Ambasádorom prešovských univerzitných hokejistov bude Martin Gernát

Pred štartom do novej sezóny.
Pred štartom do novej sezóny. (Autor: VKG)
Mária Dudová-Bašistová|10. okt 2017 o 13:49

Do druhej sezóny idú s rešpektom.

PREŠOV. Hráči Hokejového klubu Prešovskej univerzity Unipo Warriors otvorili druhú sezónu. Pripravili nejednu novinku, opäť však idú s plným nasadením. Nechýba ale aj pokora.

Novým hokejovým ambasádorom sa stal známy hokejista, prešovský rodák Martin Gernát.

Spolupráca univerzity i mesta

V rámci celého projektu došlo k spojeniu síl univerzity i jej mesta.

"Som rád, že projekt akademickej hokejovej ligy je úspešný. Myslím si, že tento hokej už patrí nerozlučne k univerzite aj k mestu," povedal rektor Prešovskej univerzity Peter Kónya.

Rovnaký názor zdieľa i viceprimátor Prešova Štefan Kužma. "Mesto Prešov má záujem o to, aby čo najviac žil kultúrou, športom aj tým vysokoškolským športom," skonštatoval fakt, že ide o reprezentáciu nielen samotnej univerzity, ale i mesta.

Mesto prispieva napríklad aj tým, že umožňuje na štadióne tri hodiny týždenne bezplatne trénovať.

Chcú vyhrať, ale konkurencia je silná

"Z môjho pohľadu ide o nádherný projekt, ktorý spája vzdelanie a šport a myslím si, že je to veľmi pozitívna reklama. Pred rokom som povedal na tomto mieste, že ideme s cieľom vyhrať. Dnes to hovorím s väčšou pokorou," povedal dekan Fakulty športu PU Pavel Ružbarský.

"Vždy som bol športovec a išiel som s tým, že chceme vyhrať. Rovnako je to aj tohto roku, ale nie je to tak sebavedomo, lebo skúsenosť je taká, že je veľmi silná konkurencia v tejto lige," povedal Ružbarský.

Konkurencia vzrástla

Viceprezident klubu Martin Staroň opísal fungovanie v tejto sezóne.

Zápasy budú hrať doma aj vonku, celkovo to bude 11 stretnutí na domácom ľade a 11 na ľade hostí.

Minulý rok zápasilo celkovo deväť mužstiev, tento rok stúpol počet na trinásť.

Hrať budú nielen univerzitné kluby z Bratislavy, Trenčína, Banskej Bystrice, ale tiež aj z Českej republiky, Poľska a Maďarska.

Podstatným faktom je i hráčska základňa. Kým minulý rok mávali ku koncu problém s hráčmi - na tréningu sa ich objavilo 12 - 13, teraz registrujú záujem už približne 30 - 35 hráčov.

"Mnohí sa prihlásili aj pre tento projekt, sú to napríklad aj bývalí hráči z dorasteneckej ligy," vysvetlil Staroň.

Staré dresy? Vydražte si

V úvode sezóny HK Warriors predstavili okrem iného aj model nových dresov.

Zaujímavosťou je charitatívny rozmer, ktorý chcú tejto sezóne dať. Dresy z tej minuloročnej totiž neostanú len tak pohodené v šatni.

"Spúšťame dražbu dresov, pôjde o klasickú dražbu s pravidlami. Sumu, ktorú získame, by sme chceli rozdeliť medzi školy a pomôcť im nakúpiť pomôcky, ktoré potrebujú," vysvetlil Adrián Kuba, generálny manažér hokejového klubu Unipo Warriors.

Pomoc by mala poputovať do špeciálnych škôl v Trebišove, Košiciach, Humennom a Prešove.

"Vyberali sme mestá, v ktorých má silný potenciál Prešovská univerzita a sú to tiež silné hokejové mestá - spojíme tak dobrú vec s marketingom," vysvetlil Kuba.

Opäť plánujú aj pečenie perníčkov pred Vianocami, ktoré budú predávať za dobrovoľný príspevok. Tržba by pomohla autistickým deťom v Prešove.

"Chceme nastaviť zrkadlo tým veľkým profesionálnym klubom, kde možno sú peniaze, ale na ten ďalší rozmer nemyslia. Malo by sa pomáhať tým, ktorá nemajú toľko šťastia v živote," vysvetlil Kuba myšlienku.

S novými tvárami

Ponuku ambasádora prijal v tejto sezóne známy hokejista Martin Gernát.

Talentovaný Prešovčan má už vo svojom mladom veku na konte pôsobenie v americkej AHL, českej extralige, aktuálne je reprezentantom SR v ľadovom hokeji.

"Martin je človek, ktorý vie priniesť do tímu ducha bojovnosti, ktorý má tú cestu už o pár krokov vyššiu," predstavil ho Kuba.

Nováčikom v tíme je Filip Hrivňák. "Je to hráč, ktorý má obrovský talent na ľadovej ploche."

Zaujímavosťou je, že Filip patrí aj medzi svetové top modely roka, fotil pre rôzne svetoznáme značky.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Ambasádorom prešovských univerzitných hokejistov bude Martin Gernát