Hlavné menu

Príliš zdvihli nosy, dostali frčku

Šéfredaktor|28. aug 2017 o 00:00

Tatran doplatil na ľahkovážnosť a nechal si ukradnúť výhru

V doterajšom priebehu najvyššej futbalovej súťaže sa Tatranu Prešov podarilo dva razy odčiniť debakel nasledovným víťazstvom. Po domácej prehre so Slovanom nasledovali tri body zo Žiliny, potom výprask Pod Tatrami v súperení s Nitrou odčinili zelenobieli v Michalovciach. Čakalo sa, že Šarišania budú v tomto trende pokračovať aj po predošlej hladkej porážke na ihrisku Zlatých Moraviec-Vrábľov, pričom hostili naozaj papierovo prijateľného súpera zo Senice.

Lenže posledný tím, ktorý v tomto ročníku ešte nevyhral, pripravil východniarom nepríjemné prekvapenie. Skôr by sa však dalo povedať, že domáci nepekne prekvapili sami seba. Viedli síce už 2:0 a zdalo sa, že pohodlne kráčajú za úspechom. Lenže nebolo im ani do tretice súdené po prvý raz sa tešiť vo vlastnom prostredí. Hostia mocne finišovali, doslova vstali z mŕtvych a dvoma gólmi dokázali vybojovať zmierlivý výsledok. Na strane Tatrana bolo po stretnutí obrovské sklamanie, ale sami  hráči si mohli trhať vlasy za to, ako ľahkovážne prehajdákali náskok. Hostitelia vlastnou ľahkomyseľnosťou a nerozvážnym konaním pomohli súperovi, aby mu narástli krídla. A tak ešte stále sa nenapĺňajú myšlienky trénera Janteka spred sezóny, keď hovoril o tom, že mužstvo by malo byť mentálne podstatne silnejšie než v uplynulom ročníku. Uplynulú sobotu tento duel bol obrovskou fackou aj preňho, veď nespoznával zverencov, čo všetko sú schopní pokaziť a prešustrovať.

Dlho režírovali priebeh hry východniari, ale vyložené šance sa nerodili. Niekoľko pokusov nespôsobilo rozruch, hostia boli odovzdaným rivalom a ich letargia sa prehĺbila po tom, čo domáci ostrostrelec Černák s prispením teču protihráča preloboval z diaľky hosťujúceho gólmana.  Potom dal o sebe vedieť aj Wiezik, ale tomuto útočníkovi stále nie je súdené, aby sa v koncovke presadil. Po zmene strán

Znovu bol Tatran sprvoti aktívnejší, no potom nastala situácia, ktorá výrazne ovplyvnila konečný výsledok. Najprv Ďuriš ako pomätený zmyslov šliapol na Udeha a dostal okamžite červenú kartu. Lenže v úlohe Zorra pomstiteľa sa objavil Bartek, ktorý si neodpustil nezmyselný úder a išiel taktiež predčasne pod sprchy. O pár minút sa Prešov po zásahu Issu znovu tešil a nikto v tej chvíli neveril na nejaký obrat. Avšak stalo sa, domáci zdvihli príliš nosy hore a zaslúžene dostali neželenú frčku do nich. Černák mohol síce zaklincovať výhru, ale nedal a tak sa začala karta obracať, lebo o chvíľu hostia skorigovali. To ich nabudilo, zrazu boli údernejší, agresívnejší a domáci sa nestačili diviť, čo sa robí. Ich zúfalstvo vyústilo v inkasovanie vyrovnávajúceho zásahu tesne pred koncom.

 

Tréner Prešova Miroslav Jantek bol na tlačovke poriadne rozladený. "Aj pre mňa je to dilema, čo sa stalo a budem požadovať od hráčov vysvetlenie tohto chaosu v záverečnej pasáži. Nechápem, ako sme mohli inkasovať góly po takých situáciách a hlavne to, že každý center spôsobil v našej defenzíve obavy. Samozrejme, súper nemal čo stratiť a vrhol sily do útoku, no ja som v týchto okamihoch nespoznával môj tím.  Pritom podobné to bolo aj v Žiline či Michalovciach, no tam sme odolali. A či zvažujem aj pokuty? Nuž, to je dobrá otázka a zrejme musí nastať radikálne riešenie. Nie je predsa normálne, aby sme takto súperovi uľahčili cestu za bodom. Za posledných tridsať minút sme si naozaj viac ako remízu nezaslúžili. Boli sme nedisciplinovaní, panikárili sme. Mali sme  iné predstavy o tomto dueli. Lenže záver ma veľmi sklamal.“

Paradoxne ani tréner Senice   Ivan Vrabec nebol celkom spokojný: „Chlapcom som povedal, že je málo hrať iba posledných 30 minút. Tak, ako sme si počínali v tejto polhodine, sme mali účinkovať počas celého stretnutia."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: