Vicelíder VI. ligy Stred si zmeria sily s obhajcom titulu. Na neutrálnej pôde

Peter Popelka|28. apr 2023 o 09:38

Na futbal do Ludaníc pozývajú Dárius Soboňa (Solčany) a Daniel Koprda (Čeľadice).

Čeľadice ovládli minulú sezónu a zimovali na 2. priečke, v posledných piatich kolách však vyhrali iba raz, keď tri body v Alekšinciach ratovali gólom v poslednej minúte. Ich miesto v tabuľke zaujali Solčany, ktoré vyhrali šesť z posledných piatich kôl a lídra z Bábu zostrelil piatimi projektilmi na vlastnej pôde. OFK úradujúcich majstrov z dôvodu úprav areálu vyzve na štadióne v Ludaniciach, zápas má výkop v nedeľu o 16.00 h.

Pred ním nám pár slov venovali navrátilec do zostavy Solčian Dárius Soboňa a špílmacher Čeľadíc Daniel Koprda.

Soboňa: Najbližší zápas je vždy najdôležitejší

Ako sa vám podarilo vyhrať 5:1 u lídra súťaže z Bábu?
Zápas v Bábe chalani zvládli na výbornú, boli sme dôrazní v obrane a efektívni v útoku, čo nám v predošlých zápasoch neraz chýbalo. Potvrdilo sa, že keď podáme obetavý kolektívny výkon doplnený individuálnou kvalitou jednotlivcov, v tejto súťaži môžeme poraziť každého.

Čo vám pomohlo zdolať silné Topoľčany v zápase na neutrálnej pôde?
V Ludaniciach sme mali vytvorené výborné podmienky. Oba tímy chceli vyhrať a z oboch strán to bol dobrý výkon. Topoľčany majú mladé behavé mužstvo. Využili sme možno ešte ich mladícku neskúsenosť a nekoncentrovanosť, keďže sme víťazný gól strelili bezprostredne do pár sekúnd po ich vyrovnávajúcom góle. Zápas s nimi mal dobrú úroveň a verím, že sa divákom páčil.

Krušovce vám nadelili štyri góly na vlastnej pôde (2:4, pozn. red.), odvtedy ste v troch zápasoch skórovali 12 ráz. Poslúžilo vám domáce zlyhanie ako motivácia do ďalších kôl?
Krušovce majú svoju silu, hlavne v ofenzíve. V tomto derby zápase nás dokonale potrestali za nepremenené šance, ktoré sme mali najmä v prvom polčase. Každá prehra mrzí, o to viac na domácom ihrisku. Následne sme absolvovali festival nepremenených šancí v Rumanovej, ale našťastie so šťastným koncom pre nás. Ďalšie zápasy s Topoľčanmi a v Bábe boli z našej strany v tomto smere zvládnuté omnoho lepšie.

Posilnili ste káder v zimnej prestávke? Ako hodnotíte prípravu?
Počas zimnej prípravy sme sa zúčastnili Zimnej ligy ZsFZ, kde sme odohrali zápasy s dobrými súpermi. Občas bolo ťažké dať mužstvo dokopy v týždni, keď pre rodinné, pracovné alebo študijné povinnosti sa trénerovi niekedy polovica mužstva z tréningu ospravedlnila. Ale aj napriek týmto okolnostiam sme vďaka trénerovi P. Doležajovi absolvovali dobrú prípravu. Káder zostal viac menej stabilizovaný. Cez zimnú prestávku skončili u nás v mužstve Janko Bracho a Matúš Balážik. Do prípravy sa po operácii kolena zapojil Mário Ladický, a taktiež po dvoch operáciách kolena, po približne 1,5 roku od zranenia, som začal postupne trénovať aj ja. Či ide o posily, to už nech posúdia iní, ale asi skôr nie (smiech). Ku koncu prípravy sme museli riešiť ešte brankársku otázku (prišiel Dominik Šiffel, pozn. red.).

Na prvé miesto aktuálne strácate len tri body, čo môže byť kľúčom k titulu pre OFK?
O titule sa u nás doposiaľ nehovorilo. Ale po výsledku v Bábe sme trošku zamiešali karty. Ideme od zápasu k zápasu a ten najbližší je vždy najdôležitejší. Tento víkend nás čakajú Čeľadice, ktoré majú kvalitné mužstvo. Je to vyrovnaná súťaž a každý môže poraziť každého. Naším cieľom je hrať ofenzívny futbal, baviť fanúšikov a udržať sa ideálne v prvej trojke. 

Koprda: Veľa gólov dostávame po chybách

Cez víkend úradujúceho majstra preverí vicelíder zo Solčian. Čo vám na jeseň pomohlo zdolať kvalitného súpera 3:1?
Bol to vyrovnaný zápas, premenili sme šance, čo sa nám na jar nedarí.

OFK má aktuálne najlepší útok v 6. lige, potvrdil to aj u lídra z Bábu, kde zvíťazil šokujúco 5:1. Ako ustrážiť jeho skvelú ofenzívu?
Musíme sa zlepšiť v defenzíve a to platí o celom mužstve, na jar dostávame veľa gólov po našich chybách.

V minulom kole ste brali bod po remíze s Chrenovou pred 350 divákmi. Boli ste s ním vzhľadom na priebeh zápasu spokojní?
Asi áno, po zimnej prestávke nehráme tak dobre ako na jeseň alebo minulý rok, ale tiež sa od nás odklonila šťastena a zahadzujeme veľa šancí.

„Čalád“ vyhral iba jedno z posledných piatich stretnutí so skóre 7:10. V predošlých ôsmich kolách pritom prehral iba raz, so skóre 21:9. Čo stojí za jarným poklesom formy?
Nedarí sa, to je pravda, okrem šancí celkovo strácame veľa ľahkých lôpt a tým pádom chýba pohoda, aká bola predtým, musíme sa vo všetkom zlepšiť. Nemôžeme stále vyhrávať, nie sme kapela (smiech).

Ako hodnotíte domáci súboj s Bábom, kde hostia zvíťazili najtesnejším rozdielom? Čo vám chýbalo k bodovému zisku?
Myslím, že boli bojovnejší a o ten gól lepší. Fúkal silný vietor a nám sa nedarilo hrať po zemi, čo je naša doména. Dosť sa nakopávalo a to nám nevyhovuje, v zápase bolo tiež veľa súbojov, kde boli úspešnejší hostia. Dúfam, že to čoskoro prelomíme a začne sa nám dariť herne aj v zakončení.

Foto: Peter Pargáč.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: