Správy

Skvelá propagácia amatérskeho futbalu!

Iveta Šodelová|18. mar 2019 o 18:55

Report zo žrebovania finálových skupín REGIONS CUPU

Majstrovstvá Európy amatérov vo futbale organizuje UEFA každé dva roky. Naposledy získal prvenstvo chorvátsky región Záhreb, no ten teraz vypadol v kvalifikácii. Naopak, slovenské farby bude opätovne hájiť na finálovom podujatí výber ZsFZ. Futbalisti zo západného Slovenska vyhrali kvalifikačný turnaj v rumunskom Buzau, kde remizovali s Anglickom 2:2, následne s Írskom 1:1 a v zápase pravdy zdolali zverenci Petra Gergelyho domácich jednoznačne 4:1. Najväčší rozdiel medzi inými vrcholnými šampionátmi a Regions Cupom je v zložení tímov iba z hráčov, ktorí nikdy nemali profesionálnu futbalovú zmluvu. Na profesionálnom fóre sa ale uplynulý týždeň žrebovali skupiny spomínaných Majstrovstiev Európy amatérov, ktoré budú v júni v bavorských mestách Burghausen, Hankofen, Kelheim, Landshut a Neustadt. 

(Zdroj: SFZ)

„Sme radi, že UEFA venuje veľkú pozornosť amatérskemu futbalu, čoho dôkazom je aj nový formát žrebovania skupín Majstrovstiev Európy amatérov,“ uviedol Ladislav Gádoši, ktorý sa počas prestávky osemfinálového duelu Ligy majstrov Bayern Mníchov – FC Liverpool (1:3) prizeral vo vypredanej Alianz Aréne, ako bývalý nemecký reprezentant Jimmy Hartwig rozhodol o zložení skupín. Výber Západoslovenského futbalového zväzu nastúpi v skupine A proti výberu domáceho Bavorska, mužstvu z tureckého regiónu Istanbul a tímu z francúzskej Normandie.

(Zdroj: SFZ)

Zástupcovia ZsFZ absolvovali pred žrebovaním aj rôzne pracovné stretnutia s predstaviteľmi jednotlivých reprezentácií, pričom všetky smerovali k 18. júnu, kedy bitka o najlepší amatérsky celok odštartuje. „Zúčastnili sme sa na workshopoch v prítomnosti všetkých zástupcov jednotlivých federácií. Preberali sme do detailu všetky organizačné záležitosti súvisiace s majstrovstvami Európy. Podujatie mala pod kontrolou UEFA, takže spoluprácu hodnotím na vysokej úrovni.“ Deň po vylosovaní sa zase všetci zúčastnení venovali prehliadke infraštruktúry. „Všetkých 8 výprav sa spolu presúvalo nielen po štadiónoch, ale aj po hoteloch, v ktorých budú ubytované. Kvitujem veľmi dobré vybavenia tréningových aj hracích plôch a špičkový prístup organizátorov v Bavorsku,“ dodal na záver Gádoši.

(Zdroj: SFZ)
(Zdroj: SFZ)
(Zdroj: SFZ)

Skupina A: Bavorsko (Nemecko), región Istanbul (Turecko), región Normandia (Francúzsko), výber ZsFZ (Slovensko)

Skupina B: región Hradec Králové (ČR), región Dolné Sliezsko (Poľsko), južný región Čajka (Rusko), región Castilla (Španielsko)

Program Slovenska: 

18. 6. 2019 14.00: Slovensko – Turecko (Kelheim) 

20. 6. 2019 14.30: Nemecko – Slovensko (Landshut) 

23. 6. 2019 10.30: Francúzsko – Slovensko (Neustadt)

Finále je na programe 26. júna 2019 o 18.30 v Burghausene.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: