Borbély pravdepodobne ukončí profesionálnu kariéru

(Autor: ARCHÍV TASR)
SITA|19. jan 2013 o 15:04

Bývalý petržalský kapitán naposledy hrával za Šamorín, kde nesúhlasil s odchodom trénera Vladimíra Koníka.

BRATISLAVA. Bývalý slovenský futbalový reprezentant Balázs Borbély pravdepodobne skončí s aktívnou činnosťou.

Zatiaľ posledným pôsobiskom bývalého kapitána FC Artmedia Petržalka bol klub druhej najvyššej slovenskej súťaže FC ŠTK Šamorín.

"Je skoro isté, že v Šamoríne končím a už nebudem hrať profesionálne futbal. Po záverečnom jesennom kole som o tom informoval aj klub," povedal Borbély pre portál corgonliga.sk.

"Našiel som si civilné zamestnanie, popri ktorom budem hrávať v jednej z nižších súťaží. Nebudem musieť každodenne chodiť na tréningy, či tráviť víkendy na cestách."

Borbély uznal, že za jeho odchodom z profesionálneho futbalu stojí aj ukončenie pôsobenia Vladimíra Koníka na šamorínskej trénerskej lavičke.

"Majiteľ má na zmenu trénera plné právo. Financuje klub a narába so svojimi prostriedkami tak, ako uzná za vhodné. Absolútne nič nemám proti novému trénerovi Liborovi Fašiangovi, iba ma mrzí odchod pána Koníka," vysvetlil tridsaťtriročný rodák z Dunajskej Stredy.

Balázs Borbély priviedol ako kapitán Artmediu Bratislava do skupinovej fázy Ligy majstrov v sezóne 2005/2006. Z pravého brehu Dunaja neskôr zamieril do zahraničia - pôsobil v nemeckom Kaiserslauterne, rumunskom Temešvári či cyperskom Limassole.

Počas kariéry ho však trápili zranenia. Keď už to pred poldruha rokom vyzeralo tak, že sa vráti na slovenské ligové trávniky v drese ŠK Slovan Bratislava, na prvom tréningu pred sezónou si obnovil zranenie achilovky.

Do súťažného diania sa vrátil až po dvoch rokoch v sezóne 2012/2013 v drese Šamorína.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Borbély pravdepodobne ukončí profesionálnu kariéru