Opátske stratilo neporaziteľnosť

Jaroslav Glovičko|3. nov 2016 o 01:00

Od septembra minulého roka nepoznali hráči Vyšného Opátskeho chuť prehry a prepísali historický míľnik v regionálnych súťažiach.

Od septembra minulého roka nepoznali hráči Vyšného Opátskeho chuť prehry a prepísali historický míľnik v regionálnych súťažiach. V sezóne 2010/11 neprehrali dve desiatky stretnutí hráči Hanisky, avšak ich sériu prekonali hráči Vyšného Opátskeho.  Ich séria sa zastavila na kóte 36!!!

„Po prehre vo Veľkých Revištiach sme si povedali, aby sme potiahli za jeden koniec povrazu a jeseň dohrajme bez prehry,“ rozhovoril sa kapitán mužstva Pavol Turczyk. „Keď sa nám darilo aj v jarnej odvete, tak si povedali, že to skúsime udržať čo najdlhšie. Nakoniec sme pokorili aj tridsiatku zápasov a veľmi nás to potešilo, avšak na druhej strane sme si uvedomovali, že súperi budú chcieť náš skalp. V kútiku duše sme verili že uspejeme aj v ostatných dvoch kolách v Snine aj s juniorkou Prešova, avšak futbalový osud to zariadil ináč. Prehra po 36-tich dueloch mrzí, ale neprehrať viac ako rok je veľkým míľnikom nášho klubu a zrejme aj samotnej tretej lige.“

Každý súper sa na Opátčanov pripravoval čo najlepšie, aby zrazil im hrebienok neporaziteľnosti. V ostatných kolách akoby na nich doľahla únava, hre chýbala variabilita aj ľahkosť. Ani strelcom sa nedarilo podľa predstáv, hoci vo svojom strede majú dvojicu vychytených kanonierov – Roba Zehera a Rada Bandžucha. Posledne menovaný sa presadil v Snine, avšak bol to iba jediný zásah do čierneho oproti dvom zo strany domácich. Aj preto sa skončila séria, ktorá iste naštartuje ďalšiu. „Vedeli sme, že prehre sa neubránime, ale nečakali sme ju v samom závere jesene. Snahu nemôžem uprieť svojim zverencom, ale hostitelia ukázali väčšiu chuť po víťazstve  a dali do stretnutia povestné srdiečko. V druhom polčase sme sa nechali zbytočne zatlačiť pred naše pokutové územie a bolo len otázkou času kedy urobíme nejakú chybu. Bolo ich viac, avšak domáci využili dve a pripísali si dôležité tri body,“ povedal na margo duelu aj straty kvetinky lodivod V. Opátskeho Karol Kisel.

Nový vietor pod Sninským kameňom

Nový ročník tretej ligy nezastihol Sninu v najlepšom rozpoložení a jej hráči body skôr rozdávali ako zbierali. Po ôsmom kole mali iba tri za rovnaký počet remíz. Nový vietor do plachiet priniesla zmena trénera, keď kormidlo prevzal po Pavlovi Diňovi skúsený Jozef Šafura. Remíza v deviatom kole vo Svidníku znamenala obrat a mužstvo neprehralo 6 stretnutí v rade a získalo 14 bodov. Na hre mužstva badať rukopis nového trénera, ktorý si však nechce pripisovať veľké zásluhy na zlepšenej hre. „Od začiatku som sa snažil hráčom vštiepiť to čo im je vlastné. Zdôrazňoval som aby sa vrátili k tomu čo robili dobre predtým a nič nové sme sa nesnažili vymýšľať. Snažil som sa ich motivovať na každý duel tak, aby v ňom dosiahli najlepší výsledok. Som rád, že sa nám darí a verím, že aj posledný domáci zápas zvládneme k spokojnosti,“ prezradil Jozef Štafura. Teší ho, že chlapci zlepšili pohyb  s loptou aj bez nej a badať to aj na hernom prejave. Proti Opátskemu sa dobre pripravili a eliminovali jeho spôsob hry a dokázali  mu vnútiť svoj. Aj preto ovládli stred ihriska a súpera dostali pod tlak, z ktorého vyplynulo viacero chýb v defenzíve súpera. „Vo Svite sa ukázal charakter mužstva, kde sme nastúpili bez trojice hráčov. Aj tento výsledok môžeme považovať za štartovací do úspešných kôl. O našom poslednom víťazstve rozhodlo väčšie srdce našich, lebo súper chcel hrať suverénne a profesorsky. Naša bojovnosť to znegovala a bola základom víťazstva. Bol to kolektívny výkon a nikoho by som nechcel osobitne pochváliť. Dávno som nevidel v kabíne takú eufóriu ako po tomto po víťazstve a verím, že nám vydrží čo najdlhšie. Pred nami je ešte jeden domáci zápas so Stropkovom a nebude to žiadna prechádzka ružovou záhradou. Chlapcom nechýba motivácia čo ma teší a verím, že moje poslanie zachrániť tretiu ligu pre Sninu sa nám spoločnými silami podarí. Domnievam sa, že je v schopnostiach mužstva udržať najvyššiu regionálnu súťaž aj v ďalších sezónach,“ dodal J. Štafura.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: