Vráble preverí súper z Hornej Nitry. Vráti sa Prievidza do top trojky?

Peter Popelka|19. okt 2023 o 18:28

Domáci celok v súťaži patrí k ašpirantom na medailové priečky.

Jednoznačným prekvapením 11. kola regionálnych majstrovstiev bol domáci triumf nováčika z Trstíc nad favoritom z Prievidze. Baník však body zvonka vozí pravidelne a na vlastnom štadióne (zatiaľ) neprehráva, zaváhanie tu bude chcieť napraviť už v sobotu 21.10. o 14:00 hod., keď vyzve rozbehnuté Vráble. Rezervu ligového ViOn-u neradno podceňovať - v posledných šiestich kolách prehrala iba raz.

Pred zápasom 12. kola IV. ligy ZsFZ Prievidza – Vráble sme sa rozprávali s domácim Nicolasom Haronikom a hosťom Simonom Kruľákom.

Haronik: Stále môžeme zabojovať o prvé miesto

Počas uplynulej sezóny ste v klube hrali za druholigový dorast, ako hodnotíte prechod do piatej ligy mužov?

Rozdiel určite poznať, najmä po fyzickej stránke, hráči tu už majú veľa skúseností a celkovo hra je rýchlejšia.

Aké ciele váš tím sprevádzajú v aktuálnej sezóne? Kde by sa Baník rád umiestnil v tabuľke?

Nikto nás nedáva pod tlak, čo sa výsledkov týka, ale určite sa chceme umiestniť čo najvyššie. Stále môžeme zabojovať o prvé miesto, určite máme kvalitu, aby sme sa oň ešte pobili.

Ako sa zrodil obrat proti Gbelom (4:2), keď váš tím natlačil tri góly v záverečnej päťminútovke?

Myslím si, že sme mali vôľu hrať až do konca zápasu a s výsledkom ešte niečo spraviť, čo sa aj ukázalo v závere. Zápas sme zvládli hlavne po psychickej stránke.

Vráble v posledných šiestich kolách prehrali len raz, v Gabčíkove ich skolila penalta v závere stretnutia. Čo bude cez víkend platiť na rezervu ViOn-u?

Ak budeme hrať zodpovedne vzadu a šance, ktoré si vytvoríme, budeme premieňať, určite môžeme vyhrať, predsa hráme doma a budeme mať podporu fanúšikov. Urobíme všetko pre to, aby sme po zápase šli do šatne s troma bodmi.

Kruľák: Úvod jesene nám nevyšiel podľa predstáv

Patrí vám stred tabuľky s aktívnym skóre, hoci v prvých šiestich kolách ste vyhrali iba raz. Ako hodnotíte doterajší priebeh sezóny?

Určite máme aj na vyššie priečky v tabuľke, prvých šesť kôl sme nezvládli podľa predstáv.

Na čo si treba dať pozor v Prievidzi, ktorá naposledy ľahla u nováčika z Trstíc?

Určite si musíme dať pozor, aby sme nedostali prvý gól, potom by sa nám ťažko otáčal zápas.

Čo vám po futbalovej stránke dal polročný pobyt v Kalnej nad Hronom, kde ste v druhej polovici jesene prehrali len raz?

Kalná mi dala veľa, všetko spojené s dobrým kolektívom, kvalitným kádrom a tréningami sa odzrkadľovalo na ihrisku, o čom svedčili aj výsledky. Určite ma to ako futbalistu posunulo vpred.

Rovnako solídne sa vám darilo aj po návrate do Vrábeľ, kde ste doma na jar neprehrali. Čo prispelo k správnemu naladeniu vášho kolektívu? Z čoho ste najviac ťažili?

Vo Vrábľoch väčšinu tímu tvoria mladí chalani, poznáme sa aj z akadémie. Na jar sme mali obdobie, kde sme dávali góly a nedostávali.

Menej gólov než vy (13) obdržalo len top trio súťaže, čo stojí za skvelými defenzívnymi číslami rezervy ViOn-u?

Povedal by som že zohratosť, na ihrisku si obrana rozumie a vie, čo má robiť, trošku sa naopak trápime vpredu, kde nám problém robí zakončenie.

FOTO: Mário Frimmel

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: