Správy

Ženská reprezentácia zdolala v odvetnom zápase SAE 6:0

Viktoria Joríkova|7. aug 2015 o 00:00

SENEC (SFZ/PETER ZEMAN) - Ženská futbalová reprezentácia uspela aj v odvetnom zápase proti Spojeným arabským emirátom, ázijského súpera zdolala 6:0

SENEC (SFZ/PETER ZEMAN) - Ženská futbalová reprezentácia uspela aj v odvetnom zápase proti Spojeným arabským emirátom, ázijského súpera zdolala 6:0

Slovensko - Spojené arabské emiráty 6:0 (2:0)

Góly: 41. Attala (vl. gól), 45. Fabová, 60., 90. Bartovičová, 85. Šurnovská, 88. Mikolajová
ŽK: nikto
R: Valentová - Hancsko, Vorel (všetci SR), 100 divákov

SLOVENSKO: El Dahaibiová - P. Vojteková, Košíková, Moťovská, Žitňáková - Šušolová, Sýkorová (46. Mikolajová) - Dikanová (46. Šurnovská), Horešová (58. Fatulová), Neveďalová (78. Čahojová) - Fabová (58. Bartovičová)

SAE: Abdulla - Mohamed, Attala (54. A. Ahmed), Khamis, Mebdouh - Askar (66. Faleh), Ali, Faleh, Jassem - N. Ibrahim (70. Moussa), Mehayer (64. M. Ibrahim)

Slovenky vstúpili do zápasu rovnako aktívne ako v stredajšom stretnutí a natrvalo sa usadili na polovici súpera. Päťčlenný obranný val SAE čelil neustálemu tlaku nášho tímu, no zverenkyne trénera Pakuszu nevedeli dlho nájsť kľúč k jeho prekonaniu. Po ľavej strane sa niekoľkokrát individuálne presadila Dikanová, no ani ona nedokázala streleckými pokusmi prekonať brankárku SAE. Tá sa predviedla skvelým zákrokom v 20. minúte, kedy bravúrne vyrazila tvrdú strelu Neveďalovej z hranice šestnástky. Práve hráčka Myjavy pripravila sľubnú šancu Dikanovej v 29. minúte. Tá však vyťažila z prízemného centra iba slabú strelu do stredu brány. V 32. minúte mala na kopačke vedúci gól Sýkorová, ale nepresnú rozhorávku brankárky nedokázala potrestať, jej oblúčik nezapadol do opustenej brány. Gól priniesla až 41. minúta. Dikanová odcentrovala z pravej strany a dezorientovaná Maryam Attala si zrazila hruďou loptu do vlastnej brány - 1:0. Tesne pred prestávkou opäť Dikanová poslala center z pravej strany a loptu umiestnila do siete Klaudia Fabová - 2:0.

Tréner Pakusza poslal do druhej časti hry debutantky Šurnovskú a Mikolajovú a po hodine hry tiež režisérku hry z prvého zápasu Bartovičovú. Tá sa presadila okamžite po príchode na ihrisko. V 60. minúte obišla všetko čo jej stálo v ceste a pohodlne do prázdnej bránky zvýšila na 3:0. Blízko ku gólu bola v 70. minúte Mikolajová, jej umiestnená strela orazítkovala žrď a v 77. minúte Bartovičová neprehodila lobom brankárku súpera. V 84. minúte vystrelila nebezpečne Šurnovská, strelu spoza šestnástky s námahou vyrazila brankárka SAE, no stredopoliarka Bardejova sa tešila z gólu už o minútu neskôr po prihrávke Bartovičovej. Skóre zápasu uzatvorili v 88. minúte po peknej individuálnej akcii gólom do prázdnej brány Mária Mikolajová a v záverečnej minúte stretnutia pridala Diana Bartovičová šiesty gól. Slovenské hráčky zdolali v druhom z dvojice prípravných stretnutí SAE 6:0.

HLAS PO ZÁPASE:

Zsolt Pakusza (tréner SR): "V zostave došlo v porovnaní s prvým stretnutím k niekoľkým zmenám, zápas bol náročný aj vzhľadom k horúčave. Naším zámerom bolo vyskúšať si organizáciu hry v útoku, dievčatá si vytvorili veľké množstvo šancí, z ktorých mohli streliť aj viac ako poltucet gólov. Teší ma, že sme v dvoch zápasoch proti SAE mohli dať priestor viacerým novým hráčkam, niektoré z nich využili štarty na zápisy do streleckých listín. Celkovo som s výkonmi a výsledkami v oboch stretnutiach spokojný."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: