Rozprávkový úvod sa zmenil na trúchlohru

Šéfredaktor|16. apr 2018 o 00:00

Tatran síce viedol proti Nitre 20, ale ani to mu nestačilo na bodový zisk

Štrnásť zápasov po sebe nevedeli prvoligoví futbalisti Tatrana Prešov streliť viac než jeden gól v dueli. Predtým – pred polrokom - dokázali zaznamenať dva zásahy v Bratislave v polovici októbra proti Slovanu, no i tak podľahli belasým 2:3 a rovnako pochodili naposledy aj na ihrisku Zlatých Moraviec, kde ich hostila Nitra. Pritom viackrát sa v nedávnej minulosti hovorilo o tom, že pokiaľ Šarišania dva razy pošlú loptu v jednom súboji do brány súpera, mohli by to byť body či bod. Paradoxne to tak nebolo.

Ďalšou nevšednou skutočnosťou bolo, že východniari viedli 2:0, čo sa im podarilo naposledy vlani v jeseni, keď vyhrávali proti Senici rovnakým rozdielom a predsa len remizovali. Takže sa zdá, že tento priebežný stav akoby bol pre Tatran kliatbou. Malo útechou pre Prešovčanov je, že nebodovala ani konkurenčná Senica a rovnako ani Zlaté Moravce-Vráble. Situácia na chvoste pelotónu je tak stále dramatická a vzhľadom na zostávajúci počet kôl ešte ani zďaleka o ničom nie je rozhodnuté. Možno už nastávajúce kolo vnesie viac svetla do vyhliadok ašpirantov na poslednú a predposlednú priečku a východniari nastúpia proti Nitre určite odhodlaní dosiahnuť to, čo im naposledy súper nedovolil.

Pre hostí sa začal zápas ako z rozprávky a nič lepšie si nemohli želať v tomto meraní síl nadstavbovej skupiny o udržanie sa. Po horúcich náznakoch hostiteľov prišiel prvý úder v podaní Micherdu, ktorý zúročil zmätky v obrannej činnosti súpera. Domáci akosi neboli v defenzíve vo svojej koži, čo na konci prvej polhodiny využil A. Leško a skóroval druhý raz. Na smolu Prešova bolo, že si tento náskok neudržal aspoň do prestávky, lebo tesne pred odchodom do šatne Nitrania znížili. To ich nakoplo po zmene strán a na svätyňu hostí sa valil jeden útok za druhým. Brankár Lukáč bol v permanencii a neraz svoj tím podržal. Lenže predsa postupne Nitra najprv vyrovnala a navyše dala aj rozhodujúci tretí gól. Mohla pridať dokonca aj čosi navyše, ale prešovský gólman bol mužom na svojom mieste.

A čo registrovali tréneri na tlačovke po zápase? Ivan Galád, Nitra: "Niekedy zrejme príde aj trošku vhod, pokiaľ mužstvo prehráva dvojgólovým rozdielom, lebo vtedy sa ukáže charakter, morálna sila tímu a tréner zistí, akými hráčmi vlastne disponuje. Ani za nepriaznivého stavu sme neprestali dúfať, že to otočíme a vyhráme, pričom nás plný zisk považujem za spravodlivým odrazom diania na ihrisku.“

Anton Mišovec, Prešov: "Nehovorí sa mi dobre po takomto priebehu stretnutia. Prišli sme o náskok, ktorý vyzeral sľubný a prehrali sme. Doplatili sme hlavne na to, že súper pred pauzou znížil a to ho prebudilo, motivovalo. Potom sme čelili značnému tlaku rivala a navyše domácim vyšli striedania a okrem toho sa vo veľkom štýle ukázal Kóňa. Výhra domácich je teda zaslúžená.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: