V Zimnej lige sa stretnú lídri skupiny Stred. Kto natiahne šnúru bez prehry?

Peter Popelka|17. feb 2023 o 15:16

Pozvánka na šláger 5. kola s Nikolasom Ondrušom a Ľubošom Chmelíkom

Preview zápasu HUMMEL Zimnej ligy ZsFZ Chynorany - Solčany slovami Ľuboša Chmelíka (Chynorany) a Nikolasa Ondruša (Solčany).


Chmelík: Budeme hrať tvrdo, no férovo

Poznáte lídra tabuľky zo Solčian, alebo sa stretnete po prvý raz? Čo by na vyspelého súpera mohlo platiť?

Nie nepoznám, proti Solčanom budem hrať po prvýkrát. Na náš posledný zápas skupiny Stred v rámci Zimnej ligy sa teším. Verím v naše víťazstvo a dúfam, že na súpera bude platiť naša tvrdá (férová) hra.

Čím vás prekvapili Topoľčany, ktoré viedli 2:0 a siahali na plný bodový zisk?

Celkovo ma prekvapilo nasadenie oboch mužstiev. Topoľčany to mali pekne rozohrané a nakoniec im chýbalo len trochu viac skúsenosti, aby s nami dokázali vyhrať.  

Čo rozhodlo o tesnej výhre 2:1 nad Partizánskym?

Na zápas sme nastúpili po 4-dňovom sústrední. Boli sme fyzicky unavení, ale zápas rozhodla naša väčšia túžba po víťazstve.

V piatej lige zimujete na 7. priečke, chceli by ste v jarnej časti ako tím niečo zlepšiť?

Určite je vždy čo zlepšovať. Ak mám povedať za seba, tak nám chýba lepšia kondička, na ktorej teraz počas zimnej prípravy tvrdo pracujeme (úsmev).

Do tímu ste zavítali z Lednických Rovní, tímu III. ligy. Čo vás priviedlo do Chynorian?

Na LR som prežil krásnych 9 futbalových rokov, ale keďže bývam v Dežericiach a mám dve deti, po futbalovej stránke som hľadal niečo bližšie k domovu. Do Chynorian ma zavolal tréner Janko Valach a určite neľutujem.


Ondruš: S Kaniankou sme pol hodiny hrali bez trénera

V Zimnej lige, kde v skupine čelíte aj tímom z vyšších súťaží, ste po štyroch kolách o skóre prví. Prekvapil vás tak vydarený štart, alebo ste ho očakávali?

Popravde sme v kabíne vôbec neriešili, s kým a z akej ligy ideme hrať. Brali sme ten zápas ako prípravu na sezónu a neriešili sme výsledok, samozrejme nás však teší, ako zatiaľ zápasy zvládame.

Čo vám pomohlo zdolať Partizánske, ktoré v piatej lige zimuje na 5. priečke?

Do zápasu s Partizánskym sme išli s tým, že nevieme, čo očakávať od súpera. Pomohlo nám presúvanie obrany a skvelá efektivita útočníkov, čo nám do tabuľky prinieslo tri body.

Ako sa vám podarilo otočiť duel s Kaniankou, ktorá v 56. min. ešte viedla 4:0?

Myslím, že zápas s Kaniankou sme trošku podcenili, keď aj z úst hráčov v kabíne zaznelo, že dnes je ľahší super. Prvých 30 minút nám naviac chýbal tréner, ktorý prišiel za stavu 0:3.

Po polčase prišlo ku zmene v zostave a stále sme verili, že s výsledkom dokážeme niečo spraviť. Naštartoval nás parádny gól Patrika Matejova a viac sme súpera nepustili ku žiadnej šanci, my sme dokázali premeniť ďalších 5, čo nás v kabíne po zápase veľmi tešilo.

Čo môže byť kľúčom ku bodovému zisku s Chynoranmi, ktoré zatiaľ inkasovali len trikrát?

S Chynoranmi sme sa v mojej ére v Solčanoch ešte nestretli. Tak ako s Partizánskym sa však treba sústrediť na obranu a vytvoriť si šance, ktoré premeníme.

V lige zimujete tretí, pričom súťaž ste dlho viedli. Ako ste zatiaľ spokojný s jej priebehom?

Tak ako v každej sezóne, aj teraz sme si povedali, že chceme hrať o čelo tabuľky, čo sa nám darilo až na zápasy, ktoré sme úplne nezvládli. Stále však pred sebou máme veľa zápasov, v ktorých chceme ukázať, že patríme na čelo tabuľky.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: