Historický úspech Kerestúra

Šéfredaktor|7. júl 2018 o 00:00

Futbalisti Zemplínskej Teplice rozhodli o svojom postupe do V. ligy v baráži pred 1000 divákmi!

Zemplínska Teplica je obec v trebišovskom okrese s 1700 obyvateľmi. Nik ju však nevolá inak ako Kerestúr, čo je jeden z historických názvov obce. V minulých dňoch zažil futbal v tejto obci historický úspech, keď sa po prvý raz prebojoval do „kraja“, čiže do súťaže riadenej Východoslovenským futbalovým zväzom. Konkrétne do V. ligy Zemplínskej.

23 MAJSTROVSKÝCH ZÁPASOV BEZ PREHRY

Rozhodlo sa o tom v šiestoligovej baráži Oblastného futbalového zväzu Trebišov. Ten riadi dve VI. ligy – sever a juh. Ich víťazi sa stretli v baráži na štadióne Slavoja Trebišov. FK Zemplínska Teplica v nej zdolala OFK Biel 3:1 (1:0).

Zemplínska Teplica prešla suverénne VI. ligou Sever. Z 20 duelov a 60 možných bodov stratila iba štyri za dve remízy. Ostatné vyhrala. „My sme vlastne nenašli premožiteľa ani v zimnej príprave. Odohrali sme sedem zápasov – aj s tímami V. ligy – a ani jeden sme neprehrali,“ podotkol manažér klubu Martin Malčický. Keď sme už pritom, „Keresturčaňe“ naposledy prehrali majstrovský zápas pred vyše rokom, keď 25. mája 2017 podľahli doma Zemplínskemu Hradišťu 0:1. Odvtedy ťahajú šnúru 23 stretnutí bez prehry.

Poďme však k samotnej baráži. Znie to až neuveriteľne, ale v Trebišove ju sledovalo 1000 divákov! Takéto číslo bolo snom viacerých prvoligových celkov v uplynulej sezóne. Zaregistrovali sme totiž množstvo zápasov s trojcifernou návštevou. Dokonca ani miestny druholigový Trebišov nepokoril v sezóne tisícku. „Real láka a asi láka aj Kerestúr,“ lakonicky poznamenal Martin Malčický a vytiahol ešte jednu zaujímavosť: „Keď sme pred piatimi rokmi hrali neúspešnú baráž s Trakanmi, v Trebišove bolo 1500 ľudí. Trúfam si povedať, že 90 percent divákov z tej tisícky fandilo nám. A ešte viac nám žičili, keď sme za stavu 3:0 inkasovali päť minút pred koncom gól, ktorý nemal nič spoločné s fair-play.“

 

PRVOLIGOVÍ ROZHODCOVIA

A aby toho nebolo málo, stretnutie šiestoligistov viedli prvoligoví arbitri. Ako hlavný bol Pavol Chmura a na čiarach mu pomáhali Miroslav Benko a Anton Perát. „Vážny zápas, vážni rozhodcovia,“ usmial sa Martin Malčický a pokračoval: „Pre nich to bol skôr tréningový zápas, ale veľmi mu pomohli. Veľmi by som doprial všetkým mužstvám na tejto úrovni, aby každú nedeľu zažívali taký výkon rozhodcov, ako my v tejto baráži. To by bolo radosť robiť futbal.

Zemplínska Teplica patrí už niekoľko rokov k popredným tímom VI. ligy, no postup jej stále tesne unikal. V predminulej sezóne bola druhá v skupine Sever o tri body za Úporom. „Poučení z posledných rokov, nehovorili sme o postupe. Jasné, v podvedomí sme o ňom veľmi túžili, ale nehovorili sme o ňom. Mysleli sme stále na najbližší duel, ktorý sme chceli vyhrať. Keď sa nám začalo dariť, tak už sme chceli dotiahnuť sezónu bez prehry. Keď sa nám podaril i tento cieľ, veľmi sme túžili uspieť aj v baráži. Veril som mužstvu. Vedel som, že v okrese nás nemôže nik zdolať, iba keby sme sa porazili my sami. Biel sme veľmi neanalyzovali, no my sme si veľmi verili. Pritom sme pred barážou ešte aj zrušili tréning pre búrku.“

Bola vypísaná odmena za postup? „Áno. Všetci hráči dostali nie po tri, ale po štyri párky,“ zasmial sa Martin Malčický, čím jasne naznačil, že futbal v Zemplínskej Teplici nie je o peniazoch.

ÚPRAVY NA ŠTADIÓNE

Zverenci Petra Kerestyho sú už dlho spolu a kolektív sa neformoval pár mesiacov. Stojí za zmienku, že z 22 hráčov, ktorí v sezóne zasiahli do zápasov, až osemnásti sú odchovancami klubu, respektíve futbalovo vyrástli v Zemplínskej Teplici. Mužstvo vhodne doplnili tromi skúsenými hráčmi z okolia, ktorí mali už skúsenosti zo IV. či V. ligy. Išlo o brankára Levkiva, hráčov Fedora a Takáča.

Do začiatku nového ročníka musia v Zemplínskej Teplici stihnúť niekoľko úprav na svojom štadióne. „Pokutové územie sme potrebovali vyložiť novým trávnikom, čo sme už urobili. ŠTK VsFZ nám dala za úlohu zrealizovať sprchu v kabíne rozhodcov. Pritom poznám viaceré kluby, ktoré takéto niečo nemajú. Musíme to stihnúť do začiatku sezóny. Rovnako tak i zábranu pre rozhodcov pri odchode z ihriska,“ dodal Martin Malčický.

V 1. kole nového ročníka sa Zemplínska Telica stretne doma s Cejkovom.

 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: