Chynorany privítajú Hornú Krupú s exligistom v základe. Prelomia domáci výsledkovú krízu?

Peter Popelka|6. okt 2023 o 15:00

Na slovíčko s Tomášom Kákošom a Martinom Guldanom.

Horná Krupá sa dostala z hernej biedy – v úvodných piatich kolách nezískala ani bod, no v ďalších štyroch dokázala zvíťaziť hneď trikrát. Najbližšie ju čaká úradujúci vicemajster Zimnej ligy ZsFZ z Chynorian, ktorý zatiaľ mierne zaostáva za očakávaniami a v tabuľke mu patrí 13. priečka, v prvom meraní síl sezóny však bude mať výhodu domáceho prostredia.

Na duel Chynorany – H. Krupá vás pozýva domáci navrátilec Tomáš Kákoš a exligista v drese hostí Martin Guldan. Hrá sa v sobotu 7.10.2023 od 14.30 hod.

Kákoš: V lete zo zostavy odišlo šesť hráčov

Uplynulú sezónu Chynorany zakončili v top šestke, aktuálne vám patrí priebežná 13. priečka s najnižším počtom strelených gólov v súťaži. Čo sa v lete zmenilo?

Áno, minulý rok sme skončili na 6. priečke, no tento ročník sme nezačali dobre už od 1. kola, stratili sme doma body aj so slabšími tímami. V lete zo zostavy odišli šiesti hráči, ale vedenie dokázalo prilákať nové posily, ktoré zvýšili konkurenciu v mužstve.

Čo vám pomohlo zvíťaziť najtesnejším rozdielom na „horúcej pôde“ Veľkých Uheriec?

V Uherciach nám pomohlo zvíťaziť hlavne srdiečko, odhodlanosť, obetavosť a hlavne správne nastavenie v hlavách už od prvej minúty zápasu.

V doraste ste boli hráčom Partizánskeho, čo vás v lete priviedlo späť? Ako hodnotíte piatoligovú skúsenosť u mužov v porovnaní s mládežou?

V Partizánskom som odohral päť sezón, naspäť ma lákala hlavne neskutočne dobrá partia v kabíne, ľudia, ktorí nás neustále podporujú, aj keď sa vyhráva aj prehráva. Skúsenosť s mužským futbalom oproti mládežníckym kategóriám hodnotím veľmi pozitívne, mužský futbal je omnoho tvrdší a rýchlejší ako mládežnícky. Pomaly zbieram minúty za mužov a každým zápasom sa snažím zlepšovať a odstraňovať chyby.

Na čo sa domáci budú spoliehať v najbližšom stretnutí, kde ich čaká nevyspytateľný súper z Hornej Krupej?

Spoliehať sa budeme hlavne na našu obetavosť a tímovosť v každom zápase. Verím, že keď odstránime drobné chyby, v zápase budeme úspešní a prerušíme sériu porážok.

Guldan: Môžeme vyhrať i prehrať s hocikým

V Hornej Krupej ste už v minulosti pôsobili, čo vás vtedy ako hráča s ligovou minulosťou priviedlo do okresnej súťaže?

V obci mám rodinu, priateľov a bol som po ťažkom zranení, kde som s prestávkami dva roky nehral. Na to som mal ešte ťažkú autonehodu, kde som mal zlomené stavce v chrbtici a nevedel som, či vôbec ešte budem môcť ďalej hrať, tak som išiel len vyskúšať, či to pôjde, chvalabohu som sa dal dokopy.

Ako sa zrodil váš návrat do tohto klubu?

Po dlhšej anabáze v Rakúsku, kde som pôsobil päť rokov, sa mi už nechcelo cestovať. Mám malú dcérku, tak som chcel byť doma a jedinou voľbou pre mňa bola Krupá, hoci som mal aj dosť ponúk z vyšších súťaží.

Ako sa vám v minulom kole podarilo na nulu zdolať zdatného súpera z Prečína?

Keď všetko sedí a makáme, môžeme zdolať hocikoho v tejto súťaži a to dokonca aj vyšším rozdielom. Prečín je nebezpečný tím, v kádri má veľa skúsených chalanov, ale dovolím si tvrdiť, že sme v tomto zápase boli oveľa lepší, čo ma teší, lebo som nad nimi ešte nevyhral. Popredné mužstvá u nás zatiaľ strácajú body a prehrávajú, ako aj Piešťany.

Sezónu ste začali piatimi porážkami v rade, no z posledných štyroch kôl ste vyhrali tri. Čo sa zmenilo?

Ako som spomínal v predošlej odpovedi, môžeme zdolať hocikoho, no platí aj to, že keď máme zlý deň a hráme bez emócie, tak môžeme aj prehrať s hocikým v tejto súťaži... Máme mladých a veľmi šikovných chalanov, ktorí si museli trošku zvyknúť na fyzickú hru v tejto súťaži, ale už si to pomaly sadá a dovolím si tvrdiť, že budeme nepríjemní pre každého.

Chynorany majú so 4 strelenými gólmi najslabší útok v súťaži, no na jar vás zdolali 3:2. Čo vám cez víkend môže pomôcť k plnému zisku?

Jednoznačne nasadenie a ochota sa pobiť o výsledok, ako to je v domácich zápasoch... Keď nám tieto veci na ihrisku nebudú chýbať, v sobotu sa nebojím o výsledok, aj keď nejde len o to... My sa chceme presadiť vlastným štýlom a hrať ľúbivý futbal, no samozrejme, že čerešničkou na torte je výhra, body v tabuľke potrebujeme, aby sme sa dostali do jej pokojných vôd.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: