Bratský súboj trénerov sa vracia do Čeľadíc. Potiahne Klasov nová posila?

Peter Popelka|3. aug 2023 o 12:50

Domáci v posledných piatich kolách jari prehrali raz. Hostia v nich naopak len raz zvíťazili.

Peter a Marek Kostolániovci, bronzoví medailisti z ME do 19 rokov, odštartujú nový ročník VI. ligy Stred vzájomným stretnutím. Ich celky sa v lete nevyhli viacerým zmenám - Čeľadice opustil talent Čibík, ktorý zamieril do neďalekých Kolíňan a v Klasove sa s kariérou rozlúčil Martin Dudáš. Kto vstúpi do novej sezóny víťazne?

Na futbal do Čeľadíc pozývajú domáci hráč Martin Ďuriš a nová tvár Klasova Dominik Civáň. Hrá sa v nedeľu o 17.00 h.

Ďuriš: Titul nás stáli aj karty a zranenia

Čo vám na konci minulej sezóny pomohlo ukončiť nepriaznivú sériu? Čo bolo príčinou takmer dvojmesačnej výsledkovej krízy?

Určite zlepšenie sa v útočnej fáze, zakončení a premieňaní šancí. Trápili sme sa v koncovke, keď sme si v zápase vytvorili niekoľko gólových príležitostí, nevedeli sme ich premeniť, tam nás topánka tlačila najviac.

Ako hodnotíte priebeh letnej prípravy? Kde pred štartom sezóny vidíte priestor ku zlepšeniu?
Myslím, že so začiatkom letnej prípravy môžeme byť spokojní, ukázal to aj zápas s Veľkými Lovcami. Potom prišiel slabší úsek prípravy, keď niektorí hráči odišli na dovolenku a iní sa, nanešťastie, aj zranili. Zlepšiť sa musíme najmä v tréningovej dochádzke.

Klasov vás doma naposledy zdolal 4:2, čo jeho hráčom umožnilo získať tri body?

Ja si myslím, že to bol kvalitný zápas z oboch strán, opäť sme pohoreli na premieňaní šancí, boli efektívnejší ako my.

V spomínanom stretnutí dal oba góly Čeľadíc Dominik Čibík, ktorý aktuálne hosťuje v Kolíňanoch. Dokáže Slovan nahradiť svojho druhého najlepšieho strelca?
Čibo je mladý hráč, potrebuje ešte dozrieť, je šikovný, super chalan a dúfam, že ho dokážeme nahradiť našimi útočníkmi.

Aké ciele má „Čalád“ v nadchádzajúcom ročníku?

Určite chceme hrať o horné priečky, ale musia sa nám vyhýbať zranenia, lebo minulý rok sme mali veľa zranených a vykartovaných hráčov, čo nás ku koncu sezóny pripravilo o možnosť obhájiť titul.

Civáň: Na prvý zápas už budem k dispozícii

S AC Nitra ste vyhrali takmer všetko, čo sa dalo, ligu ste ovládli bez straty bodu a Campri Cup vám ušiel až v penaltovom rozstrele. Prečo ste sa v lete rozhodli posilniť práve Klasov?
Dôvodov bolo viacero, ale ten hlavný bol veľký záujem zo strany Klasova a tiež môj pohľad na výborné fungovanie v klube.

Aké ciele sprevádzajú váš príchod do nového klubu i súťaže?

Ciele sú vždy tie najvyššie a ja verím, že dokážeme hrať o popredné miesta v tabuľke, pretože mužstvo na to určite máme.

V Čeľadiciach sa nevyhráva každý deň, viete, čo by mohlo platiť na vášho nedeľného súpera?

Ak si dobre spomínam, osobne mám proti Čeľadiciam dobrú bilanciu, tak snáď sa mi podarí preniesť ju aj do Klasova a tento zápas zvládneme (úsmev).

V prípravnom stretnutí proti AC Nitra ste do zápasu nedosiahli, budete v 1. kole súťaže k dispozícii?
Nenastúpil som zo zdravotných dôvodov, kvôli ktorým som nemohol absolvovať celú letnú prípravu, ale na prvý zápas už budem trénerovi k dispozícii.

Sledujete aj svoj bývalý klub z Alekšiniec, ktorý v lete výrazne posilnil káder? Tešíte sa na stretnutie proti MFK?
Áno, okrajovo vnímam, že Alekšince posilňujú a držím im palce, ale ja sa už sústredím na Klasov a teším sa na každý zápas rovnako.

FOTO: Marianna Hamadová; Marián Bazala.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: