Baldovský: Cieľom je obhajoba pohára

Vykročili správnou nohou. Býci postúpili do pohárového semifinále.
Vykročili správnou nohou. Býci postúpili do pohárového semifinále. (Autor: Korzár/Judita Čermáková)
Patrik Fotta|15. feb 2018 o 20:56

Košičania poľahky postúpili do semifinále.

KOŠICE. Basketbalisti KB Košice úspešne vstúpili za obhajobou Slovenského pohára, keď vo včerajšom štvrťfinále zdolali bratislavskú Karlovku jednoznačne 95:58.

ž v prvom polčase si býci vypracovali pohodlný 20-bodový náskok. Po obrátke pridali Košičania v ofenzíve a rozdiel medzi oboma celkami sa výrazne zväčšoval, až sa zastavil na konečnom skóre 95:58.

„K zápasu sme pristúpili zodpovedne, či už v obrane alebo v útoku. Tréner od nás vyžadoval, aby sme išli na sto percent. Vyrotovali sme všetkých hráčov, čo je super. Hrali sme tímovo a podali sme dobrý výkon. Je to však za nami a my sa musíme naplno sústrediť na semifinále,“ povedal krídelný hráč KB Stanislav Baldovský.

Po zranení si schuti zahral

Rodák zo Spišskej Novej Vsi sa vrátil po zranení a prezentoval sa dobrým výkonom, ktorý okorenil dvoma trojkami po sebe.

„Bol som veľmi rád, že som si po dlhej dobe mohol schuti zahrať a padli mi tam aj nejaké trojky. Musím pochváliť našich fanúšikov, ktorí boli naším šiestym hráčom na palubovke,“ skonštatoval Baldovský.

V piatok od 18. hod. nastúpia Košičania v semifinále proti víťazovi posledného štvrťfinále Levice – Komárno.

V semifinále sa dá očakávať podstatne dramatickejší priebeh ako v úvodnom vystúpení Košičanov na Slovenskom pohári.

„Či už to budú Levice alebo Komárno, musíme k tomu zápasu pristúpiť zodpovedne od prvej do poslednej minúty a myslím si, že môžeme postúpiť do finále,“ uviedol Baldovský, ktorý si spolu s Radnekom Pilčevičom pamätá aj na vlaňajší úspech Košičanov v pohári.

„Bol to úžasný pocit, keď sme dvihli nad hlavu pohár. Cieľom je jeho obhajoba, ale bude to veľmi náročné. Za posledných šesť rokov nevyhral tím, ktorý pohár organizoval, takže je na čase to zmeniť,“ zaželal si Baldovský.

Čurovič: Basketbalový sviatok

Tréner KB Miljan Čurovič bol s výkonom svojich zverencov vo štvrťfinále spokojný.

„Pre nás to bol hladký postup. Odohrali sme to, čo sme chceli a nestálo nás to veľa energie. Správnym krokom sme vkročili za obhajobou. Ak aj bol na hráčoch počiatočný tlak, verím, že už je za nami a pôjdeme víťazne až do konca,“ povedal Čurovič.

V piatkovom semifinále budú mať košickí basketbalisti jednoznačný cieľ, ktorým je postup do finále. „

Chcel by som pozvať všetkých fanúšikov a verím, že sa im podarí zaplniť halu. Som presvedčený, že to bude basketbalový sviatok,“ uviedol Čurovič.

Slovenský pohár - štvrťfinále

Prievidza – Svit 100:104 (55:58), najviac bodov: Sitton 32, Fusek, Glasgow a Wisseh po 11 – Jackson 26, Lošonský 20, Walton 19.

Inter Bratislava – Považská Bystrica 105:63 (46:27), najviac bodov: Nuhanovič 16, Baťka 14, Barač a Kozlík po 12 – Svitek 14, Samek 12, Kubala 10.

Košice – VŠEMvs Karlovka Bratislava 95:58 (41:21), najviac bodov: Körner 16, Fletcher a Sedmák po 14 – Vido 9, Bolek a Stránsky po 8.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Baldovský: Cieľom je obhajoba pohára