíka, ktorý vo vyloženej šanci namieril zblízka do brankára.

Po zmene strán slovanisti viac zatlačili, no opäť s nulovým efektom. Elán im po desiatich minútach vyprchal a mali čo robiť, aby neinkasovali. Po zákroku Kolčáka na Nworaha sa domáci opäť márne dožadovali penalty. Akcie Slovana sústavne narážali na prehustenú hradbu tiel.

Ohlasy

Jaroslav Kentoš, tréner Podbrezovej: "Pohyb a víťazné súboje boli základom nášho víťazstva. Zohrali sme veľmi dobrý prvý polčas, nasadili rýchle tempo, pomohol nám rýchly gól. Slovan sme nepustili do hry, škoda, že sme nevyužili viaceré šance. V druhom polčase sme aj vďaka fanúšikom ustáli tlak súpera dobrou defenzívou a Slovan sa nedostal do žiadnej šance."

František Straka, tréner Slovana: "Je to ďalšie sklamanie, chceli sme hrať na nulu, no prišiel nezmysel pri inkasovanom góle. Ukázali sme náznak v druhom polčase, no chýbala nám schopnosť dostať sa do šancí. Kríza sa prehĺbila, psychika hráčov klesla veľmi dole, aj kvalita výkonov. Musíme sa v takejto situácii pobiť, odhodiť deku, ktorá nás dusí. Osobné súboje oproti oduševneným domácim odhaľovali veľký rozdiel, prehrávali nás. Ja len dúfam, že sa z tejto situácie čo najskôr dostaneme. Nechápem, ako je možné, že hráči odrazu stratia formu. Pracovali sme v týždni na psychike a opäť vyšla práca navnivoč. Máme málo dôrazu, veľa vecí nefunguje. Obavy sa zvýšili, myšlienky sú rôzne. Treba sa pobiť v pohári, aj keď viem, že s takýmto prístupom by sme mohli ťažko Neapolu konkurovať."

Blažej Vaščak, útočník víťazného tímu: "Zdolať doma majstra pred takouto kulisou je perfektné. V druhom polčase nám už odchádzali sily. Po chybe Slovana sme sa dostali do prečíslenia, Pablovi to padlo, potreboval tento gól, preto som rád, že to bol práve on. Slovan neprežíva najlepšie časy, snažili sme sa to využiť a mohli sme vyhrať aj vyšším rozdielom."

Ivan Minčič, kapitán Podbrezovej: "Vyplatila sa nám perfektná koncentrácia a zodpovednosť. Veľmi sme chceli vyhrať, toto víťazstvo sa spája s naším najlepším výkonom v sezóne."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Ďalšie zlyhanie Slovana, v Podbrezovej prehral 0:1. Straka: Nechápem