Bratský súboj i hráčska rozlúčka. Stane sa nedobytný Klasov prvým katom Čeľadíc?

(Autor: Dominik Motúz, Miroslav Slávik)
8. mar 2024 o 09:41

V rolách trénerov sa predstavia bratia Marek a Peter Kostolániovci, bronzoví medailisti z ME do 19 rokov.

Klasov v posledných troch kolách jesene skóroval vždy trikrát, no nevyhral ani raz (3:4, 3:3, 3:5). Vďaka úctyhodnej sérii jedenástich duelov bez prehry aj tak zimoval druhý. S náskokom sedem bodov VI. ligu Stred priebežne vedú Čeľadice, ktoré Klasov po zimnej príprave otestujú na jeho vlastnej pôde. Jarná časť odštartuje súbojom najlepších už v nedeľu, teda 10. marca o 14:30.

Na zápas Klasov – Čeľadice pozýva domáci hráč Patrik Szalai, pre ktorého by malo ísť o posledný zápas kariéry. Pár otázok sme pred ním položili aj gólmanovi hostí Lukášovi Leckéšimu.

Leckéši: Zopakovať jeseň a ešte pridať

Po návrate do Čeľadíc kraľujete tabuľke VI. ligy Stred bez jedinej prehry - čakali ste až takú fantastickú jeseň?

Určite nie, nikdy nemám veľké očakávania pred sezónou, ale veril som, že by sme sa mohli pohybovať do piateho miesta. Nakoniec nám prvá časť sezóny vyšla nad všetky očakávania. Odohrali sme viacero dobrých zápasov, ale treba povedať, že sme mali aj trochu šťastia.

Na tejto úrovni ste už majstrovský titul slávili. Čo musí Slovan na trávnik preniesť z jesene, aby úspech po dekáde zopakoval?

Všetko a treba ešte pridať, keďže na jar sú zápasy vždy ťažšie (úsmev).

V čom sa podľa vás líši štýl hry tímu zo zlatej éry od toho súčasného, a čo majú naopak spoločné?

Vtedy sme mali viacero starších hráčov so skúsenosťami z vyšších súťaží, teraz máme skôr mladšie ročníky. Ťažko sa mi to porovnáva, bolo to dosť dávno.

Ozaj, ako sa váš návrat zrodil? Pred ním ste chytali aj druhú ligu v Komárne a tretiu v Seredi či Leviciach...

Prišiel po smolnom konci v Kalnej, ktorá sa odhlásila zo súťaže, potom sa mi ešte podarilo zraniť sa, takže už bol asi čas na návrat domov (úsmev).

Čo podľa vás rozhodne o víťazovi úvodného stretnutia jari, v ktorom si zahráte na pôde vicelídrov z Klasova?

Asi prechod na prírodné trávniky po zápasoch na umelej. Kto sa skôr prispôsobí terénu, bude mať veľkú výhodu.

Szalai: Kariéru by som rád symbolicky ukončil

V súboji úvodného kola jari Klasov hostí lídra z Čeľadíc. Čo o víťazovi rozhodlo na jeseň?

Prvé zápasy v sezóne sú plné očakávania. Do zápasu sme si šli po 3 body, ale šťastie sa priklonilo na stranu domácich. Zápasu svedčala remíza. Rozhodla však väčšia presnosť v zakončení.

Minulú sezónu ste zakončili na siedmej priečke, teraz ste zimovali druhí. Čo sa zmenilo k lepšiemu?

V druhej sezóne vo vyššej súťaži sme už vedeli, čo nás čaká, poznali sme súperov) a tréner „Kosťo“ (Marek Kostoláni, pozn. red.) pripravil mužstvo na víťaznú vlnu. Pomohlo aj výborná partia a vyrovnanosť kádra.

Kariéru ste pre zranenie už zrejme ukončili, na jeseň ste však stihli odohrať vyše 400 minút. Na ktorý zápas prvej polsezóny spomínate najradšej?

Spomínam na všetky rovnako, veď to boli moje posledné v kariére. Ešte by som však chcel vybehnúť na osem minút a rozlúčiť sa, pokiaľ to môj stav umožní.

Predstavia sa cez víkend priaznivcom FC aj nejaké posily?

Káder sa veľmi nezmenil. Celé mužstvo je však zdravé, výborne pripravené a nachystané Čeľadice poraziť. Formu má hlavne Marián Novotný, ktorý má skoro stopercentnú účasť na tréningoch. A teší ma aj prístup Tadeáša Mikleho, ktorý vie rozhodnúť.

Čo by mohlo byť kľúčom v nedeľnom stretnutí s Čeľadicami, ktoré v sezóne stále neprehrali?

Trpezlivá hra, zabezpečená obrana a výhoda domáceho prostredia. Ide o zápas prvého s druhým, čiže väčšiu motiváciu ako poraziť doma Čeľadice si neviem predstaviť. Chalani sa tešia a Nikita Ivankiv hecoval mužstvo už cez týždeň. Prajeme si hlavne pekný futbal pre divákov bez zranení.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: