Ak rodáci padnú, Regáli do šatne niečo prinesie

Martin Regáli.
Martin Regáli. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|22. okt 2016 o 00:00

V sobotu nastúpi proti svojim, na východniarske derby sa už teší.

MICHALOVCE. Futbaloví priaznivci na východe Slovenska sa v sobotu majú na čo tešiť.

V Michalovciach sa uskutoční prvoligová východniarska bitka medzi domácim MFK Zemplín a 1. FC Tatran Prešov, už druhá v tejto sezóne.

Premiérové derby týchto dvoch tímov v najvyššej súťaži víťaza nemalo, po bezgólovej remíze si súperi body bratsky rozdelili. Aký výsledok sa zrodí v sobotu?

Obaja vyhrali

Júlový vzájomný súboj v Prešove veľa futbalovej krásy nepriniesol, teraz to však môže byť iný zápas.

Oba celky vo svojom poslednom vystúpení zabodovali naplno, takže na derby budú nabudené ešte viac

. „Tatran pred triumfom nad Ružomberkom remizoval v Trenčíne a predtým aj na Slovane, čo neboli ľahké zápasy. Vyzerá to tak, že Prešovčanom sa lepšie hrá vonku. Zatiahnu sa a čakajú na brejky. Pripravovali sme sa na nich celý týždeň, nuž verím, že to zvládneme,“ povedal michalovský Martin Regáli, pre ktorého bude mať duel pikantnejšiu príchuť, pretože je rodákom z metropoly Šariša.

„Po dlhej pauze sa teším na každý zápas, na tento však špeciálne. Chlapcom v šatni som už povedal, že ak vyhráme, niečo do šatne prinesiem,“ uviedol rýchlonohý krídelník, ktorý prišiel z Prešova do Michaloviec v lete 2011.

Streňa čaká špeciálny súboj
Prečítajte si tiež:
Streňa čaká špeciálny súboj

Bude rád za každú minútu

Výsledky rodákov sleduje o čosi pozornejšie ako ostatné. „Poznám tam dosť chlapcov, spomeniem Patrika Jacka, Jána Dzuríka alebo Miroslava Petka, všetkých však nie. Tatranu prajem záchranu.“

V sobotu však kamarátstvo pôjde bokom. Dá mu tréner Anton Šoltis mu viac príležitostí proti svojim?

„Uvidíme, ako sa bude vyvíjať zápas, je to len na ňom. Budem rád za každú minútu na ihrisku,“ hovoril 23-ročný Regáli, ktorý si po vyše ročnej pauze uplynulý víkend pripísal hneď dva štarty.

Najprv za Michalovce a potom za farmársky tím Veľkých Revíšť. „Telo bolo po zápasoch unavené, predsa dlho som nehral, ale inak som sa cítil v poriadku.“

Na rozdiel od posledných dvoch domácich súbojov s Myjavou a Trenčínom budú žlto-modrí proti Prešovu papierovým favoritom. Aj keď sa vravieva, že derby ho nemá.

„Tak či onak, svoj štýl meniť nebudeme, máme už niečo zaužívané a toho sa budeme držať. Hádam to bude na Tatran platiť,“ dodal jediný Prešovčan v michalovskom kádri.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Ak rodáci padnú, Regáli do šatne niečo prinesie