Budú pokračovať suchoty Serede aj pri Hornáde?

Gólman Lokomotívy Košice Miroslav Bréda hypnotizuje loptu. V nadstavbe zatiaľ inkasoval len raz, v Nitre i Šamoríne zatiahol roletu.
Gólman Lokomotívy Košice Miroslav Bréda hypnotizuje loptu. V nadstavbe zatiaľ inkasoval len raz, v Nitre i Šamoríne zatiahol roletu. (Autor: stksamorin.sk/Tibor Öry)
Daniel Dedina|21. apr 2017 o 00:00

Rusnák: Domáce prostredie velí vyhrať.

KOŠICE. Košickej Lokomotíve pribudlo v doterajších troch stretnutiach druholigovej nadstavbovej skupiny o postup do tabuľky päť bodov.

O zveľadenie tejto bilancie sa jej hráči pokúsia v piatok, v Družstevnej pri Hornáde privítajú o 16.30 hod. Sereď.

Lokomotíva ešte v rozhodujúcej fáze súťaže na ihriskách súperov neskórovala, ale ani neinkasovala.

Po bezgólovej remíze v Nitre si na konto pripísala navlas rovnaký výsledok aj minulý týždeň v Šamoríne.

Chceli viac

Bod zvonku sa zvykne rátať, ale v tábore Lokomotívy prevládali po poslednom zápase zmiešané pocity. Košičania cítili, že v Šamoríne mohli dosiahnuť viac.

„Súper hral vyslovene defenzívne. Zdalo sa, že má pred nami značný rešpekt, čo nás môže len tešiť. Mrzí ma však to, že sme sa nedokázali presadiť. S veľkým počtom hráčov sme sa dostávali za obranu Šamorína, avšak nevychádzala nám finálna fáza, nedokázali sme dobrou prihrávkou nájsť strelca, ktorý by celú akciu zakončil. Domáci hrali na brejky, náznaky šancí mali aj oni, snažili sa využiť otvorené priestory v našich zadných radoch, vyplývajúce zo snahy o útočnú aktivitu. To, že sme vonku opäť neinkasovali, nás teší, ale potrebujeme dávať góly,“ vrátil sa ešte k predošlému zápasu tréner Lokomotívy Košice Albert Rusnák, ktorý netají vysoké nároky na svojich hráčov.

Rovnako ako pred stretnutím v Nitre, aj tentoraz našli košickí futbalisti prechodný pobyt v modernom športovo-multifunkčnom komplexe v šamorínskej mestskej časti Čilistov, ktorého služby si nevedia vynachváliť.

„Je to niečo neskutočné a na Slovensku nevídané, možno jedno z najlepších stredísk v celej Európe. Som prekvapený, že jeho služby nevyužíva viac slovenských športových kolektívov. O to väčšia vďaka patrí majiteľovi nášho klubu, že nám umožnil prípravu na zápasy v takýchto podmienkach,“ pochvaľoval si Rusnák.

Základná jedenástka neexistuje

Dnes popoludní privíta Lokomotíva tím zo Serede. Hostia pod vedením trénerskej dvojice Marián Süttö – Ľubomír Moravčík predviedli v základnej časti ofenzívny galakoncert, svojim súperom nastrieľali rovných päťdesiat gólov.

V nadstavbe ale tomuto mužstvu zatiaľ zvlhol strelný prach, v troch dueloch sa presadilo len raz a získalo dva body.

„O súperovi vieme, že disponuje ligovým útokom. Máme pred ním rešpekt, ale do zápasu pôjdeme s plným odhodlaním a snahou ukázať naše kvality. Domáce prostredie nám velí vyhrať, a preto pôjdeme jednoznačne za víťazstvom,“ burcuje pred stretnutím domáce rady Albert Rusnák.

Lokomotíva zatiaľ do všetkých troch nadstavbových kôl vyrukovala s identickou základnou zostavou. Rusnák však reči o nájdení optimálnej jedenástky odmieta.

„Tak to určite neberiem, príde ďalší zápas a my sa možno rozhodneme pre nasadenie niektorého z ďalších hráčov. Zloženie zostavy vždy vyplýva z tréningového procesu v týždni. Do určitej miery závisí aj od súpera, ktorý nás čaká, aj keď v prvom rade sa vždy pozeráme na seba. Pojem základná jedenástka u mňa neexistuje,“ zdôraznil košický kouč a dodal: „S chalanmi sa snažíme pracovať, aby sa stále výkonnostne zlepšovali. Nedo-statky v našej hre samozrejme stále sú, potrebujeme popracovať na kreativite, ukázal to aj posledný zápas v Šamoríne, kde sme mali problémy presadiť sa v zhustenej obrane súpera. Stále nosím v hlave aj predstavu o doplnení kádra, každý tréner by mal v tíme rád čo najvyššiu kvalitu.“

Program 4. kola, nadstavba o postup, piatok 21.4., 16.30 Lokomotíva – Sereď, Pohronie – L. Mikuláš, sobota 22.4., 16.30 Zvolen – Žilina B, Skalica – Bardejov, 19.00 Nitra – Sp. N. Ves, nedeľa 23.4., 16.30 VSS Košice – Šamorín, nadstavba o záchranu, sobota 22.4., 16.30 Lipany – Poprad, R. Sobota – Haniska.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Budú pokračovať suchoty Serede aj pri Hornáde?