Bývalí reprezentanti bavili. Pre bratov na vozíku vyzbierali šesťtisíc eur

Šesťtisíc eur odovzdáva bývalý reprezentant Slovenska Marek Mintál.
Šesťtisíc eur odovzdáva bývalý reprezentant Slovenska Marek Mintál. (Autor: ŠFK Štefanov)
Ivan Mriška|18. júl 2022 o 21:14

V obci na Záhorí sa konala benefičná akcia.

ŠTEFANOV. Sú iba amatérsky klub. ŠFK Štefanov je však dôkazom, že aj v skromných podmienkach sa dajú robiť veľké veci.

Cez víkend zorganizoval benefičný zápas, v ktorom miestny siedmoligista privítal Internacionálov Slovenska.

Za legendy slovenského futbalu hrali mená ako Marek Mintál, Dušan Vrťo, Dušan Perniš, ale aj bývalý reprezentačný tréner Štefan Tarkovič.

„Dlhšie sme sa bavili, že usporiadame zápas s bývalými reprezentantmi. Keď sa nám to podarilo, rozhodli sme sa, že mu dáme benefičný charakter. A podporíme tých, ktorí to potrebujú,“ uviedol predseda ŠFK Štefanov a organizátor podujatia Jozef Hrica.

Benefičný zápas skončil remízou 3:3 a po penaltách 6:5 vyhral domáci Štefanov. Viac ako výsledok však bol dôležitý výťažok šesťtisíc eur, ktorý poputuje bratom Tomášovi a Matyášovi Rybnikárovcom.

„Od narodenia sú pripútaní na invalidný vozík, nemajú to ľahké. Ich ocino je rodákom zo Štefanova, preto sme sa rozhodli im pomôcť,“ dodal.

Hlavným rozhodcom benefičného zápasu bol najlepší slovenský arbiter Ivan Kružliak. Akciu sprevádzal známy moderátor Viktor Blažek.

„Podujatie splnilo naše očakávania, z čoho máme veľkú radosť. Peniažky sme spolu s Marekom Mintálom odovzdali ocinovi chlapov. Prajeme im veľa síl,“ uviedol Hrica.

Vstupné na zápas bolo dobrovoľné. Chlapcom okrem neho putovali aj peniaze z tomboly a bufetu.

„Ďakujem všetkým, ktorí sa podieľali na organizácii. Pretože to nebolo jednoduché. Takisto ďakujem všetkým sponzorom, ktorí prispeli vecnými darmi do tomboly.

Zo srdca by som rád poďakoval tiež chlapcom z mužstva bývalých reprezentantov, ktorí si vo svojom vyťaženom programe našli cestu k nám a prišli dobrovoľne podporiť krásny deň.

A v neposlednom rade ďakujem všetkým ľuďom, ktorí prišli a podporili tento benefičný zápas,“ dojato uzavrel predseda ŠFK Štefanov Jozef Hrica.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Bývalí reprezentanti bavili. Pre bratov na vozíku vyzbierali šesťtisíc eur