Corgoň liga: Tittel chce oprášiť slávu Slovana

Dušan Tittel
Dušan Tittel (Autor: SITA, AP)
SITA|10. dec 2007 o 13:49

BRATISLAVA 10. decembra (SITA) - Najslávnejší slovenský futbalový klub Slovan Bratislava má záujem zlepšiť svoju aktuálnu 7. pozíciu po jesennej časti Corgoň ligy 2007/2008 aj angažovaním posíl do funkcionárskych ...

BRATISLAVA 10. decembra (SITA) - Najslávnejší slovenský futbalový klub Slovan Bratislava má záujem zlepšiť svoju aktuálnu 7. pozíciu po jesennej časti Corgoň ligy 2007/2008 aj angažovaním posíl do funkcionárskych radov. Na Tehelnom poli opätovne privítali bývalého československého (11 duelov) a slovenského reprezentanta (44 zápasov/11 gólov) Dušana Tittela, ktorý nastúpil do funkcie generálneho riaditeľa Slovana. "Je to pre mňa nová výzva a nehovoriac o tom, že mám klubu čo vracať. Chceme budovať novú éru Slovana. Mojou snahou nie je vybudovať len silné A-mužstvo, ale pričiniť sa aj o napredovanie klubu ako celku, a to na viacerých úrovniach. Beriem to ako výzvu," povedal na pondelkovej tlačovej besede v útrobách štadióna na Tehelnom poli D. Tittel, ktorý prišiel do dorasteneckého mužstva "belasých" v roku 1983 ako 17-ročný talent z Dolného Kubína.

Onedlho štyridsaťjedenročný (nar. 27. 12. 1966) naposledy pracoval v spoločnosti Ecoinvest podnikateľa Milana Fiľa, ktorý je majiteľom MFK Ružomberok. "Ponuku ísť do Slovana som mal od pána Černáka už vlani, na rok som však dal pánovi Fiľovi záväzné slovo, že zostanem. Po korektných rokovaniach a mojom uvoľnení som prišiel na Tehelné pole. Netajím, že Slovan je pre mňa srdcová záležitosť," uviedol trojnásobný najlepší futbalista Slovenska (1995, 1996, 1997).

Tittel už predložil vedeniu Slovana svoje predstavy

Dušan Tittel už predložil vedeniu Slovana svoje predstavy o fungovaní klubu. "V polovici januára by sme mali o všetkom, najmä personálnom obsadení informovať aj futbalovú verejnosť. Pôjde však o klasickú akciovú spoločnosť s predstavenstvom, dozornou radou. Ja budem v pozícii generálneho riaditeľa zodpovedať práve predstavenstvu, v Slovane bude mať svoje miesto obchodný, športový a technický riaditeľ," poznamenal ďalej D. Tittel. S manažérskou a funkcionárskou prácou má bohaté skúsenosti, veď od 1. apríla 2002 do 31. decembra 2006 pracoval ako generálny sekretár Slovenského futbalového zväzu.

"Slovan už dlhšie hľadá strategického partnera, čo by sa tiež malo vyriešiť. Pred časom klub v poslednej chvíli zachránili pred konkurzom Černákovci, teraz bude potrebné po príchode silného investora a dohode s viacerými spoločnosťami, ktoré majú záujem vstúpiť do Slovana, klub stabilizovať. Chceme založiť nové fankluby, jednoducho oprášiť značku Slovana, aby bol opäť na Slovensku lídrom. Na druhej strane pokora a úcta voči ďalším klubom nesmie absentovať. Najmä Žilina, Artmedia a Ružomberok v posledných rokoch dokázali, že dobrá práca prináša aj výsledky."

Prioritou - získanie posíl v zime

Súčasné nelichotivé postavenie vlani bronzového tímu Corgoň ligy z Tehelného poľa "velí" vedeniu získať cez zimu adekvátne posily. "Je to určite jedna z najbližších priorít angažovať pred jarnou časťou do našich radov viacero nových, kvalitných futbalistov, a to Slovákov i zahraničných hráčov. Koncom tohto týždňa odcestujem s pánom Černákom do Prahy, kde by sme mali rokovať so zástupcami Sparty o spolupráci na rôznych úrovniach i prípadných transferoch. Aj v médiach sa hovorí o rôznych menách hráčov (napr. Igor Žofčák, Tomáš Kóňa, Radoslav Zabavník, pozn.), zatiaľ je však všetko ohľadom nových akvizícii len vo fáze úvah a hľadania. Na druhej strane si myslím, že futbalisti - aj tí novinárskou obcou spomenutí Sparťania - ktorí v súčasnosti nehrávajú, by mohli na trávniku dostať aj u nás väčšiu šancu presvedčiť o svojich kvalitách," doplnil D. Tittel a pokračoval: "V utorok by sa mali z Južnej Ameriky vrátiť viceprezident klubu Ľudovít Černák ml. s hlavným trénerom Borisom Kitkom, ktorí sledovali v akcii argentínskych futbalistov, vytypovaných naším bývalým hráčom Fabiom Nigrom. Je celkom možné, že niekto z nich pribudne do kádra Slovana."

Na otázku, čo hovorí Dušan Tittel na zloženie aktuálnej trénerskej trojice belasých Kitka - Pecko - Zeman, bývalý obranca Dolného Kubína (1976 - 1982), Slovana (1982 - 1991, 1993 - 1997, 2001), francúzskeho Olympique Nimes (1991 - 1992), Spartaka Trnava (1997 - 1999) a cyperskej Omonie Nikózia (1999 - 2001) odpovedal: "Hoci išlo v lete o odvážny ťah, rozhodnutie vedenia staviť na mladú krv, mladšiu generáciu si vážim. Všetci traja majú moju plnú podporu, veď niečo za Slovan odohrali a tvorili tiež jeho históriu. Nemyslím si, že keby sme mali na lavičke v jesennej časti skúsenejšieho trénera, mali by sme o 15 bodov viac v tabuľke, to určite nie. Treba byť trpezlivý, s posilneným kádrom môžeme na jar pomýšľať na výrazný posun dopredu. Určite si všetci želáme, aby majstrovský titul prišiel čo najskôr. Keď vydržíme dva - tri roky poctivo pracovať, úspech sa dostaví."


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Corgoň liga: Tittel chce oprášiť slávu Slovana