Bartoš: Dostaneme sa z toho len poctivou prácou

Úvodný gól Košičanom nepomohol. Banskobystričania predviedli rýchly obrat a na východe Slovenska získali tri body.
Úvodný gól Košičanom nepomohol. Banskobystričania predviedli rýchly obrat a na východe Slovenska získali tri body. (Autor: Korzár/Judita Čermáková)
Patrik Fotta|20. feb 2017 o 00:00

Hokejisti HC Košice aktuálne neprežívajú najlepšie obdobie.

KOŠICE. Hokejisti HC Košice aktuálne neprežívajú najlepšie obdobie, keď prehrali štyri z posledných piatich zápasov. V nedeľu na domácom ľade nestačili na lídra Tipsport ligy z Banskej Bystrice, ktorému podľahli 1:2.

Všetky góly padli ešte v úvodnej tretine v rozpätí ani nie dvoch minút. Na otvárací gól Suju odpovedali najskôr Češík a o 17 sekúnd víťazným zásahom Andrisík.

Strata oceliarov na druhú Nitru sa zvýšila už na sedem bodov. Včera sa opäť prejavila neefektívna koncovka, ktorá trápi zverencov trénera Čadu v posledných dueloch.

„Spravili sme dve chyby a súper to využil. Nie je to prvý zápas, čo sa nám niečo podobné stalo ale musíme to konečne zlomiť a sústrediť sa na záver základnej časti,“ povedal útočník HC Košice Peter Bartoš.

Košičanom nevychádzali ani presilové hry, s čím sa trápia už pomerne dlho.

„Stále na nich pracujeme, je to škoda, keby nám padli jeden alebo dva góly z presilových hier určite by nám to pomohlo. Keď to však nejde v presilovke treba využívať iné šance,“ skonštatoval Bartoš.

Košice v šlágri kola nestačili na Banskú Bystricu: fotogaléria

20.2.2017

Pozerajú sa len na najbližší zápas

Domáci sa ťažšie presadzovali cez kompaktnú obranu baranov, ktorá robila minimum chýb.

„Majú veľmi dobrú hru v defenzíve, ale na druhej strane aj oni sa v našom pásme presadzovali len ťažko. Mali sme šance a je škoda, že sme ich nevyužili. Takéto vyrovnané zápasy rozhodujú presilovky a keby sme nejakú využili mohlo to vyzerať inak,“ uviedol Bartoš.

Momentálna horšia forma košických hokejistov zapríčinila stratu viacerých bodov, ktoré môžu v boji o čelo tabuľky v závere chýbať.

„Z tejto situácie sa dostaneme len poctivou prácou. Treba makať a do každého zápasu ísť s tým, že ho ideme vyhrať. Je pravda, že sa nám v posledných zápasoch nedarilo a nevyužívali sme presilovky. Na prvú dvojku sa momentálne nesústredíme, pozeráme sa len na najbližší zápas,“ skonštatoval Bartoš.

Češík: Máme päť vyrovnaných útokov

Vyrovnávajúci gól Banskej Bystrice strieľal v 11. minúte bývalý hráč oceliarov Matej Češík.

„Myslím si, že to bol klasický play-off zápas. Obidva tímy sa sústredili na obranu. Nás poznačili časté vylúčenia ale myslím si, že sa nám to celkom dobre darilo brániť a sme radi za tri góly,“ povedal Češík.

V tretej tretine sa domáci dlhšie pohybovali v obrannom pásme Banskej Bystrice, ktorá si však veľmi dobre chránila priestor pred vlastným brankárom.

„My sme to veľmi dobre prehusťovali pred našim brankárom a to bol kľúč k úspechu. Sme radi, že sa nám to podarilo udržať,“ zhodnotil Češík.

Banská Bystrica sa v závere prestupového obdobia posilnila o viacero hráčov, ktorý by mali svojou kvalitou patriť k oporám.

„Momentálne máme až päť vyrovnaných útokov a tým pádom je medzi nami zdravá konkurencia, ktorá nás posúva vpred. Veríme, že nám to vydrží a pôjdeme čo najďalej.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Bartoš: Dostaneme sa z toho len poctivou prácou