Košický župan premiérovo na Jedenástke roka

Šéfredaktor|4. dec 2018 o 09:30

V novom prostredí Sála Bačíkova sa uskutočnil 21. ročník Jedenástky roka III. ligy východ za rok 2018.

 

Laureátov mužskej i ženskej jedenástky sme už predstavili. Rovnako tak i individuálne ocenenia, ktoré si prevzali Timon Dobias (hráč s najväčším počtom hlasov), Oleg Višnevskij (najlepší strelec roka) či Štefan Molitoris (najlepší rozhodca). Pri príležitosti životného jubilea – 80 rokov – si ocenenie prevzal aj legendárny brankár Anton Švajlen. Zaujímavými postrehmi sa ešte vrátime k tejto vydarenej akcii. 

 

Pod vedením novej moderátorskej dvojice Peter Zagiba – Diana Gabriková sa o kultúrnu vložku postarala známa skupina Drišľak. A kto ju pozná vie, že nezostalo len pri pesničkách. Veru, niektorí aktéri sa aj dobre zapotili.

Nové prostredie vyhlásenia a nová moderátorská dvojica neboli jedinými novinkami akcie. Po prvý raz v histórii ju navštívil predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka. „Som veľmi rád, že prijal pozvanie na toto vyhlásenie a iba podčiarkol naštartovanie novej spolupráce medzi KSK a VsFZ. Jej výsledkom je Zimný turnaj o pohár predsedu KSK. Pevne verím, že o rok nebude na Jedenástke chýbať ani prešovský župan Milan Majerský,“ zaželal si predseda Východoslovenského futbalového zväzu a prvý viceprezident SFZ Richard Havrilla. Rastislav Trnka sa predviedol i na pódiu, keď si ho hudobníci vyžiadali na „koníčky“ s loptou.  

 

Ako sme už uviedli, absolútnym víťazom ankety sa stal Timon Dobias, ktorý je tak aj nekorunovaným kráľom regionálneho futbalu na východe Slovenska. Získal hlasy od všetkých trénerov. „Vôbec som to nečakal. Samozrejme, takáto dôvera od trénerov človeka vždy poteší a je to aj prejav dobrej odvedenej práce nielen mňa, ale i celého klubu, ktorý má za sebou vydarenú jeseň,“ poznamenal obranca FC Košice, ktorý však jedným dychom dodal, že viac už by v tejto ankete nechcel figurovať, čím nepriamo naznačil postupové ambície Košičanov.

 

Líder III. ligy mal trojnásobné zastúpenie medzi elitnou jedenástkou. Boli v nej aj brankár Gejza Pulen a ostrostrelec Oleg Višnevskij. „Košičania mi telefonovali, že chcú postúpiť do II. ligy,“ ani nestihol dohovoriť, ako sa udial jeho príchod do Košíc a už Oleg rozosmial celé publikum. Nepriamo sa zapasoval do úlohy spasiteľa FC. „Zatiaľ to ide podľa predpokladov. Sme na čele a verím, že na ňom aj zostaneme. V kútika srdca som dúfal, že budem v ankete. Strelecky sa mi darí, čo ma veľmi teší,“ dodal ukrajinský zakončovateľ.

 

Z prítomných dievčat bola v najväčšej permanencii Košičanka Zita Baníková. Sedela na kraji, takže mala pravidelne pred sebou mikrofón od frontmana skupiny Drišľak. Pochopiteľne, najväčšie zastúpenie v ženskej jedenástke mali Bardejovčanky. Partizánky patria medzi popredný tím v rámci celého Slovenska, čo sa odzrkadlilo aj v ankete. Napokon, z horného Šariša je aj Talent roka – iba 15-ročná Dominika Bereščáková.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: