Alonso v slávnej 500-míľovke v Indianapolis všetkých prekvapil

(Autor: archív)
Sportnet|25. máj 2017 o 00:00

Najbližšia nedeľa je pre všetkých fanúšikov autošportu veľkým sviatkom.

Jednou z najsledovanejších udalosti v autošporte v posledných dňoch je štart exmajstra sveta F1, Španiela Fernanda Alonsa na najstarších pretekoch na svete, v slávnej 500-míľovke v Indianapolis.

Najbližšia nedeľa je pre všetkých fanúšikov autošportu veľkým sviatkom a prvým vrcholom sezóny. V Európe sa totiž jazdí GP Monaka a za oceánom 500 míľ Indianapolis.

Pozornosť tento rok pritiahol tím McLaren, ktorý svojho nespokojného pilota Alonsa uvoľnil z Monaka do INDY500.

A tak zatiaľ, čo v Monte Carle Alonsa nahradí exšampión Jenson Button, tak Španiel sa už druhý týždeň preháňa po štvorkilometrovom ovále na Starej tehelni, kde všetkých prekvapil víkendový piatym najlepším časom v kvalifikácii a teda štartom z druhého radu.

Báječný a sľubný výsledok, ktorý mohol byť ešte lepší, nebyť drobných problémov v druhom kvalifikačnom kole (kvalifikácia sa jazdí na štyri kolá a poradie určuje priemerná rýchlosť), je prísľubom do nedeľňajších pretekov, ktoré štartujú o 18. hod. nášho času.

„Auto dnes bolo lepšie ako včera. V druhom kole som však mal trochu problém s overboostom a musel som jemne pribrzdiť, čo ma pripravilo o cenný čas. Som spokojný, že som sa dokázal prebojovať do finále kvalifikácie, preteky budú teraz o niečom inom a už sa neviem dočkať,“ priznáva Španiel.

Ak by v nedeľu uspel, tak by sa zaradil medzi málo hviezd najvyššieho rangu, ktorým sa podarilo uspieť v F1 aj INDY500.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Alonso v slávnej 500-míľovke v Indianapolis všetkých prekvapil