Skvelú obranu Štúrova preveria Kostolné Kračany. Dočká sa vicelíder prehry po polroku?

(Autor: Milan Pospiš)
Peter Popelka|14. mar 2024 o 17:37

Tím MŠO (na foto v čiernych dresoch) môže zdolať kohokoľvek v súťaži. Oplatí nováčikovi jesennú porážku?

Žiaden celok V. ligy Juhovýchod zatiaľ nedostal menej gólov než MŠO Štúrovo. V tabuľke je siedmy, na top štvorku však stráca len dva body. Cez víkend bude mať možnosť zmenšiť náskok vicelídrov súťaže z Kostolných Kračian, ktorí na jeho trávnik nastúpia v nedeľu 17. marca o 15:00. Pozor, neprehrali už deväť kôl v rade – naposledy 17. septembra v Šuranoch, kde stratili dvojgólové vedenie.

Na súboj kola pozývajú Norbert Tácsik (Štúrovo) Tibor Kevin Kása (Kostolné Kračany).

Tácsik: Chceme dať viac priestoru dorastu 

Začneme Zimnou ligou HUMMEL - ako hodnotíte 2. ročník súťaže, kde váš celok v skupine končil tretí?

Stretli sme sa s mužstvami z nižších líg, ktoré tiež majú svoju kvalitu. V týchto zápasoch sme skúšali mladých hráčov, aj tých, ktorí mali menej odohratých minút v lige. Mali sme na to skončiť vyššie, ale žiaľ, niektoré zápasy nám nevyšli podľa predstáv, takže hodnotím to tak, že sme si zahrali s dobrými mužstvami na kvalitnom teréne.

Čím vás v prvom kole jari prevýšila Okoličná n/O., ktorá zimovala na poslednej priečke V. ligy Juhovýchod?

Do Okoličnej sme išli s cieľom bodovať. Vedeli sme, že v domácom mužstve cez zimu prišlo ku niekoľkým zmenám, takže sa dalo čakať, že urobia všetko, aby v domácom prostredí zvíťazili. Bol to skôr medzišestnástkový futbal, mali sme 2-3 šance, ktoré sme nepremenili. Domáci mali jednu, z ktorej sme inkasovali a potom už si to poctivo odbránili.

Zároveň šlo len o vašu tretiu prehru na trávniku súpera, čo stojí za solídnou úspešnosťou Štúrova vonku?

Vonku sa nám asi hrá lepšie (smiech). Tréneri nás vedia pripraviť na vonkajšie zápasy a keď dodržíme taktickú časť, tak sa nám zvyčajne podarí aj bodovať.

Nastali vo vašom kádri počas zimnej prestávky nejaké zmeny?

V zime u nás nenastali žiadne zmeny. Trénovali a trénujú s nami dorastenci, ktorým chceme dať viac priestoru v zápasoch, aby si už zvykali na dospelý futbal.

Kostolné Kračany vás na jeseň zdolali v oslabení gólom z penalty. Čo si treba postrážiť v odvetnom stretnutí?

Verím, že teraz sme už lepšie pripravení a postrážiť si treba bránu, lebo keď nedostanete gól a jeden dáte, tak vyhráte (smiech). To bude naša taktika cez víkend. Verím, že sa kvalitne pripravíme na tréningoch, dobre vyspíme a pôjdeme do zápasu s tým, že každý chce vyhrať, potom prídu aj dobré výsledky.

Kása: Na jeseň sme hrali 50 minút v oslabení 

Čo vám na úvod jari pomohlo otočiť duel so Šoporňou, ktorá viedla od 6. minúty?

Inkasovaný gól nás trošku zobudil, ale na jar sa nám podarilo otočiť viacero zápasov. Máme veľmi silný kolektív, držíme spolu na ihrisku aj mimo neho, sme kamaráti a dobrá partia, takže to bol tímový duch, túžba po víťazstve a dobre nastavená mentalita.

Ako hodnotíte priebeh zimnej prípravy? Vyskúšali ste si aj halové turnaje?

Zimná príprava je vždy trochu ťažšia, ale vedenie mužstva nám stále vytvára perfektné podmienky, za ktoré im chceme poďakovať našimi výkonmi. Prípravu sme absolvovali na umelej tráve akadémie DAC. Na halové turnaje nechodíme.

Na prvý Branč aktuálne strácate bod, lákal by vás postup do vyššej súťaže?

Na každý zápas sa pripravujeme s tým, že ho chceme vyhrať. K postupu sa vyjadriť neviem, to je otázka na starostu a vedenie klubu, ale ako som spomenul, naša mentalita je nastavená tak, že chceme vyhrať všetky zápasy.

Doma ste zatiaľ neprehrali ani raz, v celej sezóne dvakrát, čo vám najviac pomáha k vysokej úspešnosti?

Mame výborného trénera, ktorý ma skúsenosti ako hráč i profesionálny tréner v akadémii DAC, rolu tiež hrá ideálny mix hráčov, skúsených aj mladých talentov. Rozumieme si, každý si poctivo plní svoje úlohy, každý ťahá za jeden povraz, zvykneme mať aj teambuildingy. Myslím si, že všetky tieto veci nás robia zatiaľ úspešným nováčikom ligy.

Ako uspieť na pôde Štúrova, ktoré ste na jeseň zdolali najtesnejším rozdielom?

Doma sme zabojovali, 50 minút sme odohrali v oslabení. Bol to ťažký zápas, ktorý nás ešte viac nabudil. Dúfam, že to, ako uspieť, Vám budem vedieť povedať budúci týždeň (úsmev).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: