Curlingový Super Mario svieti medzi súpermi. Na olympiáde upútal topánkami

Matt Hamilton.
Matt Hamilton. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, SITA|10. feb 2022 o 19:19

Na ZOH 2022 v Pekingu patrí medzi favoritov.

PEKING. Najznámejší americký hráč curlingu Matt Hamilton si do dejiska zimných hier v Pekingu zobral špeciálne topánky, ktorými opäť upútal olympijských fanúšikov.

Už v roku 2018 v olympijskom Pjongčangu zaujal červenou šiltovkou a fúzmi pripomínajúc legendárnu hernú postavičku Super Maria.

Napokon mu to prinieslo šťastie a Američania získali vôbec prvú zlatú medailu v curlingu.

Po štyroch rokoch je módna ikona medzi curlermi opäť na scéne. Vlasatý a fúzatý Američan tentokrát zaujal topánkami, ktoré hrajú všetkými farbami.

"Divoké a bláznivé a najmä perfektné topánky pre chlapa ako som ja," vysvetľoval svoj módny doplnok Hamilton.

Matt Hamilton a jeho topánky.
Matt Hamilton a jeho topánky.
Matt Hamilton a jeho topánky.
Matt Hamilton a jeho topánky.
Matt Hamilton a jeho topánky.

Ide o limitovanú edíciu značky Nike od amerického "skejtera" Paula Rodrigueza. "Najprv som si o nich myslel, že sú aj sladké, ale oni sú len farebne divoké," doplnil 32-ročný extravagantný Američan.

Aby špeciálne topánky spĺňali parametre curlingovej obuvi, museli ich upraviť. Na jednej je pripevnený posúvač pre kĺzavý pohyb a na druhej je drsná podrážka, ktorá zabraňuje pošmyknutiu.

Špeciálne topánky Hamiltona vo štvrtok výsledkovo potešili iba raz. V úvodnom zápase turnaja zdolali obhajcovia titulu Rusov 9:3, ale potom v repríze finále zo ZOH 2018 prehrali so Švédmi 4:7.

Všetky informácie o ZOH Peking 2022

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Olympijské hry»Olympiáda Peking 2022»Program a výsledky»Curling»Curlingový Super Mario svieti medzi súpermi. Na olympiáde upútal topánkami