Svrček prekvapil aj sám seba. V závere etapy hral dôležitú rolu

Martin Svrček v drese pre najlepšieho domáceho jazdca na Okolo Slovenska 2022.
Martin Svrček v drese pre najlepšieho domáceho jazdca na Okolo Slovenska 2022. (Autor: TASR)
Miroslav Kováčik|16. sep 2022 o 20:15

Josef Černý si tesne udržal žltý dres.

SPIŠSKÁ NOVÁ VES. Od začiatku sa išlo vo vysokom tempe. Tých, čo stratili kontakt už v úvodnom stúpaní, čakal dlhý deň v náročnom profile. 

Netrvalo dlho a pelotón sa rozdelil, no bitka o únik trvala takmer dve hodiny. Belgický tím Quick-Step Alpha Vinyl pomohol Ethanovi Vernonovi získať body do súťaže o zelený dres, no hlavným cieľom bolo udržať si ten žltý.

V pozícii vyzývateľa bol tím Jumbo-Visma, ktorý najmä pri stúpaní na Dobšinský kopec (6,6 km, sklon 5,2 %) chcel pretriediť hlavnú skupinu.

Josefa Černého napokon o žltý dres nepripravil, ale podobne ako Quick-Stepu sa mu podarilo na Okolo Slovenska 2022 vyhrať už druhýkrát. 

V cieli 210-kilometrovej etapy, ktorá viedla z Detvy do Spišskej Novej Vsi, sa tešil Koen Bouwman, pre ktorého je to štvrté víťazstvo v profesionálnej kariére. 

„Bola to veľmi náročná etapa už od štartu. Mali sme dobrú pozíciu, pretože Lennard Hofstede bol v úniku. Potom sme snažili urobiť etapu ťažkou v najťažšom a najdlhšom stúpaní. 

Quick-Step bol takisto silný, a tak sme sa sústredili na plán B, čo bolo víťazstvo v etape. Som veľmi šťastný, že sa mi to podarilo,“ povedal Boeman.

VIDEO: Zostrih 3. etapy pretekov Okolo Slovenska 2022

Vrátil sa do boja o žltý dres

Jazdec tímu Jumbo-Visma patrí medzi najväčšie hviezdy tohtoročných pretekov Okolo Slovenska. Svedčia o tom úspechy, ktoré dosiahol v tejto sezóne. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Svrček prekvapil aj sám seba. V závere etapy hral dôležitú rolu