Majster VI. ligy Východ chce postup aj v Zimnej lige HUMMEL. Čo na to líder skupiny zo Svodína?

(Autor: Niky Ivanicsová)
8. feb 2024 o 12:47

Tvrdošovce (v bielom) nazbierali v úvodných dvoch kolách skóre 14:6.

Už v nedeľu 11. februára popoludní sa dozvieme meno víťaza skupiny Východ 1. Tvrdošovce v lete slávili postup do vyššej súťaže bez jedinej prehry, zatiaľ sú stopercentné aj v Zimnej lige HUMMEL. Oproti prvému Svodínu majú duel k dobru a práve tento súper bude ich poslednou prekážkou na ceste do play-off.

Na štadión v Radave pozývajú Daniel Kálazi (Tvrdošovce) a Kristóf Szombat (Svodín).

Kálazi o sústredení v Radave i zbytočných stratách

Pred rokom ste slávili majstrovský titul a postup do V. ligy Juhovýchod. Čo vravíte na úvodnú polsezónu v novej súťaži?

Veľmi nám nevyšla, trápili nás zranenia a choroby. Veľa bodov sme zbytočne strácali aj so slabšími súpermi. Dúfam, že jar sa ponesie vo víťaznom duchu.

Čo vám pomohlo ku okamžitému návratu po vypadnutí z poslednej priečky?

Dokázali sme vyhrať ligu bez jedinej prehry, a to sa len tak hocikde nevidí. Takže určite mal veľkú zásluhu vtedajší náš tréner. Počas prestupových období prišlo pár nových a dobrých futbalistov, ktorí priniesli so sebou aj určitú kvalitu a skúsenosti.

Výrazne sa vám darí aj v Zimnej lige ZsFZ, kde vás cez víkend čaká rovnako nezdolaný Svodín. Ako ukončiť sériu celku, u ktorého ste naposledy vyhrali 2:1?

Určite to nebude ľahký súper, bude chcieť vyhrať rovnako ako my. Ak podáme výkon ako v poslednom zápase, myslím si, že máme dosť veľkú šancu zvíťaziť.

Okúsili ste v rámci prípravy aj halu? Kde trénujete na súboje Zimnej ligy HUMMEL?

Nie, v hale netrénujeme. Na ihrisku máme k dispozícii umelý trávnik, na ktorom sa odohrávajú všetky naše tréningy. Počas minulého týždňa sme mali trojdňové sústredenie, kde sme mali možnosť zatrénovať si aj na ihrisku v Radave.

Prečo ste sa na úvod minulej sezóny rozhodli posilniť práve Tvrdošovce?

Na začiatku toho prestupového obdobia som ani nerozmýšľal nad tým, že by som opustil tím Nových Zámkov. Po prvom skúšobnom zápase v drese Tvrdošoviec som usúdil, že je pre mňa lepšie odísť. Dôvodov som mal viac, od kvalitnejších tréningov a lepších podmienok na trénovanie až po hernú minutáž.

Szombat o prínose kouča i hráčoch z Južnej Ameriky

V Zimnej lige HUMMEL ste zatiaľ stopercentní, zdolali ste dvoch piatoligistov, čomu pripisujete skvelú formu?

Tím prípravu začal v januári s veľkým počtom hráčov, 2-3 krát týždenne. Náš tréner, Tomás Kunyík, dobre pozná svojich hráčov a vie, od koho čo môže očakávať. Naše dva zápasy v Zimnej lige skončili víťazstvom, ale na základe predvedeného výkonu ešte máme čo zlepšovať. Proti Tvrdošovciam káder možno už bude kompletný po návrate juhoamerických hráčov. Efektivita našich útočníkov, poctivá práca defenzívy a kúsok športového šťastia priniesla výhry.

Ďalší tím V. ligy Juhovýchod vás preverí cez víkend, ako spomínate na súboje s Tvrdošovcami a čo od nich čakáte v najbližšom stretnutí?

Minuloročný víťaz predviedol jasne najlepší výkon v súťaži. Bohužiaľ sme utrpeli prehru v oboch zápasoch, kde skúsení hráči z vyšších líg (bratia Benkovci, Podlucký, Králik) preukázali svoju kvalitu. V nasledujúcom stretnutí budú oba tímy bojovať aj o prvé miesto v skupine a budú sa snažiť predviesť svoje najlepšie výkony.

V lige zimujete ôsmi, čakali ste od jesene viac, alebo menej?

Od jesene sme jednoznačne očakávali viac, cieľom je stále dosiahnuť čo najlepšie umiestnenie v lige. Zopár zápasov nám nevyšlo podľa predstáv (remíza s Podlužanmi a so Salkou). Množstvo zranených a chýbajúcich hráčov komplikovalo úspešnosť jesene.

Čo vám pomohlo na vyššie priečky po minulom ročníku, kde Svodín finišoval jedenásty?

Návrat nášho trénera, Tomása Kunyíka, mal pozitívny vplyv na výkon tímu. Ako som už spomenul, dobre pozná schopnosti hráčov a v priebehu rokov si dobre všimol, z koho a akou taktikou dokáže „vyžmýkať” najlepší výkon. Väčšina kádra hrá už dlhší čas spolu, čo tiež pozitívne ovplyvňuje našu výkonnosť.

Na čo by sa podľa vás káder mal zamerať v zimnej príprave? Čo možno zlepšiť v porovnaní s úvodnou polsezónou?

Na lopte v strede poľa by sme sa mali posilniť. Denisz Kianek, ktorého sa nám, dúfam, podarí získať a pridať do tímu, by mohol byť riešením pre túto pozíciu a podporiť útočné duo bratov Kovácsovcov. Je potrebné zvýšiť efektivitu tímu v zakončení a bojovnosť.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: