„Žochári“ na jar ešte neprehrali. Uspejú aj v okresnom derby?

Peter Popelka|13. apr 2023 o 19:58

Na futbal do Ludaníc pozývajú Michal Kaman a Šimon Kováč.

VI. ligu Stred cez víkend čaká ďalšie atraktívne okresné derby. Topoľčany v jarnej časti zatiaľ neprehrali, kým Solčany zakopli už dva razy. Vonku od septembra bodovali len v poslednej Rumanovej (4:3) a predposledných Ludaniciach (2:1), pričom skóre museli v oboch prípadoch otáčať. Predtým však na jeseň vylúpili Štadión Vojtecha Schotterta, keď „žochárov“ pred 500 divákmi prekonali najtesnejším rozdielom. Stanú sa ich prvým premožiteľom po zimnej prestávke? To sa dozvieme už túto nedeľu v stretnutí, ktoré sa hrá na štadióne v Ludaniciach od 16:00.

Na súboj dvoch ambicióznych tímov pozývajú Michal Kaman (Solčany) a Šimon Kováč (Topoľčany).

Kaman: Ciele sú rovnaké, hrať o špicu

V tabuľke ste aktuálne tretí, majú na jar Solčany vyššie ambície?
V porovnaní s jesennou časťou máme zostavu viac oklieštenú. Napriek tomu ideme do každého zápasu s cieľom vyhrať. Ambície boli a aj sú hrať o špicu tabuľky, verím, že to stále môžeme zlepšiť.

Čomu pripisujete zaváhanie s Krušovcami (2:4) v poslednom domácom stretnutí?
Zaváhaniam v koncovke.

Čo vám pomohlo zvrátiť duel v Ludaniciach, ktoré po hodine hry ešte viedli?
Cez polčas sme si presne povedali, čo chceme hrať v druhej časti. To, čo od nás tréner chcel, sme splnili a zápas v priebehu piatich minút otočili vo svoj prospech.

Ako hodnotíte počínanie vášho tímu v Zimnej lige ZsFZ?
V zimnej lige sme odohrali päť zápasov, z ktorých sme prehrali len jeden, s neskorším finalistom z Chynorian. Bola to dobrá súčasť zimnej prípravy.

Topoľčany na jar neprehrali, na jeseň ste u „žochárov“ zvíťazili najtesnejším rozdielom, čo by mohlo cez víkend platiť na čierneho koňa súťaže?
Bude to prvé z dvoch domácich stretnutí, ktoré kvôli výstavbe tartanovej dráhy v Solčanoch odohráme na veľmi dobrom ihrisku v Ludaniciach. Očakávam zápas, kde si obe mužstvá vytvoria dosť šancí a my by sme ich mohli premeniť viac než súper.

Kováč: V zime sme trénovali štyrikrát do týždňa

S výnimkou posledného kola ste dali gól v každom stretnutí jari. Čomu vďačíte za delenú 4. priečku v poradí top strelcov súťaže?
Za moje úspechy vďačím hlavne obom trénerom, pretože cez zimnú prípravu sme do toho dali maximum - makali sme štyrikrát v týždni a k tomu sme cez víkendy hrali Zimnú ligu ZsFZ. Nikdy by som nepovedal, že z posilňovne sa dá nadobudnúť kondícia a výbušnosť, ale prejavilo sa to v Zimnej lige aj prvých zápasoch jarnej časti.

Ako sa vám podarilo zdolať Čeľadice a vyhrať u lídra z Bábu?
Čeľadice prišli dobre pripravené. Na úvod sme im dali dva rýchle góly a dúfali sme, že keď dáme tretí, bude „po zápase“, súper sa však nevzdával. Ku výhre nám pomohla aj troška šťastia, ktoré sa v tejto časti zatiaľ prikláňa na našu stranu. V Bábe bol veľmi tvrdý a nerovný terén, čo bolo nevýhodou pre obe mužstvá. No napriek tomu sme sa snažili podať čo najlepší výkon a to sa nám aj vyplatilo. Nemôžeme však zabudnúť na šancu Bábu, keď v 91. minúte netrafili bránu zvnútra šestnástky, čím nám zaručili víťazstvo.

Čím to, že na jar ste stále neprehrali napriek výrazne mladému kádru?Máme mladý káder doplnený staršími a skúsenejšími hráčmi, ktorí nás počas zápasov dirigujú. Mladý tím je v našom prípade výhodou, pretože sme dobrý kolektív na ihrisku aj mimo neho. Všetci sme behaví, obratní a kondične skvelo pripravení.

Čo cez víkend treba zmeniť v porovnaní s jesenným duelom, keď ste Solčanom podľahli najtesnejším rozdielom?
So Solčanmi to bol na jeseň výborný zápas, nepodarilo sa nám premeniť množstvo šancí a nemali sme žiadnu medzihru. To sa však nezopakuje, pretože sme zohratý tím, do zápasu ideme s plným nasadením a s očakávaním zisku troch bodov.

Ako hodnotíte pôsobenie Topoľčian v Zimnej lige ZsFZ HUMMEL?Pôsobením v Zimnej lige sme nadobudli úplne iný herný prejav ako v celej jesennej časti. Zlepšili sme ponuku lopty a nadobudli medzihru, ktorú sme nemali.

FOTO: Peter Pargáč; Peter Faltys.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: