Hlavné menu

Zatiaľ bez výsledkového znovuzrodenia

Šéfredaktor|16. okt 2017 o 00:00

Tatran na Slovane dva razy viedol, ale nestačilo mu to

V Tatrane Prešov nič nové. Parafrázujúc názov známeho románu sa to na prvý pohľad môže tak zdať, ak si posvietime iba na výsledok uplynulého merania síl zelenobielych v Bratislave so Slovanom.  Východniari natiahli sériu neúspešných rezultátov, už piaty raz v rade prehrali a hrádzu sklamaniu nepostavil ani nový tréner Kovalec. Aspoň nateraz. Lenže herný prejav hostí bol predsa živší aj efektívnejší, hostia dokonca dali dva góly, ba čo viac dva razy viedli a schyľovalo sa k menšej senzácii. Lenže  nakoniec predsa len belasí rolu favorita zvládli, hoci s odrenými ušami.

Ukazuj sa, že úloha dostať sa do prvej šestky bude pre Prešovčanov čoraz náročnejšia a hlavne s pribúdajúcimi bodovými stratami. Možno neskôr príde korekcia zámerov a prvoradé bude vyhnúť sa boju o záchranu. Netreba však predbiehať. Hráči si po nástupe ukrajinského lodivoda chválili atmosféru, cítili optimistické myslenie, energiu a určite boli odhodlaní potvrdiť to, čo neraz platí: A to fakt, že po nástupe nového lodivoda mužstvo hrá ako znovuzrodené. Nuž, herné záblesky k lepšiemu sa objavili, ale celkový efekt – výsledková matematika – zatiaľ ešte nie. Azda to príde s pribúdajúcimi duelmi. Určite domáci súpera aj čiastočne podcenili. Pravdaže, nechtiac, v podvedomí, však vedeli, ako vyzeral predošlý vzájomný duel pod Tatrami a uvedomovali si aj to, v akej kaši sa Šarišania nachádzajú. Lenže Prešovčania už aj predtým dokázali práve v prostredí tohto rivala zahrať podstatne lepšie a efektívnejšie než vtedy, keď boli hostiteľmi.

 

 Len škoda, že ešte sa nenaplnila vízia trénera Kovalca o tom, aby mužstvo nedostávalo priveľa gólov. Pravdaže, niektoré neduhy v celkovej defenzívnej práci sa nedajú z mazať šmahom ruky. Zamrzelo aj to, že hoci východniari vedeli veľmi dobre o kanonierskych schopnostiach Mareša, predsa mu umožnili, aby sa dva razy v koncovke presadil a vlastne on zariadil definitívny obrat v stretnutí. Stojí však za povšimnutie výborná práca mladučkého gólmana Slančíka, ktorý sa ukázal vo veľmi dobrom svetle v niektorých situáciách. Nuž, daktoré momenty boli zo strany Tatrana sympatické a ukázali, že je na čom stavať, ale podaktoré kiksy stále  prinášajú otázniky a výkričníky.  Inak, nie je bez zaujímavosti  tiež zmena kapitána a to, že tentoraz pásku mal na ruke Sedlák. A aké boli postrehy trénerov na tlačovke po stretnutí?


 

Ivan Vukomanovič, tréner Slovana Bratislava: „Chceli sme hrať na polovici Prešova, presadzovať sa kombinačnou hrou a tak sa dostávať do šancí. Mali sme  dosť možností, preto ma škrie, že sme nedali viac gólov. Vedeli sme, že Prešov bude stavať na brejkoch a tak i bolo, súperovi hra išla. Zvládli sme  však nakoniec  tento náročný súboj. Škoda inkasovaných  hlúpych gólov, verím, že to bolo naposledy. V každom prípade si súper zaslúži gratuláciu za predvedený výkon.“

Sergij Kovalec, tréner Tatrana Prešov: „Bol to dobrý zápas, neboli sme ďaleko od toho, aby sme i remizovali, ale Slovan obstál zaslúžene. Náš gólman nás viackrát podržal. Dúfam, že sa budeme naďalej zlepšovať a ukážeme to v ďalších zápasoch.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: