Nováky doma prehrali raz v posledných šiestich kolách. Zmení to Plevník-Drienové?

Peter Popelka|12. máj 2023 o 11:42

Iskre sa v domácom prostredí výsledkovo darí.

Nováky na jar nazbierali už osem bodov, naposledy sa im podaril skvelý obrat s Bolešovom a na suseda z dolnej časti tabuľky si veria. Plevník-Drienové však ovládol posledné meranie síl a v prípade výhry svojho soka preskočí v tabuľke.

Na sobotný duel, ktorý začína o 16:30, vás pozývajú Marián Gramantík (Nováky) a Andrej Hrubo (Plevník-Drienové).

Gramantík: Treba zlepšiť premieňanie šancí

Doma s Bolešovom ste premárnili dvojgólové vedenie, čo vám pomohlo k otočke z 2:3?
Po góle na 2:3 hneď v úvode 2. polčasu to pre nás nevyzeralo dobre, súper bol na koni, našťastie sme ustáli následný nápor aj vďaka fantastickému brankárovi. Postupne sme sa vrátili do zápasu a k našej hre z prvého polčasu. Vieme, o čo hráme a doma body nemôžeme rozdávať. Po vyrovnávajúcom góle na 3:3 sme verili, že zvíťazíme, bojovnosťou sme si konečne priklonili športové šťastie na našu stranu a rozhodli v samom závere stretnutia.

Otočka sa podarila aj vášmu súperovi z Košece, čo vás stálo body na pôde tretieho tímu tabuľky?
Body nás stálo to, čo nás „zdobí" celú sezónu - efektivita v zakončení... Po výbornej hre sme sa dostali do vedenia krásnym gólom, zápas sme kontrolovali a vytvorili sme si ďalšie dve stopercentné šance, ktorými sme mohli rozhodnúť zápas, avšak nepremenili sme ich a súper nás trestal. Mimochodom, Košeca má asi najkrajší trávnik široko-ďaleko. Bola radosť tam hrať.

Ako sa vám podarilo bodovať s lídrom z Pruského?
Súper nám asi pasuje. Na jeseň sme ho zdolali a na jar to bol zápas ako remeň. Najlepší hráči na oboch stranách boli brankári. Ako sme mohli vyhrať, mohli sme aj prehrať, myslím, že aj hostia boli spokojní s remízou.

Tím Plevníku-Drienového na jar zvíťazil iba raz, na jeseň vás však zdolal 2:0. Čo v odvete treba robiť lepšie?
Zápas v Plevníku bol rovnaký ako väčšina našich zápasov. Hráme slušne, vytvárame si veľké šance, len ich nepremieňame. Ja sám som v Plevníku zahodil dve tutovky.. Zlepšiť treba asi len tú efektivitu, ostatné veci sú v poriadku, ale verím, že v zápase s Bolešovom sme to zlomili a už to pôjde.

Hrubo: Stačí začať strieľať góly

Plevník v posledných štyroch kolách získal iba bod, čo musí zmeniť, aby sa v 6. lige udržal?
Podľa mňa netreba nič meniť. Kolektív máme výborný, od začiatku jesennej časti hráme pekný futbal, občas sa nejaká chybička vyskytne, ale inak nie je na čo nadávať, už len stačí začať strieľať góly a bude to.

Čo vás stálo body v Košeci (3:5), kde ste dokázali zmazať dvojgólové manko?
Prvých 22 minút sme sa nevedeli dostať do hry. Prispôsobili sme sa hre domácich, tí to využili a strelili dva góly. Už v 13. minúte sme sa museli trochu vzchopiť a znížiť stav zápasu. To sa nám aj podarilo, škoda, že nie na dlho.

Čo rozhodlo o deľbe bodov s Dolnými Vestenicami?
Naša hra bola vcelku výborná, len sme mali veľa nevyužitých šancí pred súperovou bránkou a on nás za to potrestal.

Na jeseň ste tohto súpera zdolali 2:0, ako úspešný výsledok zopakovať?
Zdržím sa odpovede.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: