Humenská forma poklesla

Šéfredaktor|11. sep 2018 o 00:00

Domáca séria bez víťazstva, po dvoch prehrách remíza.

Treťoligový humenský nováčik prežíva slabšie obdobie. Odohral tri domáce zápasy v rade, avšak ani v jednom prípade divákov nepotešil. I keď možno povedať, že pri prehre s FC Košice (0:2) hľadisko odmenilo aj humenský výkon. Prišiel však pokles formy, pohárová vysoká prehra v Slovnaft cupe s Vranovom (1:4) a naostatok sa remíza v „majstráku“ so Stropkovom (1:1) tiež málila.

V základnej zostave FK Humenné má miesto na pravej strane obrany František Dolutovský. Ani jemu sa nehodnotilo stretnutie jednoducho...

Dostávame hlúpe góly po našich chybách, takmer zo všetkého, čo si súper vypracuje, inkasujeme. Naopak naša finálna fáza je slabá, nedokážeme efektívne zakončiť. Trápime sa v útočnej i obrannej fáze. Do šancí sa vieme dostať, aj stopercentných, len ich musíme premieňať. Súpera nedorazíme, stále živí nádej, čo sa nám vypomstí. Mali sme ťažkých protivníkov – Košice, Vranov, aj Stropkov patrí v tabuľke na horné priečky. Škoda, že sme neuspeli, akoby nás zastihol herný kŕč,“ povedal na úvod 24-ročný futbalista.

Humenská defenzíva mala náročnú prácu, keďže útočníci MŠK Tesla boli riadni urastení chlapi. Súboje teda neraz „boleli“, najmä vo vzduchu boli veľmi náročné...

Keďže som zo Stropkova, chlapcov poznám, proti Vargovi sa ťažko hrá, je to vysoký, stavaný útočník. Po obrátke súper lopty viac nakopával, hľadal svoje hroty, ktoré mali prihrávky „sklepávať“ a vytvárať si prečíslenie. Snažili sa vytvoriť na našu defenzívu tlak, aj sa im to darilo, lebo sme vypadli z tempa. Zopakujem sa, bolo treba využiť šance, zvýšiť na 2:0. Takto dospel zápas k remíze,“ konštatoval odchovanec stropkovského futbalu.

Pre Františka Dolutovského o to väčšie sklamanie, že neuspel proti svojim.

"Áno. Hral som proti bývalému klubu, chcel som vyhrať. Nielen ja, ale celý mančaft, čím by sme zažehnali zlé obdobie. Nepodarilo sa, musíme byť trpezliví a skúsiť ďalší zápas,“ dodal obranca FK Humenné.


 

Resumé:

Humenné - Stropkov 1:1 (1:0)

Góly: 17. Radovanović - 74. Polaščík.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: