Kopčany do šesťbodového ťaháku. V rámci VI. ligy Západ ich privíta Spartak

Peter Popelka|12. máj 2023 o 11:39

Dotiahnu sa hostia na súpera v tabuľke?

Spartak Stráže na jar zvíťazil iba dvakrát a opustil medailové priečky, na víťaznú vlnu sa chce vrátiť v domácom súboji s tabuľkovým susedom z Kopčian. Má tretí najlepší útok i obranu v súťaži, no hostia po zimnej prestávke bodovali päťkrát a na Spartak strácajú už iba tri body.

Na atraktívny súboj, ktorý má výkop v nedeľu o 16:30, pozývajú Dominik Štora (Spartak Stráže) a Alex Praženka (Kopčany).

Štora: Chceme skončiť ideálne druhí

V prvých desiatich kolách ste prehrali len raz, v prvých štyroch kolách jari hneď dvakrát. Čo stojí za poklesom formy Spartaku Stráže?
Nemyslím si, že forma je zlá, nakoľko s mužstvami z nižších priečok sme herne mali navrch, skôr nás trápi koncovka. Dokážeme si vytvoriť veľa gólových šancí, no akoby sa od nás odklonila šťastena a nevieme ich premeniť, čo nás stojí dôležité body.

Aké tabuľkové ciele máte v aktuálnej sezóne?
Pred začiatkom jarnej časti sme určite chceli vyhrať súťaž, no po stratách bodov v Jablonici na Búroch a doma s Myjavou sa nám tento cieľ rozplynul. Teraz sa budeme snažiť vyhrať každý jeden zápas a skončiť čo najvyššie, ideálne na druhom mieste.

Čo vás stálo tri body s rezervou Myjavy, keď skóre po hodine hry bolo 3:4?
Za stavu 3:4 sme mali veľkú šancu vyrovnať, keď sa sám na bránu rútil Lukáš Letko, no neriešil to strelou, ale ešte hľadal spoluhráča. Potom prišla ešte jedna zo štandardnej situácie, no nedokázali sme loptu dotlačiť do brány. Pri konci zápasu sme vrhli všetky sily do útoku, keď sme zostali hrať len na dvoch obrancov, no to využila Myjava a strelila nám gól na 3:5.

Boli ste spokojní s remízou v Borskom Mikuláši, kde váš tím v prvom polčase vyrovnával na 1:1?
Spokojní sme určite neboli, keďže sme si vytvorili veľa streleckých príležitostí na to, aby sme zápas víťazne zvládli. Opäť sa však potvrdila naša zlá koncovka.

V uplynulej sezóne ste v dnešnej VII. lige skončili o priečku nižšie, než kde sa nachádzate teraz. Čomu tím vďačil za výkonnostný vzostup najmä na jeseň?
Prišiel nový tréner a určite dal tímu nový vietor, no viac vám povedať neviem, keďže do Stráží som prišiel až teraz v zime.  

Praženka: Súper patrí k najlepším v súťaži

Čím to, že doma ste zatiaľ neprehrali ani raz?
Doma sa hrá vždy najlepšie a u nás to nie je výnimka, máme väčšiu sebadôveru, fanúšikov, do zápasu teda vždy ideme s tým, že hráme doma a tri body sú podmienkou. Musím pozdvihnúť aj výbornú kvalitu trávniku.

Vonku ste na druhej strane zvíťazili len dvakrát, čo na ihriskách súperov treba robiť lepšie?
Treba si viac veriť aj na cudzej pôde, dovoliť si s loptou, hrať s kľudom a hlavne zachovať chladnú hlavu pri zakončení, čo nám trochu chýba a potom nás to mrzí.

Ako sa zrodil divoký výsledok 4:4 v Kútoch? 
Zápas som videl iba zo záznamu, ale začal sa lepšie pre nás, keď sme už v prvej minúte otvorili skóre zápasu. Žiaľ, až do 75 min. to bolo pre nás veľmi zlé, keď sme dostali až štyri góly. Až potom sme sa prebudili a mali hru pod kontrolou, domáci si dali vlastný gól a po ďalších dvoch rýchlych zásahoch sme dokázali zrovnať. Snažili sme sa o dokonalý obrat, ten sa nám však už nepodaril a po ťažkom zápase sme brali len bod.

Čo vám pomohlo zvrátiť domáce stretnutie s Mokrým Hájom (2:1)?
Tento zápas som videl ako fanúšik, ale môžem povedať, že to bol skvelý výkon od našich chalanov, odviedli veľmi dobrú prácu, čo so súperom ako Mokrý Háj nie je nič ľahké. Po inkasovanom góle sme nestratili chuť a rýchlo odpovedali späť, na jednej či na druhej strane boli šance, ale len nevyužité a po rýchlo zahratej päťke až za obranu hostí si zobral loptu Vašíček, pekne zakončil a vedenie sme si už bez väčších komplikácií udržali.

So Spartakom Stráže ste doma uhrali bod, čo v odvete zopakovať a na čo si treba dať pozor ?
Určite si myslím, že pokoj na lopte, súpera treba agresívne napádať, bojovať a premieňať šance, do ktorých sa dostaneme. Nesmieme Stráže nechať hrať svoju hru, veď patria medzi najlepšie tímy v lige. Na čo si treba dať pozor, sú určite zbytočné chyby, ktoré môžu hostia využiť v ich prospech a nenechať sa zatlačiť do defenzívy.

FOTO: Martin Gabura.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: