Obrovská pocta aj záväzok, znie z klubu. Nitra bude prvýkrát hostiť veľké finále

Štadión pod Zoborom pred zápasom amerického futbalu tímu Nitra Knights.
Štadión pod Zoborom pred zápasom amerického futbalu tímu Nitra Knights. (Autor: Nitra Knights)
Miroslav Kováčik|19. mar 2024 o 16:05

Nitra Knights si túžia zahrať domáce finále Snapbacks ligy.

NITRA. Kedysi chodievali diváci v Nitre najmä na ligový futbal. Narodili sa tu aj bývalí slovenskí reprezentanti ako Ľubomír Moravčík, Igor Demo, Miroslav König, Dušan Perniš či Miroslav Stoch.

V posledných rokoch však išiel futbal v tomto krajskom meste do úzadia a naopak do popredia sa pod Zoborom dostáva americký futbal. 

Nitra Knights mali spomedzi tímov československej Snapbacks ligy v minulej sezóne najvyššiu divácku návštevnosť, čo nezostalo bez odozvy.

Aj preto sa vedenie Českej asociácie amerického futbalu (ČAAF) rozhodlo, že sa tohtoročný Czech Bowl, obdoba slávneho Super Bowlu, odohrá práve v Nitre. 

Finálový zápas sa po prvýkrát bude konať na Slovensku. V Snapbacks lige pôsobia aj bratislavskí Monarchs, no im sa takejto pocty ešte nedostalo.

VIDEO: Štadión pod Zoborom bude hostiť Czech Bowl XXXI

"Faktorov pri výbere štadióna je niekoľko. Musí mať kvalitné zázemie pre televízny štáb aj pre návštevníkov. Chceme, aby finálový zápas mal skvelú atmosféru na štadióne a dobre vyzeral aj v televízii.  

Bonusom je možná účasť domáceho tímu vo finále. To vopred nikdy nevieme, ale Knights patria tento rok k hlavným favoritom," uviedol v tlačovej správe podpredseda asociácie Radim Kroulík.

Už v predošlej sezóne mali Nitrania tie najvyššie ambície. Vo výbornom svetle sa prezentoval najmä quarterback Boris Bútora, ktorý prekonával míľniky.

Na snímke je Boris Bútora, quarterback tímu Nitra Knights.
Na snímke je Boris Bútora, quarterback tímu Nitra Knights. (Autor: Nitra Knights)

Ako prvý v histórii pokoril v jednej sezóne hranicu 40 pasových touchdownov a tiež prekonal rekord v počte nahádzaných pasových yardov v sezóne. Celkovo ich má v českej lige už viac ako 10-tisíc. 

Nitra bola blízko k tomu, aby sa prvýkrát prebojovala do Czech Bowlu, ale v semifinále nestačila na neskorších víťazov Vysočina Gladiators 28:38.

"Urobíme všetko pre to, aby sme nielen zopakovali, ale aj prekonali minuloročný úspech. Posilnili sme spoluprácu s mestom a sprofesionalizovali klub.

Tím sme posilnili o 26-ročného kanadského trénera Nicka Snidera a niekoľkých zahraničných hráčov, no jadro tímu je stále postavené na slovenských hráčoch," povedal generálny partner klubu Samuel Vetrák.

"Za celý klub môžem povedať, že sme nadšení a radi, že veľké finále bude hostiť práve Nitra Knights. Budeme súčasťou tejto prestížnej a obrovskej udalosti, ktorá sa zapíše veľkými písmenami do dejín klubu.

Ďakujeme ČAAF za dôveru. Je to pre nás obrovská pocta, ale súčasne aj záväzok. Túto príležitosť by sme však nikdy nedostali bez našich fanúšikov. Zápas, čo zápas nám vytvárajú najlepšiu atmosféru v lige," dodal.

Nová sezóna Snapbacks ligy štartuje už 24. marca.

Nitra Knights sa v nedeľu o 14:00 hod. postaví proti tímu Znojmo Knights, druhý slovenský tím v súťaži Bratislava Monarchs vyzve hráčov Přerova.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Americký futbal»Obrovská pocta aj záväzok, znie z klubu. Nitra bude prvýkrát hostiť veľké finále