V Topoľčanoch sa na jeseň nevyhráva. Čo na to Volkovce s novým strelcom?

Peter Popelka|9. nov 2023 o 21:57

Oba celky stavajú na šikovných mladých hráčoch a kombinačnom štýle hry.

Topoľčany v posledných šiestich kolách vyhrali raz s priemerom jeden strelený gól na zápas, platí však, že na jeseň sú nedobytnou pevnosťou. S úvodnou polsezónou sa rozlúčia domácim stretnutím s atraktívnym súperom. Nebude ním nik iný než posilnené Volkovce, ktoré na rozdiel od minulej sezóny pravidelne víťazia a často skórujú - viac gólov zatiaľ dali iba druhý Klasov a tretie Solčany. ViOn "C" v tomto smere predčil dokonca aj lídra z Čeľadíc ! Podarí sa mu získať ďalší cenný skalp a stráviť zimnú prestávku v top štvorke?

To sa dozvieme po zápasoch 15. kola VI. ligy Stred. Na sobotný duel Topoľčany – ViOn "C" pozývajú domáci Jakub Bačovský a hosť Ladislav Valachy.

Bačovský: V zakončení nám chýba väčšia koncentrácia

V posledných šiestich kolách ste skórovali len šesť ráz. V predchádzajúcich štyroch kolách ste pritom dali hneď 19 gólov. Čo stojí za ofenzívnym útlmom vášho celku?

Je síce pravda, že posledné kolá nám chýba väčšia koncentrácia vo finálnej fáze, aj keď si v každom zápase vieme vypracovať zápase viac šancí ako súper. Neskladáme však zbrane, vieme, akú kvalitu máme v kádri a čoho sme schopní, čo sme potvrdili vo viacerých zápasoch. Veríme teda, že doma opäť strhneme viacpočetnú gólovú radosť na našu stranu a do zimnej prípravy pôjdeme s pozitívnym nábojom.

Najbližším súperom Topoľčian je céčko ViOn-u. V posledných troch zápasoch ho „žochári“ porazili, pričom vždy strelili tri góly. Aký štýl hry možno od Volkoviec očakávať v sobotu?

Nedovolím si tvrdiť, s akým štýlom ViOn C príde. Sme zvyknutí, že na domácej pôde náš súper prevažne začína zo zadných radov, pretože si je vedomý nášho ofenzívneho prejavu. My sa, pravdaže, budeme sústrediť len a len na nás, aby sme boli dominantní a určovali tempo hry. Majú tam pár šikovných chalanov, na ktorých si budeme musieť dať väčší pozor, no majú aj svoje medzery, ktoré sa budeme snažiť efektívne využiť a získať tri body.

Prečo ste sa v lete rozhodli z Ludaníc vrátiť do Topoľčian?

Za mňa môžem povedať že pre Ludanice to bola náročná sezóna. Keď vyhráte ligu, máte v hlavách samé víťazstvá, no v novej súťaži sa počítalo s tým, že to bude náročnejšie. Žiaľ, ja som v tej sezóne nenastupoval pravidelne, pretože som bol po operácii ramena, takže som chalanom nevedel pomôcť tak, ako sa odo mňa očakávalo. Po jeseni sme mali 13 bodov a v konečnom zúčtovaní 17, takže žiadny úspech sa neoslavoval, ale napriek tomu verím, že chalani zabojujú a udržia sa v 6. lige aj po ďalšie ročníky. Čo sa týka toho prestupu, ja som už v zime avizoval v Ludaniciach, že o mňa majú záujem, s Paľom Balážom sme tu dokonca stihli odohrať spolu pol sezóny a vytvorili sme si výborný vzťah. V lete som už cítil, že potrebujem zmenu. Záujem bol veľký a v Topoľčanoch som začínal s futbalom, kde by som to chcel celé aj ukončiť, tak sme sa dohodli na prestupe (úsmev). No Ludaniciam sa chcem poďakovať za krásne roky, ktoré som tam strávil, aj chalanom a vedeniu, s ktorými sa nám podarilo dvakrát vyhrať ligu. Verím, že tak, ako ja na nich, aj oni na mňa budú spomínať len v dobrom. Budem im držať palce v ďalšom pokračovaní.

Aké boli vaše pocity, keď ste na pôde OFK v minulom kole uhrali bezgólovú remízu v drese súpera?

Určite môžem povedať za celý tím, že to pre nás bolo sklamaním. Zápas sa hral v ťažkých podmienkach, čo sa prejavilo aj na tempe hry. Určite musíme zvýšiť dravosť po góloch, pretože bez nich sa nevyhráva. Ja som sa sústredil hlavne na môj výkon, aj keď prichádzali nejaké podpichovačky, či už od hráčov alebo z tribún. Ja som na to nereagoval, chcel som vyhrať a hlavne sa prezentovať kvalitným výkonom, ale „taký je fotbal“, berieme bod z Ludaníc a už sa pripravujeme na ďalší zápas proti ViOnu C.

Doma zatiaľ neprehrávate. Platí tu, že fanúšik je dvanástym hráčom a môj dom je môj hrad, alebo vašej hre pomáha aj skvele pripravený terén, ktorým sa nemôže chváliť každý tím súťaže?

Vždy sa hrá lepšie na domácej pôde, či už vďaka podpore fanúšikov alebo ihrisku, ktoré poznáte najlepšie, takže je to taký mentálny bodík naviac pre celé mužstvo. Máme pred sebou posledný zápas v tomto roku, tak verím, že zo seba vydáme maximum, ukážeme divákom kvalitný, rýchly futbal s emóciou a potešíme každého, kto nás príde podporiť víťazstvom, preto by som chcel pozvať ľudí, aby nás prišli podporiť a vytvorili tak pre nás čo najlepšiu podporu z tribún. Do toho, Topoľčany !

Valachy o príchode Bachana i Konferenčnej lige

V minulej sezóne váš celok sprevádzala povesť „remízového kráľa“, teraz častejšie skórujú len dva tímy v súťaži a na tretie Solčany strácate bod. Pomohol príchod strelca Bachana, alebo rolu v zlepšení dlhodobej formy hrajú aj iné faktory?

Bolo to zaujímavé, mali sme tam dosť remíz. Až na pár výnimiek sme skoro v každom zápase hrali minimálne vyrovnanú hru. Určite nám pomohol aj Bachan, je bojovný a rýchly, ale už sme sa s chalanmi viac zohrali a myslím, že aj futbal z našej strany je zaujímavejší.

Ako sa vám doma podarilo pretlačiť Klasov piatimi gólmi v stretnutí s hokejovým výsledkom (5:3, pozn. red.)?

Bol to veľmi náročný, behavý zápas, hralo sa na umelej tráve, čo bol nezvyk pre oboch. Ako sa nám to podarilo, je ťažká otázka (smiech). Mali sme aj šťastie, ale dali sme o dva góly viac a boli sme efektívni. Zatiaľ bol to jeden z najťažších zápasov v sezóne.

Čo vám k bodom chýbalo v nedávnom súboji so Zbehmi, ktoré skórovali v úvode a na konci duelu?

Proti Zbehom sme nehrali dobre, robili sme veľa chýb. Rýchlo sme inkasovali, hráči súpera boli lepší v strede ihriska a boli prví pri odrazených loptách. Nastrelili sme aj žrď, takže mali aj šťastie a ku koncu nám dali druhý gól.

Aké sú tabuľkové ciele Volkoviec v aktuálnej sezóne?

My ani nevieme. Najprv sa zachrániť a teraz, keď pozerám tabuľku, tak možno aspoň Konferenčná liga (smiech). Vypadnúť asi nevypadneme, tak snáď už len pridať najviac bodov, ako sa bude dať.

Na čo si cez víkend treba dať pozor v Topoľčanoch, ktoré na jeseň doma zatiaľ neprehrali a v posledných troch súbojoch skolili ViOn C vždy troma gólmi?

Hral som proti nim len raz, boli to mladí a behaví chlapci, určite budú nepríjemní. Bolo by dobré, ak by sme negatívnu sériu s nimi prerušili a jeseň ukončili víťazne.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: