Bod Lokomotívu potešil, aj sa jej málil

Ilustračné foto.
Ilustračné foto. (Autor: FOTOLIA)
Rudolf Rondzik|17. sep 2017 o 22:08

Čaká ich prestížny súboj s rezervou Žiliny.

KOŠICE. Päťzápasovou víťaznou šnúrou namaškrtení priaznivci košickej Lokomotívy očakávali, že i zo Žitného ostrova sa ich miláčikovia vrátia s plnou bodovou nošou.

Dupľom, keď ich súper FC ŠTK 1914 Šamorín držal koncovú lampu druholigového poradia.

„Presne to je ten klamlivý pohľad,“ rozhovoril sa kapitán Košičanov Patrik Zajac a netajil, že celý tím, ktorý cestoval už deň dopredu práve preto, aby sa nič nepodcenilo, s úmyslom naplno bodovať po inom netúžil.

Berú aj remízu a myslia už na šláger

Avšak jedna vec je predzápasový zámer, druhá samotné dianie na ihrisku.

„Domáci si boli vedomí svojho nevydareného štartu do súťaže a túto deku chceli zo seba zhodiť. Nás však motivuje boj o samotnú špicu tabuľky a neradi by sme sa od nej vzdialili. Hrali sme jednoznačne na víťazstvo a keď Šamorínčania prišli ešte v úvodnej časti po druhej žltej karte o vylúčeného hráča, zdalo sa, že nám nemôže ujsť. Po prestávke sme sa ujali vedenia vydarenou koncovkou Kamila Karaša a pokračovali sme v atakovaní súperovej brány v snahe definitívne potvrdiť vedenie. Tak sa stalo, že sme nezachytili jednu z kontier hostiteľov, i ja som poskytol ich hráčovi milimetrový priestor, neprikryl som ho dostatočne a ten v oslabení vyrovnal. Náš tréner chcel následne dvojnásobným striedaním v krátkom čase ešte viac oživiť našu hru a poslal na ihrisko Serečina i Človečka. Duel nabral na grádoch. Zrazu chceli vyhrať obaja a diváci si prišli na svoje. Nevyšlo to ani jednému, a tak sa môžeme tešiť aspoň zo získaného bodu, i keď stratené dva mrzia. Plný zásah bol na dosah, ale vždy treba brať do úvahy i snaženie druhej strany. Pozitívom teda je fakt, že si od druhého kola udržujeme neporaziteľnosť a udržiavame sa v pozitívnom rozpoložení. To je dôležitý faktor pred piatkovým meraním síl s priamym konkurentom zo samého vrchu tabuľky – rezervou fortunaligovej Žiliny,“ plynule premostil kapitán k najbližšiemu programu Lokomotívy.

„V priamom súboji si to s nimi rozdáme o priebežné prvé miesto. K piatkovému duelu na juhu Slovenska sa už asi príliš vracať nebudeme. Každý z nás si je vedomý skutočnosti, že v honbe za troma bodmi musíme byť i vzadu ostražití. Diváci môžu opäť očakávať dobrý futbal a s ich pomocou by sme si radi upevnili miesto na čele tabuľky,“ dodal Zajac.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Bod Lokomotívu potešil, aj sa jej málil