Trnavu opúšťa už šiesty hráč, obranca Kadlec mieri do Poľska

Andrej Kadlec (vľavo) si už dres Spartaka Trnava obliekať nebude.
Andrej Kadlec (vľavo) si už dres Spartaka Trnava obliekať nebude. (Autor: SITA)
SITA|7. jan 2019 o 11:28

Bude hrať za Jagielloniu Bialystok.

TRNAVA. Slovenský obranca Andrej Kadlec odchádza z tímu úradujúceho majstra FC Spartak Trnava a bude pôsobiť v najvyššej poľskej súťaži.

Dvadsaťdvaročný rodák z Ilavy sa dohodol s vedením Jagiellonie Bialystok, zmluva je na tri a pol roka.

Kadlec: Vybral som si správny klub

S poľským tímom, ktorému po jesenných 20 odohraných kolách patrí v Ekstraklase štvrté miesto s 33 bodmi, bol Kadlec v kontakte už v lete.

Napokon sa rozhodol pomôcť Spartaku prebojovať sa do jednej z európskych klubových súťaží.

"Cítim, že nastal správny čas. V lete som chcel dohrať Európu v trnavskom drese. Poľská liga je kvalitnejšia, futbal sa tam robí na vysokej úrovni. Prvé dojmy sú pozitívne, bol som sa pozrieť v meste," uviedol pre trnavský klubový web Kadlec.

"Do budúcna je to v Jagiellonii nastavené veľmi dobre. Stavajú tréningové centrá, ihriská. Tím prosperuje. Pre moje napredovanie som si vybral správny klub, aby som sa mohol naďalej futbalovo rozvíjať."

Z Trnavy odišlo už šesť hráčov

Do Spartaka prišiel rýchlonohý pravý zadák v januári 2016 z MŠK Žilina, po troch rokoch účinkovania v Trnave už začne jarnú časť vo farbách poľskej Jagiellonie. Vo Fortuna lige nastúpil v 63 stretnutiach a strelil tri góly.

Na európskej scéne si pripísal 16 štartov.

Do budúcna je to v Jagiellonii nastavené veľmi dobre. Stavajú tréningové centrá, ihriská. Tím prosperuje.


Andrej Kadlec, slovenský futbalista

"Za tri roky som v Spartaku prežil krásne chvíle. Najviac budeme všetci spomínať na ostatný rok a pol, keď sa nám po 45 rokoch podarilo pre Trnavu získať majstrovský titul. Bolo to niečo výnimočné. Oslavy a všetko okolo, to sa nedá len tak zabudnúť," poznamenal Andrej Kadlec.

"Následne sme sa prebojovali do skupiny Európskej ligy, čo je tiež úžasné. Budem to mať v pamäti do konca života. Chalanom držím palce, mužstvu zostanem verný, nenechám si ujsť žiadny výsledok s informáciami. Chcem sa poďakovať za šancu, ktorú som dostal a v Žiline neprišla. Mal som možnosť ukázať, že je vo mne nejaký potenciál. Lúčime sa v dobrom."

Po Marekovi Bakošovi, Erikovi Jirkovi, Lukášovi Greššákovi, Martinovi Tóthovi a Alim Ghorbanim je šiestym hráčom, ktorý na jar nebude pokračovať v tíme Spartaka.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Trnavu opúšťa už šiesty hráč, obranca Kadlec mieri do Poľska