Butorac dostal pozvánku do chorvátskej reprezentácie

Bruno Butorac v zápase proti Záhrebu.
Bruno Butorac v zápase proti Záhrebu. (Autor: SITA)
Ján Leško|21. dec 2017 o 00:00

V Tatrane sa obdivuhodne chopil roly výrazného strelca.

PREŠOV. Opora prešovského Tatrana, Bruno Butorac, už jeden vianočný darček dostal. Je ním pozvánka na sústredenie širšieho kádra Chorvátska pripravujúceho sa na januárový európsky šampionát hádzanárov v tejto krajine.

Butorac prestúpil do tímu slovenského majstra, v ktorom sa trénerského žezla chopil Slavko Goluža, v lete tohto roku.

Vedno s ďalšími krajanmi, pivotom Ante Babičom a brankárom Mariom Cvitkovičom. Pred nimi prestúpil do Tatrana Prešov pivot Leon Vučko.

Kvarteto týchto vekom mladých hráčov sa v Prešove uchytilo.

Najvýraznejšie ale zväčša na pravej spojke hrajúci či na pravom krídle alternujúci Bruno Butorac.

V Tatrane sa obdivuhodne chopil roly výrazného strelca, po zraneniach Rábeka, L. Urbana, D. Kroka, Ľ. Šárpatakyho či odchodoch Jankoviča s Peskovom, značne potrebným.

Trikrát medzi najlepšími

Jeho výkony v prešovských farbách neostali bez povšimnutia predstaviteľov SEHA Gazprom ligy, ktorí ich ocenili tromi nomináciami do najlepšej sedmičky hráčov siedmeho ročníka tejto nadnárodnej súťaže hádzanárov.

Bruno nechýbal v tejto prestížnej ankete ani raz z troch doterajších tohtoročných vyhlásení.

V Prešove sa už zabýval, získal si aj sympatie publika, na život na Slovensku si ešte postupne zvyká.

Miestenku na ME mu to nezaručuje

„Tatran má veľký súťažný záber. Hrať slovenskú extraligu, Slovenský pohár, Česko – Slovenský pohár, SEHA ligu, kvalifikáciu o Ligu majstrov i Pohár EHF, to je ozaj poriadna paleta zápasov. Kým sme na začiatku mali káder kompletný, bolo to fajn. Potom naše mužstvo zavalil kopec zranení, čo sa evidentne podpísalo pod výsledky niektorých zápasov. Napriek všetkému sme v nadnárodnej lige na piatom mieste. Nuž a to, že som bol trikrát v najlepšej sedmičke SEHA ligy je hlavne dôverou trénera, minutážou, akú v zápasoch mávam a samozrejme, spoluprácou so spoluhráčmi. Takéto ocenenie vnímam ako ocenenie klubu, v ktorom hrávam,“ podčiarkol úspešný ľavák v zeleno-bielom. Už aj čerstvý chorvátsky reprezentant. „Iste, je to ďalšie ocenenie a predovšetkým ďalšia motivácia. Pozvánku ale nepreceňujem, nomináciu na ME mi vôbec nezaručuje. Avšak už to, že môžem byť v spoločnosti skvelých reprezentantov ako Vori, Duvnjak, Stepančič, Kopljar a iní, je poctou. Iste, že pre mňa aj darčekom pod vianočný stromček,“ dodal.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Butorac dostal pozvánku do chorvátskej reprezentácie