Kvalitný seminár prilákal takmer sto trénerov, dobrá spätná väzba aj z iných regiónov

31. aug 2024 o 12:36

Koučom prednášali Patrik Mojžiš, Tomáš Seko a Eduard Pagáč.

Západoslovenský futbalový zväz, v spolupráci s TÚ SFZ a ObFZ Nitra, usporiadal dňa 19. augusta v Zlatých Moravciach päťhodinový trénerský seminár na predĺženie licencií UEFA B a C.

Deväťdesiatim deviatim trénerom (59 s „béčkom“, 40 s „céčkom“) prednášali šéftréner mládeže DAC-u Dunajská Streda Patrik Mojžiš (rozvoj hráča v mládežníckom futbale), tréner prípraviek FK Nitra Tomáš Seko (využitie herného tréningu s malým a veľkým počtom hráčov v kategórií prípraviek) a hlavný kouč Galanty Eduard Pagáč (nácvik a zdokonaľovanie hráčskych funkcií v hernom systéme).

Každý z lektorov sa uviedol 45-minútovou teoretickou prednáškou v zasadačke hotelu ViOn a 30-minútovou praktickou ukážkou na umelej tráve.

Seminár pripravila Trénersko-metodická komisia Západoslovenského futbalového zväzu na čele s jej predsedom Milanom Pavlovičom.

„Seminár prebehol v štandardne výborných podmienkach na ViOne. Športový riaditeľ Požitavskej futbalovej akadémie Jozef Novota nám na praktické ukážky ‚požičal‘ mládežníkov z kategórií U11, U15 a U19. Trénerom prednášali veľmi skúsení lektori. Trénera ako Tomáš Seko by určite brali do mládeže v každom klube, v jeho prednáškach bolo vidieť cit a skúsenosť v práci s prípravkármi. Patrik Mojžiš ukázal, prečo pracuje v top klube ako DAC – uviedol sa ako veľký profesionál, jeho prednášky boli neoceniteľné, verím, že v budúcnosti sa ešte uvidíme. Eduard Pagáč je tréner s prvoligovými skúsenosťami, ktorý už dlhšie pôsobí v amatérskom futbale, práve jeho pohľad bol pre trénerov veľmi zaujímavý,“ prezradil Pavlovič.

„V závere semináru sme spolu s koordinátorom vzdelávania Slovenského futbalového zväzu Rastislavom Vincúrom zhrnuli podmienky na predĺženie licencie pre trénerov. Mali sme na seminári aj trénerky, čo veľmi oceňujem. Špeciálne nás zaujala jedna spätná väzba. Prišli aj dvaja tréneri z Kysúc, ktorí boli u nás prvýkrát. Vraveli, že doteraz chodili do Žiliny, kde už všetko poznajú. U nás sa im veľmi páčilo, vraveli, že určite prídu opäť. Vyzdvihli úroveň semináru i prednášku Patrika Mojžiša. Čo viac si môžeme priať? Na záver sa chceme poďakovať ViOnu, Trénersko-metodickým komisiám ZsFZ a ObFZ Nitra, TÚ SFZ a všetkým, ktorí sa pričinili, že naše semináre majú význam, ale hlavne kvalitu,“ dodal Milan Pavlovič, predseda TMK ZsFZ.  

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: