Zástupcovia SFZ zavítali do najväčšieho futbalového regiónu

(Zdroj: ZsFZ, Autor: Marián Červenka)
Marián Červenka|13. okt 2021 o 15:28

Report zo stretnutia v Nitre

V závere uplynulého mesiaca sa stretli členovia výkonného výboru Západoslovenského futbalového zväzu s čelnými predstaviteľmi SFZ. Pod Zobor medzi našich funkcionárov zavítali: Ján Kováčik, Peter Palenčík, Mária Berdisová, Lukáš Pitek a Ján Letko, aby prebrali dôležité témy, ktoré trápia amatérsku sféru. Počas viac ako troch hodín stihli prebrať zainteresované strany zostavenie rozpočtu, príspevky na delegované osoby, nedostatok rozhodcov a vybavenie pre nich či dotácie pre jednotlivé regióny. „Mám z toho veľmi dobrý pocit, pretože sme viedli veľmi dobrú diskusiu na témy, ktoré sa nahromadili a je ich potrebné predebatovať. I keď nemáme vždy rovnaký názor je potrebné, aby sme vždy konštruktívne našli spoločné riešenie,“ uviedol prezident SFZ Ján Kováčik a dodal: „Predsedovia oblastných futbalových zväzov sú delegátmi konferencií a to je najvyšší orgán, rozhodujúci o všetkých zásadných veciach, preto je nesmierne dôležité, aby boli dostatočne informovaní a boli pri samotnej tvorbe.“

Prezident SFZ Ján Kováčik sa výraznou mierou zapájal do diskusie
Prezident SFZ Ján Kováčik sa výraznou mierou zapájal do diskusie (Zdroj: ZsFZ, Autor: Marián Červenka)

Ďalej sa účastníci mítingu venovali problematike reorganizácie III. ligy, ktorá súvisí s demarkačnou čiarou i následnou hierarchiou číslovania súťaží po reorganizácií. „V priateľskom duchu sme prebrali všetko podstatné a ja osobne som sa markantne vyjadroval na margo reorganizácie, keďže nie som fanúšikom demarkačnej čiary. Na druhej strane musím vyzdvihnúť, že SFZ nepovolilo otvorenie januárového prestupového okna pre amatérsky futbal,“ bilancoval predseda ObFZ Levice František Urban. Vedúci legislatívno-právneho oddelenia SFZ Lukáš Pitek tlmočil predsedom oblastí informácie ohľadom novelizácie registračného a prestupového poriadku. Jeho kolega Ján Letko mal pre zmenu na starosti aktualizáciu údajov v systéme ISSF. „Z môjho pohľadu je veľmi dôležité, aby sme kvôli covidu či demografickému vývoju správne uchopili striedavé štarty a spoločné družstvá. S nimi súvisí i funkcionalita informačného systému, pričom vyvíjame aj iné služby pod hlavičkou sportnet.online, kde bude dôležité zaviesť do praxe na všetkých zväzoch vzdelávanie seminárov,“ vysvetľoval vedúci oddelenia IT SFZ Ján Letko.

Predseda Ladislav Gádoši si s spolu s Výkonným výborom ZsFZ odniesol cenné poznatky
Predseda Ladislav Gádoši si s spolu s Výkonným výborom ZsFZ odniesol cenné poznatky (Zdroj: ZsFZ, Autor: Marián Červenka)

„V prvom rade chcem poďakovať všetkým za plodnú a sofistikovanú debatu hodnú tohto typu stretnutia. Ďalej chcem vyzdvihnúť prísľub prezidenta podporovať výrazne amatérov aj v budúcnosti, pretože SFZ plánuje v roku 2022 znova spustiť projekt podpory rekonštrukcie, výstavby a dobudovania futbalovej infraštruktúry,“ neskrýval svoje pocity predseda ZsFZ Ladislav Gádoši.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: