Bartoš: Skúsenosti Nagya by sa nám zišli

Peter Bartoš.
Peter Bartoš. (Autor: Korzár/Judita Čermáková)
Patrik Fotta|26. jún 2018 o 00:00

Príchod Maďarov do ligy uvítal.

KOŠICE. Hokejisti HC Košice už poznajú program prípravných zápasov, ktoré odštartujú v auguste domácim duelom s maďarským nováčikom Tipsport ligy – DVTK Jegesmedvék Miskolc.

Prípravu na ľade začnú oceliari 26. júla a zapojiť do nej by sa mali už všetky nové akvizície klubu, tou poslednou je skúsený český útočník Tomáš Netík.

V košickom drese sa bude starať najmä o ofenzívnu produkciu.

Hráčom sa po tvrdej kondičnej drine na budúci týždeň v piatok začne 10-dňová dovolenka.

Po nej sa oceliari opäť zídu 16. júla a korčule si obujú o desať dní na to, keď sa im začne príprava na ľade.

„Príprava na suchu jednoducho patrí k hokejovému životu. Po absolvovaní kondičného plánu, ktorý pripravil Dano Kičura, sa už ale chlapci tešia na ľad. Verím, že sa to všetko potom prejaví počas sezóny,“ povedal asistent trénera Peter Bartoš.

Vyskúšajú si zápasenie

V rámci prípravy na suchu absolvovali košickí hokejisti týždňové sústredenie vo Vysokých Tatrách, ktoré splnilo ich očakávania.

„Všetko čo sme mali naplánované sa nám podarilo uskutočniť, okrem výstupu na Téryho chatu, ktorý nám neumožnilo počasie. Čakali sme až do rána, ale volal nám chatár, že nám to neodporúča. Chlapci mali totiž v pláne vyniesť hore ťažký náklad. Napriek tomu sme mali veľmi dobrý program, počas zvyšných dní sme mali výborné počasie. Aj pre nás trénerov bolo toto sústredenie veľmi prospešné, pretože sme spoznali bližšie hráčov a osobne si myslím, že sústredenie splnilo to, čo sme od neho očakávali,“ skonštatoval Bartoš.

Vlani čakala na hráčov počas prípravy adrenalínová vsuvka v podobe kickboxu a aj tentoraz sa môžu tešiť na niečo podobné.

„V pláne máme zápasenie. Zameriame sa na úpolové športy, ktoré majú určitú podobnosť s hokejom.“

Verí, že Netík bude prínosom

O nebezpečenstvo pred súperovou bránou by sa mal v budúcej sezóne starať aj Tomáš Netík, ktorý je zatiaľ poslednou posilou oceliarov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Bartoš: Skúsenosti Nagya by sa nám zišli