Piatoligový súboj posledných na severozápade: zvíťazia Vrbovčania po tretíkrát v roku?

(Autor: Ladislav Ďuračka)
Peter Popelka|20. sep 2024 o 09:03

V uplynulom ročníku MFK hostil aj ligový Trenčín (foto).

MFK Vrbové naposledy vyhral 8. mája (2:1 s Podolím) a predtým 23. marca (2:1 s Chynoranmi po obrate v záverečnej päťminútovke). O tretí triumf kalendárneho roku zabojuje v sobotu 21. septembra o 15.30 hod. s tabuľkovým susedom. Hráči Brvnišťa zase chcú druhý bodový zisk jesene, zatiaľ uspeli len v Tovarníkoch, kde predošlé kolo ovládli najtesnejším rozdielom.

Na zápas V. ligy Severozápad Vrbové – Brvnište pozývajú domáci brankár Michal Košinár a hosť Ľubomír Hároník.

Košinár: Jar sme dohrávali s dorastencami

Na jeseň ste zatiaľ nevyhrali, pričom body ste si delili až trikrát. Čo vám chýbalo k tomu, aby ste zápasy rozhodli vo svoj prospech?

Od leta máme nové mužstvo, niektorí chalani odišli, ďalší prišli. Od začiatku sezóny nás trápia zranenia, ale tak to má každé mužstvo. Snažíme sa hrať na sto percent, ale nestačí to, musíme viac zabrať hlavne v útoku, kde sa nevieme gólovo presadiť.

ŠK Blava je priebežne tretím celkom regionálnych majstrovstiev. Čo vravíte na vzájomný súboj v Slovnaft Cupe (0:2)?

Myslím, že sa dalo postúpiť, no hostia dali prvý gól po mojej chybe a už sme nedokázali otočiť zápas. Ten zápas beriem na seba, chalanov som zarezal. Bohunice majú dobré mužstvo s mladými hráčmi, ale ako vravím, nebyť mojej chyby, zápas sa mohol skončiť úplne inak.

Ako ste boli spokojní s priebehom uplynulého ročníka, v ktorom Vrbové nazbieralo rovnaký počet prehier i víťazstiev?

Môžem povedať, že prvú časť sezóny sme mali dobrú. V mužstve boli postupové ciele, ale cez prestávku sme mali problémy v klube, kvôli ktorým väčšina chalanov odišla. Nechcem ich presne konkretizovať. Prišiel nový výbor, chalani sa snažia dať veci do poriadku, ale bude to ešte náročné. Druhú polku sezóny sme dohrávali s dorastencami, niektorí nemali ani sedemnásť rokov, ale vzhľadom na situáciu výsledky nakoniec neboli katastrofálne.

V nasledujúcom kole k vám pricestujú hráči Brvnišťa, ktorým sa na jar podarilo zrovnať napriek manku 0:3. Kde domáci v tomto stretnutí poľavili?

Prvý polčas sme odohrali veľmi dobre, viedli sme 3:0. V tom druhom sme vyhoreli, za pár minút sme dostali tri góly a bolo po zápase. Mali sme aj šance v druhom polčase, ale nevyužili sme ich.

Posilnil MFK v lete káder? Ak áno, ktoré pozície doplnil?

V lete odišli kľúčoví hráči Andrej Kaman, Matej Kubica a tréner Peter Majerník, všetci išli do Nového Mesta nad Váhom. Chalanom a trénerovi chcem poďakovať, že pôsobili v klube. Najťažšie je nahradiť Andreja Kamana, ktorý bol najlepší strelec minulej sezóny. Snažili sme sa posilniť hlavne obranu a útok. Prišli chalani z nižších líg, ale aj z tej našej. Myslím, že keby sa v zimnej prestávke ešte doplnili niektoré posty, mužstvu by to určite pomohlo. Stále nás trápia zranenia od začiatku sezóny, ale ako sa povie, zatiaľ varíme z toho, čo máme. 

Ľ. Hároník: Zranenia náš minulý ročník výrazne ovplyvnili

V úvodných piatich kolách sezóny váš tím nebodoval. Čo prinieslo pozitívnu zmenu v Tovarníkoch, kde vyhral najtesnejším rozdielom?

Do sezóny sme vstupovali s menšími problémami, niektorí hráči boli zranení a niektorí odcestovaní. Navyše sme mali dosť nepríjemný los, v ktorom sme hrali skoro všetky zápasy vonku a každou prehrou nás to bolelo viac, no nevzdávame sa. V Tovarníkoch sme sa snažili čo najviac, nech prelomíme sériu prehier. Zo začiatku to vyzeralo, že nás súper zdolá, ale nakoniec sme ukázali, že sme tím, ktorý vie hrať futbal aj napriek nepríjemnostiam.

Výkony v uplynulom ročníku stačili na širší stred tabuľky - bola podľa vás 9. priečka ich reálnym odrazom?

V minulom ročníku hráči zo základu utrpeli veľa zranení, čo nám veľmi uškodilo. Myslím si, že máme na viac a dokážeme viac, pokiaľ sme v plnej sile, pretože sme dobrá partia, snažíme sa bojovať jeden za druhého a futbal nás baví, či už budeme prví alebo deviati.

S Vrbovým ste na jar zmazali trojgólové manko, ku remíze 3:3 ste prispeli dvoma zásahmi. Čo váš celok nakoplo k vyrovnaniu?

Hrací čas futbalového zápasu je 90 minút a my sme neprestali hrať do záverečného hvizdu. Možno nám pomohla aj dávka šťastia, no podarilo sa nám vyrovnať, za čo sme boli všetci šťastní.

Čím vás súper zaskočil, keď viedol už o triedu? Ktoré jeho prednosti si treba postrážiť cez víkend?

Nepamätám si už presne, v akom duchu zápas prebiehal, pretože skóre vraví jedno, ale nemusí vždy platiť, že ten, kto vyhráva, udáva aj chod hry. No v tejto súťaži je veľa kvalitných mužstiev.

V Slovnaft Cupe ste to pred rokom dotiahli do 4. kola, kde vás Spišská N. Ves vyradila v penaltovom rozstrele. Prečo ste sa do nového ročníka neprihlásili?

Minulý rok nám priniesol veľa spomínaných zranení, takže sme si to rozmysleli. Chceme sa sústrediť na súťaž, ktorá je pre nás momentálne dôležitejšia.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: