Button navštívil McLaren, stretol sa s Whitmarshom

Nový majster sveta formuly 1 Jenson Button
Nový majster sveta formuly 1 Jenson Button (Autor: SITA/AP)
TASR|14. nov 2009 o 15:54

Majster sveta F1 Jenson Button navštívil továreň tímu McLaren, čím podnietil špekulácie o odchode z tímu Brawn na miesto tímového kolegu Lewisa Hamiltona.

LONDÝN.

"Po pristátí na letisku Heathrow si Jenson spravil malú obchádzku cez Woking, aby nás krátko pozdravil," povedal hovorca McLarenu, ktorý potvrdil, že 29-ročný Brit sa stretol so šéfom tímu McLaren Martinom Whitmarshom.

Buttonovi sa skončila zmluva s tímom Brawn, ktorý by si ho síce chcel udržať, no nie za každú cenu. Podľa šéfa tímu Rossa Brawna je 99-percentná šanca na to, že sa obe strany dohodnú. "Môžeme mu ponúknuť viac jazdeckej slobody a zrejme touto cestou sa budeme uberať," skonštatoval Brawn.

Button v minulej sezóne súhlasil s podstatným znížením mzdy, údajne až okolo 5 miliónov libier, a zotrvaním v tíme Brawn po odchode Hondy zo seriálu F1. Hoci mzdy jazdcov v rámci znižovania nákladov klesajú, Button sa chce dostať na sumu 8 miliónov libier.

McLaren, ktorého majster sveta z roku 2008 Hamilton zarobil v uplynulej sezóne podstatne viac, zrejme nebude mať problém uspokojiť Buttonove finančné požiadavky.

Ak by napokon Brita angažoval, mal by McLaren v novej sezóne v tíme dvoch majstrov sveta, rovnako ako v roku 1989 Brazílčana Ayrtona Sennu a Francúza Alaina Prosta. Podľa denníka Guardian by mali podpísať zmluvu na budúci týždeň.

"Už niekoľkokrát sme povedali, že Jenson chce mať auto, ktoré je schopné vyhrať seriál MS," vyhlásil Buttonov manažér Richard Goddard.

V prípade, ak sa Button s McLarenom nedohodnú, záchranou tímu by mal byť bývalý jazdec McLarenu Kimi Räikkönen, ktorý odišiel z Ferrari. Tretím adeptom na post Hamiltonovho spolujazdca je Nemec Nick Heidfeld.

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Button navštívil McLaren, stretol sa s Whitmarshom