Štúrovo víta Neded. Kto sa poteší po piatich kolách bez výhry?

Peter Popelka|1. jún 2023 o 20:58

Slovo majú Kristián Saláta (Štúrovo) a Marek Pekaj (Neded).

Domáci MŠO doma nezvíťazil už mesiac – naposledy tu podľahol vicelídrom a lídrom súťaže. Päť duelov bez víťazstva však ťahajú aj hostia z Nededu, ktorí od októbra bodovali naplno iba raz. Kto prelomí bodové suchoty v stretnutí tabuľkových susedov V. ligy Juhovýchod HUMMEL?

To sa dozvieme v Štúrove už túto sobotu po 17:00, na súboj s Nededom pozýva aj domáci Krisztián Saláta a hosť Marek Pekaj.

Saláta: Napriek neúspechom z posledných kôl zabojujeme

V prvých ôsmich kolách jari ste prehrali raz, v posledných piatich ste nevyhrali ani raz. Čo sa zmenilo?
Po zimnej príprave sme nemali konkrétne ciele, pripravovali sme sa od zápasu k zápasu. Výsledky boli dobré, ale zápas v Tovarníkoch nám nevyšiel podľa plánu. Jarný štart sa nám vcelku vydaril, no keď prišla prvá vážnejšia skúška v domácom prostredí proti Branču, formu sme, žiaľ, neudržali. Táto prehra zanechala stopy aj na ďalších zápasoch, niektorí hráči zo základu sa zranili, iní vykartovali, museli sme sa spoľahnúť na našich odchovancov, čo sa nám aj vypomstilo.

Ako sa vám podarilo remizovať na pôde Šoporne?
Od začiatku sme vedeli, že nás čaká ťažký zápas. Hneď na úvod sa nám podarilo získať vedenie, ale po góle sme trochu zaspali v obrane a domácim sa podarilo vyrovnať. Tento gól nás nezlomil a do polčasu sme opäť získali vedenie. Žiaľ, v druhom polčase domáci vyrovnali z penalty, no remízový stav sme dokázali udržať až do konca.

Aké sú tabuľkové ciele MŠO v budúcom ročníku?
Najskôr by sme chceli ukončiť terajšiu sezónu čo najlepšími výsledkami a nabrať sily do tej ďalšej.

Neded vás na jeseň zdolal 3:1, čo bude kľúčom k úspechu v odvetnom stretnutí?
Prehra v poslednom zápase v nás zanechala stopy, a práve preto by sme chceli fanúšikom dokázať, že aj napriek doterajším neúspechom zabojujeme za naše Štúrovo. Kľúčom k úspechu bude naše odhodlanie a jasný cieľ ukázať našim fanúšikom, že môžu na nás byť hrdí.

Pekaj: Kľúč k triumfu? Zlepšiť koncovku i defenzívu

Ste odchovancom Vlčian, obliekli ste aj dres Trstíc či šalianskeho Dusla, čo vás v uplynulej sezóne priviedlo do Nededu?
Do Nededu ma priviedol dobrý kolektív, mám tu kamarátov a nechcel som veľa cestovať. Je to vyššia súťaž a za dobre som aj s prezidentom a vedením klubu.

Koncom októbra ste zdolali Štúrovo, odvtedy ste zvíťazili len raz. Ako uspieť v odvete na pôde súpera?
To je tajomstvo (smiech). Zvíťaziť chceme v každom zápase, vytvárame si aj šance, ale momentálne sme na tom zle a nejde nám to. Zlyhávame v koncovke a dostávame lacné góly.

Na úrovni dnešnej piatej ligy ste hrali aj s Vlčanmi. Ako hodnotíte kvalitu súťaže v porovnaní s tou dnešnou?

Obe súťaže boli kvalitné, ale tá predchádzajúca (vtedy IV. liga Juhovýchod, pozn. red.) bola vyrovnanejšia.

Čo vám pomohlo k obratu v Okoličnej na Ostrove?
Bojovnosť, chcenie a každý chcel dokázať, že na to máme. Góly z brejkov dostávame často, keď potom v druhom polčase neskórujeme, sme v kŕči a máme hlavy dole.

Aké sú ciele Nededu v budúcom ročníku?
Hrať stále piatu ligu, pohybovať sa v hornej polovici tabuľky, doplniť káder a dostať sa späť na víťaznú cestu.

FOTO: Jana Skornsek.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: