Po troch operáciách bojoval na MS o medailu. Mal som na viac, priznal Svrček

Slovenský cyklista Martin Svrček po pretekoch do 23 rokov na MS 2022.
Slovenský cyklista Martin Svrček po pretekoch do 23 rokov na MS 2022. (Autor: Jakub Vančo / SZC)
Miroslav Kováčik|23. sep 2022 o 14:00

Bolo vidieť, že mi ešte chýbajú skúsenosti, hovorí talentovaný Slovák.

WOLLONGONG. Vlani mu na šampionáte v Belgicku tesne ušla medaila. V šprinte skupiny bol druhý najrýchlejší, ale napokon obsadil štvrté miesto. 

Bolo to ešte v juniorskej kategórii, kde dosiahol aj niekoľko ďalších vynikajúcich výsledkov. Koniec koncov aj preto si ho všimli v najlepšom tíme na svete. 

Na cyklistických MS v austrálskom Wollongongu sa už Slovák Martin Svrček predstavil v kategórii do 23 rokov. V štartovej listine tak patril k najmladším pretekárom, keďže vo februári oslávil len 19. narodeniny. 

Napriek tomu nesklamal a do posledných chvíľ držal slovenských fanúšikov cyklistiky v napätí. Finišoval v hlavnej skupine po boku favoritov.

A hoci mu šprint o tretie miesto nevyšiel, konečná 16. pozícia je veľkým prísľubom do ďalšej kariéry rodáka z obce Nesluša.

Schovával sa a šetril silami

Svoje kvality ukázal už na nedávnych pretekoch Okolo Slovenska, kde sa prvýkrát predstavil vo farbách Quick-Stepu a hneď získal dres pre najlepšieho domáceho pretekára. 

Vynikajúco mu vyšiel prológ, počas celých pretekov sa intenzívne podieľal na udávaní tempa pelotónu a v etape, ktorá končila v Spišskej Novej Vsi, skvelým spôsobom zachytával nástupy súperov.

Na šampionáte v Austrálii jazdil ako ostrieľaný pretekár. Po väčšinu času bol jediným Slovákom v pelotóne, a tak sa čo najviac schovával a šetril sily. 

Podobne, ako to robil Peter Sagan pri svojich troch tituloch majstra sveta.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Po troch operáciách bojoval na MS o medailu. Mal som na viac, priznal Svrček