Chytí sa Bardejov na Lokomotíve?

Líder si naposledy so súperom poradil. Lokomotíva zdolala rezervu Podbrezovej. Teraz ju čaká Bardejov.
Líder si naposledy so súperom poradil. Lokomotíva zdolala rezervu Podbrezovej. Teraz ju čaká Bardejov. (Autor: fclokomotiva.sk)
Rudolf Rondzik|13. okt 2017 o 00:00

Sedemgóloví kanonieri Karaš z Lokomotívy a Hamuľák z Bardejova pozývajú na derby.

DRUŽSTEVNÁ. Pre košickú Lokomotívu sa už stalo tradíciou, že svoje druholigové majstrovské zápasy hrá v piatok a tak ani jej súboj s Partizánom Bardejov tento stereotyp nenaruší.

„V tomto ročnom období by už tomuto duelu viac pristala sobota,” rozhovoril sa so siedmimi gólmi súčasný najlepší strelec a opora Košičanov Kamil Karaš a vysvetlil: „Skorý začiatok (už o 14.30 hod. – pozn. aut.) v pracovnom dni zabráni návšteve zápasu viacerým našim fanúšikom o to viac, že v dopravnej špičke je trochu problém dostať sa pohodlnejšie a včas na náš domovský štadión v Družstevnej. Ale snáď sa to v blízkej budúcnosti zmení,” prial si zároveň aj tvorca hry Lokomotívy.

Tá je už tri kolá na samej špici tabuľky a určite by si zaslúžila väčšiu podporu publika.

Karaš: každé zakopnutie by mohlo bolieť

Vo východoslovenskom derby bude mužstvo okolo Kamila Karaša pod určitým tlakom.

Jednak doma sa nevyhráva ľahko dvakrát po sebe a navyše, každý súper sa na lídra chce vytiahnuť.

Pociťujú Košičania tento tlak?

„Už to vnímame, že konkurenti túžia po našom skalpe a cítime tlak mužstiev za nami. Ešte sme sa do výrazného trháku nedostali, takže každé zakopnutie by mohlo bolieť. Ale my si chceme splniť svoj plán doma naplno bodovať. Tréner bude mať, s výnimkou so zranením laborujúceho Človečka, k dispozícii kompletný tím a bude na ňom, akú zostavu namieša. Verme, že bude mať šťastnú ruku a my si svoju pozíciu na čele pelotónu uhájime čo najdlhšie, nie iba po tomto stretnutí,” prial si Kamil Karaš.

Hamuľák: Góly nie sú záležitosťou jedného hráča

Rovnako najlepší a tiež sedemgólový strelec Bardejovčanov Michal Hamuľák sa na meranie síl s druholigovým premiantom celkom teší: „Momentálne síce nie sme v ideálnej pohode, ale raz sa to zlomiť musí. Ideálne by to bolo už dnes. V mužstve nik neabsentuje a to znamená, že tréner Ryszard Kužma má z čoho vyberať a do súboja môžeme ísť v plnej sile.”

Hodlá bardejovský kanonier prerušiť strelecké odmlčanie sa a pomôcť k úspechu svojho tímu? Šarišania totiž od 7. kola z 9. septembra zabudli ako chutí víťazstvo.

Práve vtedy dal Michal Hamuľák svoj siedmy gól znamenajúci plný bodový zisk.

„Toto je veľmi ťažké naplánovať. Je pravdou, že som od 84. minúty v spomínanom zápase s Novým Mestom nad Váhom neskóroval, ale treba povedať, že hneď v nasledujúcom v Skalici som pre zranenie v 55. minúte zišiel z ihriska a pauzoval som ďalšie tri kolá. Momentálne sa nám v koncovke príliš nedarí a pracujeme na tom. Góly však nie sú záležitosťou jedného hráča. Na tie sa nadrie celý tím. Avšak bol by som rád, keby mi to opäť padlo a my by sme sa tešili so zisku nejakého toho bodu. Tie z Lokomotívy by boli o to cennejšie, že získať sa nám ich nepodarilo ani v poslednej sezóne, takže máme o motiváciu viac,” hecoval sa Michal Hamuľák.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Chytí sa Bardejov na Lokomotíve?