HUMMEL Zimná liga ZsFZ je späť. Potrápia Nevidzany ďalšieho favorita?

Peter Popelka|11. feb 2023 o 09:12

Rozprávali sme sa s Romanom Žikavským a Matejom Garayom.

Po jeseni predposledný tím VI. ligy Stred má šancu zdolať súpera z vyššej súťaže. Šurany zvíťazili v úvodných dvoch kolách a v Zimnej lige sú zatiaľ stopercentné – dočkajú sa prvej straty v súboji s Nevidzanmi? „Balážovci“ v aktuálnej sezóne potrápili viacerých favoritov a z AQUAFLOT Cupu, najväčšieho halového turnaja Slovenska, vypadli až v rozstrele po štvrťfinále. 

Na atraktívny duel, ktorý začína v sobotu 11.2. o 8:00 na umelej tráve v Radave, pozývajú hráči Roman Žikavský (Nevidzany) a Matej Garay (Šurany).

ŽIKAVSKÝ: ZÁKLADOM JE DEFENZÍVA A RÝCHLE BREJKY

Čo vám pomohlo zdolať o triedu lídra VI. ligy Východ z Tvrdošoviec?

Rolu tam zohrali viaceré faktory, jedným z najdôležitejších bol určite ten, že na sústredení sa dobre stmelila partia a vrátili sa chalani po chorobách a zraneniach.

Čo naopak stálo za stratou vedenia proti Komjaticiam?

Zápas ovplyvnila 10-minútovka, keď sme pre ošetrovanie zranených hrali v oslabení o dvoch hráčov a dostali sme dva góly, následne súper otočil hru. Tiež nám chýbalo 5-6 hráčov zo základu, ktorí hrávajú pravidelne, takže si myslím, že to boli hlavné dôvody.

Na čo sa v súboji proti Šuranom budete spoliehať?

Určite sa budeme spoliehať na dobrú obranu a rýchle protiútoky s výborným zakončením Petra Vojteka s Majom Kajabom (smiech). Berieme to ako prípravu, kde sa ešte skúšajú veci a všetko je otvorené.

Hoci zimujete na predposlednej priečke, bodovali ste s Bábom, Topoľčanmi, Krušovcami i Solčanmi. Čo by mal tím zlepšiť v jarnej časti?

Máme dosť mladý kolektív, ktorý sa vie vyburcovať na ťažkých súperov, čo dokazujú aj výsledky s nimi. Keď zlepšíme sústredenosť aj s papierovo rovnocennými súpermi, tak si myslím, že sa môžeme vrátiť tam, kam podľa mňa patríme - do hornej polovice tabuľky.

Celkovo v Nevidzanoch pôsobíte už po štvrtý raz. Čo vás zakaždým presvedčilo k návratu?

Moje odchody boli do vyšších súťaží, s čím mi klub nikdy nerobil problémy a vždy, keď som odchádzal, dohodli sme sa, že po skončení sa vrátim. V Nevidzanoch sa cítim ako doma, nerobí mi problém dochádzať 30 km na tréningy. Náš sponzor Milan Kramár vybudoval s Paľom Balážom v miestnom klube neskutočné veci, za čo klobúk dolu pred nimi. Samozrejme, je to aj o partii, kde sú starší hráči doplnení o kvalitných mladých hráčov.

GARAY: PRÍCHOD DO ŠURIAN? NOVÁ VÝZVA

Ako sa vám podarilo zvrátiť duel 1. kola, keď osem minút pred jeho koncom Tvrdošovce stále viedli?

Počas celého zápasu sme si vytvárali veľa šancí po krídlach, len sme ich nevedeli dotiahnuť k úspešnému zakončeniu. V poslednej desaťminútovke sa nám to nakoniec podarilo.

Čo bolo hlavným faktorom vášho nedávneho triumfu nad Nesvadmi?

Dá sa povedať, že celý zápas sme mali pod kontrolou. Hneď v prvej minúte som zahodil veľkú šancu, ale do polčasu sa nám podarilo po rýchlych útokoch dvakrát skórovať. Po zmene strán sme pridali ešte jeden zásah, ale mohlo ich byť aj viac, len nám chýbalo presnejšie zakončenie.

Čo by Šurany mohli v jarnej časti sezóny zlepšiť?

Počas zimnej prestávky nám pribudli nejakí noví hráči, čo by nám na jar mohlo dosť pomôcť, keďže v prvej polsezóne sme trpeli na krajoch zálohy, už to ale vyzerá omnoho lepšie.

Predtým, ako ste tím posilnili, boli vaším dlhoročným pôsobiskom Komjatice. Prečo ste sa ako jeden z top kanonierov klubu rozhodli zmeniť dres?

Šurany sa prihlásili o ligu vyššie a už viackrát ma volali, aby som to šiel vyskúšať k nim. Chcel som tiež nejakú novú výzvu a zahrať si proti silnejším súperom.

Čo viete o vašom sobotnom súperovi, poznáte hráčov či preferovaný štýl Nevidzian?

Proti Nevidzanom som ešte nehral, ale videl som ich pred dvoma týždňami hrať Zimnú ligu v Radave. Snažili sa vysoko napádať súpera, na čo podľa mňa aj doplatili, keď v druhom polčase už nevládali a robili veľa chýb.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: