Celoslovenský Seminár program Talent (27.4. - 29.4.2018)

Michaela Majerová|18. máj 2018 o 00:00

Každoročný seminár regionálnych rozhodcov pôsobiacich v rámci celého Slovenska v programe talent, sa tentokrát uskutočnil na pôde Stredoslovenského futbalového zväzu v krásnom prostredí Nízkych tatier v Jánskej doline.

Na seminár sa rozhodcovia dostavili v doobedňajších hodinách , kedy začínali ubytovaním, následným otvorením seminára príhovorom predsedu KRSsFZ p. Jána Tomčíka ako aj ostatných predsedov jednotlivých regionálnych komisií na čele s predsedom KR SFZ p. Mariánom Ružbarským. Po obednej pauze nasledovala prednáška pozičného postavenia na HP vedená p. Viliamom Vaisom , na ktorú nadväzoval tréning pozičného postavenia na futbalovom ihrisku v Liptovskom Jáne , ktorý viedli elitní slovenskí rozhodcovia pôsobiaci na medzinárodnej úrovni  FIFA – Ivan Kružliak , Michal Očenáš a Mário Vlk- rozhodca SFZ. Po tréningu si rozhodcovia  preverili svoje vedomosti písomným testom z PF. Rozhodcovia obdržali aj športtestre Polar R400, ktoré môžu nepochybne pomôcť k ich zlepšeniu v tréningových fázach. Chlapci pokračovali prednáškou Palka Páchnika o pravidle XI – Hráč mimo hry. Piatkový lektorský program zakončila prednáška Mirky Migaľovej o spolupráci rozhodcovského tímu, po ktorej prišla na rad večera formou švédskych stolov a regeneračná časť wellness plus osobné pohovory s členmi KR RFZ.

Sobotný program začínal výbornými stabilizačnými cvičeniami Michala Perašina , kde chlapci mali možnosť vidieť svoje rezervy, aby sa v budúcnosti viac venovali svojmu fyzickému fondu. Po raňajkách nasledovala funkčná prednáška Michala Perašina – Fyzická príprava a životospráva R, počas ktorej bolo chlapcov vysvetlené ako má profesionálny športovec fungovať, jednak po tréningovej stránke ale aj po stránke životosprávy. Paľko Páchnik pokračoval svojou prednáškou a vysvetlením jasnej gólovej príležitosti a sľubnej útočnej akcie. Po obede odprednášal manažovanie voľných kopov , na čo nadväzoval tréning na ihrisku vedený Michalom Očenášom a Máriom Vlkom. Po tréningu si ešte chlapci spestrili seminár zahraním si futbalu a regeneráciou vo Wellnesse. Po večeri nasledovalo vyhodnotenie písomných testov Michalom Očenášom , kde chlapci zistili svoje  vedomostné rezervy. Sobotný večer trávili spoločne pozeraním futbalového šlágra Slovan -Trnava .

Nedeľné ráno začínali ďalšími so série stabilizačných cvičení , vedených Michalom Perašinom. Po raňajkách nasledovalo odubytovanie a záverečná prednáška Paľka Páchnika ohľadom nešportového správania . Ukončenie seminára bolo príhovorom predsedu KRSSFZ p. Jána Tomčíka , ktorý chlapcom poďakoval za seminár a poprial všetko dobré do ďalšej fázy ich kariéry.  Poďakoval aj vedúcemu programu talent Ivanovi Roštárovi za perfektne zorganizovaný seminár.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: