Neded hrá šiestu ligu po dlhých rokoch. Zvíťazí doma aj s Jacovcami?

(Autor: Milan Pospiš)
Peter Popelka|31. aug 2024 o 09:52

Nováčik doma naposledy zvíťazil po dvadsiatich kolách.

Už v nedeľu 1. septembra o 16:00 sa VI. liga Stred vracia do Nededu. Domáci celok nedávno ustrihol dlhú šnúru bez výhry a bude chcieť potvrdiť návrat na víťaznú vlnu. Súper z Jacoviec však dokázal bodovať aj na pôde ďalšieho novica z Čermáňa a ďalší bojovný výkon predviedol naposledy s jeho mestským susedom z AC Nitra.

Za domácich vás na duel Neded – Jacovce pozýva Pavel Borš, za hostí Timotej Marton.

Borš: Nepriaznivú sériu sme ukončili na hody

Prvý triumf sezóny ste dosiahli s Chrenovou, hoci hostia viedli. Čo vás naštartovalo k otočke?

Naštartovala nás túžba vyhrať po neuveriteľných dvadsiatich zápasoch u nás doma na hody. Podriadili sme tomu všetko, ukázali sme bojovnosť a dali pekné góly, ktorých mohlo byť aj viac, taktiež naši skvelí fanúšikovia vytvorili dobrú atmosféru.

V úvodných troch kolách jesene váš celok obdržal dve červené karty a jedenásť gólov. Čo by Neded mal podľa vás v prvom rade zlepšiť?

My sa nikdy neuspokojíme, máme mladý tím a musíme zlepšiť všetko. Červené karty plynuli z veľkej bojovnosti, chceme výsledkami potešiť trénera, vedenie klubu a našich fanúšikov.

Do Nededu ste prišli v zimnej prestávke uplynulej sezóny. Zmenil sa káder po zostupe, alebo z väčšej časti naopak ostal pohromade?

Gro mužstva ostalo pokope. Prišli dvaja kvalitní gólmani a mladí chalani, ktorí chcú na sebe pracovať, navyše sú to odchovanci klubu, čo je veľké plus.

Aké spomienky máte na pôsobenie v Močenku, ktorému sa solídne darí aj v oblastných majstrovstvách?

Na Močenok mám len dobré spomienky, v tej dobe sme mali aj trochu smoly, ale káder tam bol vždy kvalitný, čo mi dalo veľa do futbalového života. Chalani sú spolu dlho a to sa odzrkadľuje na ich dobrých výsledkoch. Držím im palce.

Vo Veľkom Záluží ste prehrali po dvoch góloch v úvodnej štvrťhodine. Ktorých chýb sa treba vyvarovať v súboji s Jacovcami, vaším najbližším súperom?

Musíme sa koncentrovať od prvej sekundy, dať prvý gól a samozrejme ukázať väčšiu kvalitu než v Záluží. Máme na viac.

Marton: Tímovú súdržnosť posilnil aj nový tréner

AC Nitra má v kádri aj viacero bývalých prvoligistov, napriek tomu sa vám po väčšinu domáceho súboja (0:3) darilo neinkasovať, posledné dva góly padli v záveroch polčasov. Ako hodnotíte duel posledného kola?

Na zápas proti AC sme sa pripravovali rovnako dôkladne ako na každý iný zápas, hoci sme si uvedomovali, že majú v kádri hráčov s bohatými ligovými skúsenosťami. Od začiatku sme sa chceli zamerať na dobre organizovanú obranu, disciplinovanú hru celého tímu a zároveň sa vyvarovať individuálnych chýb, čo sa nám, žiaľ, nepodarilo. Góly sme inkasovali po vlastných chybách, z čoho sa musíme poučiť. Celkovo hodnotím zápas ako dobrú skúsenosť, ktorá nám pomôžeme ďalej sa rozvíjať, aj keď výsledok nie je podľa našich predstáv.

U nováčika z Čermáňa ste uhrali bod za remízu 1:1. Ktoré aspekty vašej hry v tomto stretnutí by ste vyzdvihli?

Myslím, že môžeme byť spokojní s našou hrou a tímovým nasadením, na ktorom chceme aj ďalej stavať. Napriek tomu, že sme nehrali na domácej pôde, ukázali sme veľkú súdržnosť a bojovnosť. Vyzdvihol by som tiež naše rýchle prechody do útoku, kde sme sa snažili využiť každú príležitosť na ohrozenie súperovej brány. Samozrejme, mrzí nás gól, ktorý sme inkasovali v poslednej minúte zápasu. Je to vždy nepríjemné, keď príde takto neskoro, obzvlášť, keď sme celý čas dobre bránili. Získaný bod si vážime, ale tento moment nám tiež pripomenul, že musíme byť sústredení až do posledného hvizdu rozhodcu.

Váš tím si na jar (vrátane kontumácie) pripísal plný zisk v piatich kolách, pričom viac ráz otáčal. Na jeseň pritom zvíťazil iba raz. Čo ste po zimnej prestávke v zápasoch zlepšili?

Keďže som vtedy ešte nebol súčasťou mužstva, ťažko sa mi to hodnotí, môžem však povedať, že tím odvtedy výrazne posilnil svoju hru, najmä čo sa týka taktiky a tímovej súdržnosti, k čomu nemalou mierou určite prispel aj nový tréner. Z výsledkov vidno, že chlapci dokázali zabrať v dôležitých momentoch a otáčať zápasy vo svoj prospech.

Videli ste predošlé zápasy vášho najbližšieho súpera z Nededu? V čom podľa vás budú spočívať jeho prednosti?

Priznám sa, že som videl iba výsledky, takže ich mužstvo podrobne nepoznám. Verím však, že náš tréner nás takticky dobre pripraví a určite súpera zmapuje, aby sme mali čo najlepší prehľad o ich silných a slabých stránkach. To sa následne odrazí aj na našej príprave na tréningoch.

Naposledy ste hrali oblastnú súťaž s Krnčou, prečo ste sa v lete rozhodli pre zmenu pôsobiska? Aké sú vaše doterajšie dojmy z novej súťaže?

Rozhodnutie odísť bolo výsledkom viacerých faktorov, najväčšiu rolu určite zohrali osobné ambície a túžba po nových výzvach. Nové výzvy sú pre mňa dôležité hlavne pre udržanie motivácie.

Doterajšie dojmy sú veľmi pozitívne. Rozdiel v kvalite hry v krajskej a v okresnej súťaži je obrovský, na čo si stále zvykám. Konkurencia mužstiev je silná, čo je pre nás veľkou výzvou a motiváciou na zlepšovanie sa. Snažím sa rýchlo adaptovať na nový štýl hry, nájsť si svoje miesto v mužstve a pomôcť klubu vyhrávať. Celkovo hodnotím túto zmenu ako veľmi prospešnú, teším sa na ďalšie zápasy a výzvy, ktoré nás čakajú.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: